Citiraj ekica prvotno napisa
Citiraj MalaSirena prvotno napisa
Za desert prefina torta od sira koja se ne peče i gotova je doslovno za par minuta, a po njoj preljev od kupina (domaći).
može receptić?
Mislim da je čak s foruma, ali sad je ne mogu naći. Ovak:

Evo jednostavnog Cheese Cake-a bez pecenja i jaja.

Podloga se moze praviti na 2 nacina-hrskava ili meksa. HRSKAVA:200g mlevenog Plazma keksa (ili vec neki drugi, neznam kojeg ima u HR) pomesati sa 125g istopljenog putera. Masu rasporediti u okruglu formu i peci u rerni, vise osusiti nego peci.
MEKSA: 300g Plazme mlevene, 125g putera istopljenog i i 200ml mleka umesiti i rasporediti po modli/okrugloj formi.
Ovde u USA se za svrehe podloge koristi Graham keks.

FIL: 300g neslanog sira ili Filadelfije
1 kisela pavlaka (vrhnje)
1 slatka pavlaka
100g secera
Sjediniti mikserom sve sastojke. Slatku pavlaku predhodno umutiti u slag.
500g malina (moze i drugo voce) zamrznutih ili svezih prokuvati sa 200g secera oko 20 min i tome dodati 1 1/2 kesicu zelatina. Kad se smesa od malina prohladi, preliti je preko fila i staviti kolac u frizider. Kolac je fenomenalan i lak za pravljenje. kad je dobro ohladjen modla oko kolaca se moze skinuti.

Radila sam s običnim kravljim sirom, ali sam ga zajedno sa smeđim šećerom miksala štapnim mikserom pa je bio baš fini kremast, a još sam kapnula par kapi limuna u kremu. Meni se čini da je ovih 20 dag šećera u voće previše, skroz ubije aromu voća. Isto tak, nisam imala jednu i pol vrećicu želatine, ali je i jedna bila skroz dovoljna.