Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 238

Tema: Što danas kuhate /37. dio/

  1. #151

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Mi danas na gulašu od junetine. S malo vina, puno lovora i češnjaka, skoro pa onaj iz Podravkine konzerve s kravicom.

    Za sutra nakuhala sekelija.

    Sutra ću pak za petak samo prodinstati lignje pa nakuhati riže za rižoto.

    Bacam se vrlo svjesno na kiselo zelje, a imam i krvavica u škrinji. Za subotu, uz restani i dinstano zelje. Jupi.

    Sljedeći tjedan sarme za nekoliko puta.

  2. #152

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Čurke i krumpir.

  3. #153
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Rižoto s piletinom, juha od rajčice
    I jos jedne neuspjele buhtle :/

  4. #154

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Podižem nakon današnjeg kelja s par narezanih kobasica.

    Trebam još ideja za kiselo zelje, volimo ga i muž i ja - jedemo ga samo ko salatu, dinstamo uz restani i pire, radimo sekeli i sarmu...

    Zapravo tražim onu lažnu varijantu sarme - kad se faširano i kiselo zelje slažu pa se zapeče :? ...
    Mislim da je to lani čak bilo na portalu ili ovdje negdje...

  5. #155
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    na Portalu je.
    samo što sam ja radila sa slatkim kupusom, ali može sa bilo kojom zelenjavom

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1942

  6. #156

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    A ti si ta

    Yes, taj tražim jerbo sam presahla s kiselim idejama.

    Imaš još nešto s kiselim na lageru?

  7. #157
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neki dan sam ovako spremila crveni, ali sigurno može i kiseli:
    narezala kupus na široke rezance
    prodinstala luk, dodala mrkvu na kockice i kupus.
    zalila vodom i dodala začine.
    pred kraj, krumpir na kockice.
    čista jednostavnost.

    ali, mi možemo bez mesa.

    pa ti stavi lijepu slaninu ili suha rebra nek se s time kuha

  8. #158

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Prošle godine sam našla neki odličan recept za njoke od krumpira i sa kiselim zeljem pa se sve skupa zapeče...
    Moram potražiti

  9. #159
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Pileća juhica, lasagne (od domaćeg tijesta) s 4 vrste sira, neki kiseliš kao salata, baklava za desert.

  10. #160

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Slatko zelje s kobasicama.

  11. #161
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    prokulice ili prokelj przen sa piletinom i paradajzom

  12. #162

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    377

    Početno

    Ovo sam kuhala jučer + recept za tortille s coolinarike
    http://www.videojug.com/film/how-to-...hicken-fajitas

    Ovo je inače super site.

  13. #163
    pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Sesvete
    Postovi
    2,873

    Početno

    pohane bukovače + neko povrče na lešo

  14. #164
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Danas - maneštra sa kukuruzom

  15. #165

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Dinosaur, ode videojug u fejvoritse!

    Jako zabavan sajt, nema sto.

    Sve jako slasno izgleda, a prikazi su dusu dali za pocetnike.

    Za sutra sam dinstala juneci but sa sampinjonima. Uz to njoke.

  16. #166
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Ja sam neki dan "lažnu sarmu" radila sa prosom umjesto riže i zalila sa vrhnjem za kuhanje.
    Ispalo odlično!

  17. #167
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Mi danas imamo sarmu koju sam skuhala u subotu i zamrznula.
    To nam je prva ove godine, baš se guštam!

  18. #168
    Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,251

    Početno

    Danas ručamo punjene paprike i krompir pire,
    a večeras kuham sarmu, također prvu ive godine

  19. #169
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer su bile mašnice s piletinom i brokulom, danas ja ostanjke, a MM juhu od gljiva iz vrećice i pečena jaja.

    Sutra radim svinjsko pečenje s krumpirima u rolu, juhu od rajčice, uz to zelena salata, a za desert muffini od banana s čokoladom

    Prekosutra ostaci svinjskog pečenja, hladni, sa šopskom salatom.

  20. #170
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    mi imamo danas cobanac

  21. #171

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    mi smo danas imali patku s mlincima
    paradjz juhu jer je klinci obožavaju
    a za desert voćnu kupu sa piškotama i šlagom(nestalo već )

  22. #172
    faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    428

    Početno

    Tortelini s umakom od šampinjona

  23. #173

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    nemam pojma sta da kuham
    nesto bi brzinski. A i slabo mi jedu, pa mi vise muka od kuhanja i nejela

  24. #174

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    377

    Početno

    Gusta juha od poriluka + naglo piletina

  25. #175

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja imam svega po malo u kuci. Moram hitno u nabavku. Tako da sam napravila malo graska, malo cevapa... moze biti meni i djeci. mm ruca na poslu.

  26. #176

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Snorki - grašak i ćevap .

    Nas je danas baka počastila skušama i krumpir salatom.

    Pojma nemam što ću sutra za ručak, al za popodne smo namireni.
    Ispekla sam večeras Crnu tortu - sutra samo šlag.

  27. #177
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Danas budu špinat i pire, po želji jaje na oko.

    Jučer su bili ostaci od prekjučer - juha od paradajza, rizi-bizi, hladno svinjsko pečenje, šopska salata, a za desert sam smućkala običan biskvit u kojeg sam dodala ribanu narančinu koricu i malo cimeta, narezala ga na kockice i stavila u zdjelice, zalijala s malo iscijeđenog soka od naranče, posipala malinama i zalila vrućim pudingom od čokolade kojeg sam još malo 'podebljala' čokoladom u prahu. GOre šlag. Bilo je super!

  28. #178
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Jučer; sarme i pire krumpir
    Danas; rižoto sa kozicama

  29. #179

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Jučer: juha, picek i mlinci, zelena salata, hola kocke
    Danas: ćufte i pire, voćna salata za desert

    A što ćemo sutra kuhati? najmrskije pitanje u našoj kući
    Primam prijedloge...

  30. #180
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    danas, tripice

  31. #181
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ja sam ovaj produženi vikend opet skuhala gomilu papice za skoro cijeli tjedan. Danas vadimo iz škrinje pašticadu.

  32. #182
    printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    južna dalmacija
    Postovi
    175

    Početno

    Hobotnica
    Kuhati hobu 30 min (ako je velika 40), na maslinovom ulju popržit luk, češnjak, dodat hobu izrezanu na komadiće, krumpir na komadiće i mrkvu na kolutiće, dodati 2dc vode i dinstati 15min (mješati jer se voli primit)
    Zatim dodati začine: sol, papar, lovor, ružmarin i koncentrat rajčice.
    Dodati 1dc vina i dinstati još 20min ( po potrebi dodati još vode)

  33. #183

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ništance z gledancima
    još jedemo ćufte

  34. #184
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj printemps prvotno napisa
    Hobotnica
    Kuhati hobu 30 min (ako je velika 40), na maslinovom ulju popržit luk, češnjak, dodat hobu izrezanu na komadiće, krumpir na komadiće i mrkvu na kolutiće, dodati 2dc vode i dinstati 15min (mješati jer se voli primit)
    Zatim dodati začine: sol, papar, lovor, ružmarin i koncentrat rajčice.
    Dodati 1dc vina i dinstati još 20min ( po potrebi dodati još vode)
    Mljac, hobotnica...
    Ja volim manje hobe, budu mekane kao maslac. Naučila sam od jednog kuhara trik: kada voda proključa, hobotnicu umakati par puta u vrelu vodu i brzo vaditi van, a tek onda staviti nakuhanje, tako se meso hobotnice neće zgrčiti nego će biti mekše. Nakon pola sata kuhanja izvaditi ako vam se žuri, jer je bolje da se ostane ohladiti zajedno sa vodom. Ja ih obično tada spremam u pećnici sa krumpirima, sol papar, maslinovo ulje i vino, pokrijem folijom pola sata na 200°, poslije maknem foliju i zapečem do kraja, još dvadesetak minuta, dok krumpir ne omekša.
    Ne znaš da li bude bolja hobotnica ili krumpir!!! :D

  35. #185

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    Prošli tjedan sarma. Ja ju mogu danima jest , ali MM ne voli...

    Jučer: njoki s 4 vrste sira
    Danas: ?? Razmišljam o faširancima.....ili vinskom gulašu, ne znam ni sama. A nekako mi se na sve želudac buni lagano :/

  36. #186
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Prošle godine sam našla neki odličan recept za njoke od krumpira i sa kiselim zeljem pa se sve skupa zapeče...
    Moram potražiti

    DI, DI? Priznajte, di je taj recept?

  37. #187

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Marta, obećajem da ću se danas baciti u potragu.
    Našla sam ga na nekom njemačkom site-u i nadam se da sam ga isprintala

  38. #188

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo obećanog recepta

    http://www.chefkoch.de/rezepte/53251...t-Auflauf.html

    Ako treba prijevod, recite

  39. #189

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    I još jedan zanimljivi recept sa kiselim kupusom

    http://www.chefkoch.de/rezepte/67305...k-Auflauf.html

  40. #190
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Evo obećanog recepta

    http://www.chefkoch.de/rezepte/53251...t-Auflauf.html

    Ako treba prijevod, recite
    Treba 8)

  41. #191

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Sastojci:
    765 g kiselog kupusa
    2 luka
    3 svežnja mažurana (kažu svježi, pretpostavljam da može i suhi)
    50 g špeka
    600 g kobasica za pečenje
    2 žličice crvene paprike
    sol, papar

    1 kg valjušaka od krumpira
    250 g sira
    400 g vrhnja, milerama (moj slobodan prijevod , nemam riječnik na poslu)
    1 žlica limunovog soka
    1 žlica maslaca

    Kiseli kupus ocijediti i sitnije narezati.
    Narezati luk, mažuran, špek na sitne kockice. Oguliti kobasice i razmrviti.
    Špek popržiti, dodati meso kobasica i lagano popržiti. Izvaditi meso i na istoj masnoći pirjati luk 5 minuta, dodati kupus i još malo pirjati. Začiniti mažuranom, dodati papriku, sol, papar.
    Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, protvan nauljiti. Valjuške pomiješati sa mesom.
    2/3 sira naribati na sitno, ostatak krupnije. Vrhnje pomiješati sa limunovim sokom, dodati papar, malo soli i sitno ribanim sirom.
    Redom slagati kiseli kupus, valjuške pa mješavinu vrhnja. Zadnji red ostaviti valjuške, politi rastopljenim maslacem.
    Složenac peći 30-ak minuta u pećnici dok ne porumeni. Ostatak sira, 10-ak minuta prije kraja posuti po složencu.
    Gotov složenac posipati sa ostatkom mažurana.

  42. #192

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Anchi, pretpostavljam da možeš improvizirati bez mesa.
    Ali zato sam baš jutros pronašla puno recepata na Alnaturinoj stranici i prije spomenutoj http://www.kuerbis-company.de/ sa tikvom i sjetila se tebe .

  43. #193
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Puno hvala. Bez imalo grižnje savjesti izbacim bilo kakvo meso iz recepta i zamijenim onim što mi se čini prikladno. Ovdje bi valjda legao dimljeni tofu ili sejtan.
    A što se tiče budeve - idemo na onaj topic! Moram pregledati Alnaturinu stranicu.

  44. #194

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Mama Natasa, ja tek nedavno otkrila špecle i šufnudle, razlika je samo ide li krumpir u tijesto ili ne.
    Ovaj recept i ja znam i to uglavnom jedem u germanskom svijetu u gostionicama. Mrak mrakova!!!
    Odličan je.

  45. #195

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Joj, špecle sa sirom

  46. #196

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    danas: piletina na indijski :D po receptu jedne forumasice :

    PILETINA NA INDIJSKI

    - pola manjeg pileta narezati na komade, posoliti i popapriti

    - u vatrostalnu posudu ili manji dublji lim staviti redom:
    jednu šalicu riže, sitno nasjeckane pola glavice luka, žlicu grožđica, 5 dag sjeckanih badema, dvije žličice curryja i jednu žličicu soli. Sve to preliti s pola litre vode i dobro promiješati.

    - u zdjelici otopiti dvije žlice maslaca (margarina) i pomiješati sa žličicom mljevene crvene paprike i žlicom curry praška. Time premazati svaki komad piletine i slagati na pripremljenu rižu. Prekriti folijom i peći na 180°C oko sat vremena, tj, dok piletina bude gotova. Zadnjih 15 min. skinuti foliju da se lijepo zapeče. Prije posluživanja posipati nasjeckanim svježim peršinom.


    ... pa preporucam probajte ako vec niste

  47. #197

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas - zapečeni grah sa porilukom, vrhnjem i parmezanom i faširani šnicli

  48. #198
    filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sesvete
    Postovi
    1,036

    Početno

    kelj od jucer za mene i sina,a za dragog koji ne voli kelj ,specijalno samo za njega *PECENJE*,naravno uz kelj(ako hoce,ak nece kaj mu ja mogu)

  49. #199
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Pizza po želji milostive.
    Ali prvo pileća juhica.

  50. #200
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    rižoto sa bundevom i faširanim mesom

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •