rusalka pitaj na šalteru, ja sam bila nutra u jednoj sobi al se sad nebrem sjetiti koj broj je soba! to idi nakon 5 mj i treba ti rodni list bebe i potpišeš im zahtjev i doma dobiš rješenje![]()
rusalka pitaj na šalteru, ja sam bila nutra u jednoj sobi al se sad nebrem sjetiti koj broj je soba! to idi nakon 5 mj i treba ti rodni list bebe i potpišeš im zahtjev i doma dobiš rješenje![]()
hvala, bmm![]()
pozdrav cure..nisam iz vašeg djela Hrvatske ali evo svratih na kavu...![]()
..trebam pomoć..već sam pisala ali bezuspješno da pokušavam naći smještaj u Varaždinu u drugom mjesecu na petnaestak dana..odnosno da skratim trebam unajmiti stan negdje blizu bolnice,suda ili samog centra grada i to na mjesecdana...recimo dvosoban ili malo manji jer nas je četvoro pa je malo gužva..
..ako možete pomoći savjetom,nekakvim brojem ili oglasom bila bih Vam zahvalna![]()
Kad bude mjesec dana prije, pošalji mi mail, ja ću ti kupiti Varaždinec i poslati oglase da iznazivaš. Možda ti nije loša solucija pogledati hotel, nije tako skupo, ako je samo 15 dana.
Baš mora biti stan? Naš bivši gazda 2 stana iznajmljuje, mogu ga pitati, ali sumnjam da ima što prazno.
Ako nije tajna, daj na pp kojim razlogom odsjedate ?
Cure, trebam tetu čuvalicu pa ako znate neku dobru, pomagajte. Inače, živimo u mjestu udaljenom od VŽ-a 15 km.
ja znam za tetu u vž-u, jedino ako bi malenoga tamo vozili;
a i nisam sigurna da li nema već koga na čuvanju!
ako se niko ne javi i ako te zanima javiš mi se!![]()
BMM, molim te detalje na PP. Hvala!
Danas sam slučajno zavirila u ovaj dio foruma i imam što vidjeti. Inače se zadržavam najviše na PRIJE ZAČEĆA jer još nemamo bebicu (nažalost) ali radimo na tome. Od sad ću navratiti češće da vidim kaj se događa u susjedstvu. Lijep pozdrav svima!
Mamaanita , dobro nam dosla![]()
Bok mamaanita! Dobrodošla i da nam što prije dobiješ bebicu!![]()
I ja primam preporuke za tetu čuvalicu, ako tko zna koju u okolici Marofa ili Toplica....
Hello, baš sam i ja razmišljala za tete čuvalice, al tek za drugu godinu. Čak mi se čini da nije loša ideja staviti svoj oglas na Pedagoški faks u Čakovec? Sigurno bi se našlo par dobrih kandidatica?
ja sam razgovarala sa prijateljicom koja je studirala na pedgoškom i veli
da ima tamo jako puno cura koje su zainteresirane za čuvanje bebica!
izgleda da to uopče nije loša ideja :D
a da im netko prišapne da povremeno bace pogled tu k nama![]()
pametno!
ja ne znam nikog ko još studira tamo!
ako neko zna :D
Cure, ja se spremam jedan dan na faks u Ck., pa ako hocete mogu
vam staviti oglas .
Ne znam jos tocno kad cu ici ,ali kroz tjedan, dva sigurno.
Mama 27, ja bih molila. Detalje ti javim na PP. Hvala!
Ohoj, ja se ubacujem malo van teme pa skužajtedakle curke moje drage gdje kupujete povrće i voće (bio uzgoj) za svoje bebače?
![]()
mi još nismo krenuli sa dohranom al s tim pitanjem se i ja mučim več neko vrijeme! pogotovo pošto je zima pa je vrt prazan![]()
BERNARDIN VRT (Međimurski vrt Čakovec) www.biovrt.hr Bernarda Orehovec 040 / 384052
ja studiram vanredno predšk. odgoj u ČK 2. god, istinabog faks mi je trenutno u stanju mirovanja, ne znam kad ću i kako nastaviti :/ .
no uglavnom, provjereno znam da tamo puno cura čuva klince full time, pogotovo one s 2. i 3. godine. predavanja su svake subote od 8:00-15:00, ponekad im treba izaći u susret kad su rokovi, jer ispiti znaju biti i kroz tjedan, uglavnom ujutro. to je jedini minus. ali zato: mogu vam čuvati klince svaki dan, kolko treba, ne traže prevelike novce, studiraju za odgajateljice, znaj što, kako i zašto. mlade su pa lakše prihvate sugestiju, nema tu onog: ja sam svoje tako i tako pa im ništa ne fali. ja svakako preporučam.
ima na faksu oglasna ploča gdje cure koje bi čuvale klince vješaju oglase, tak da možete i to prvo pogledati, ili odmah staviti svoj oglas.
ja sam svojevremeno jazzmami pokušavala nekaj zrihtati, al nisam uspjela... no sad su počela predavanja pa vjerujem da ima puno više zainteresiranih čuvalica.
![]()
ola cure!
ja samo javljam svima zainteresiranima da je u nedjelju u hotelu Turist dječja priredba humanitarnog karaktera. skupljaju se rabljeni plišanci i druge igračke (kaj i kolko tko može i hoće dati) za djecu s posebnim potrebama u domu u Budinšćini.
nastupaju klinci s pjesmama, plesom, recitacijama i sl.
pa ak ne znate kaj delati u 17 navrnite!![]()
mi se idemo malo gibati i pljeskati, to znamo!![]()
je to možda ustvari ona institucija u Zajezdi? imam jako dobru frendicu u Budinšćini, pa sad razmišljam gdje bi to moglo biti.
ja u nedjelju ne mogu nažalost, međutim, ako budem mogla, poslat ću što po nekom, ionako sam mislila spakirat par stvari i odnijet u Mamu kad stignem.
Curke, sve koje želite predati oglas na Preparandiji (tako moja baka zove Pedagoški), pošaljite brojeve telefona na pp, ja ću sve staviti na jedan papir i zalijepiti na oglasnu, jer živim 5 minuta od faksa.
Vimmerby, imam vrećicu plišića, možda navratim u nedjelju. Po čemu ću te prepoznati? Mi bi, npr., mogli obući "mamino čudo(vište)" 8)
Kaj je to "Mama"? (i gdje?)Hera prvotno napisa
viš, viš, mogli bi i mi to obući!Elinor prvotno napisa
pa da se skupi "sekta"![]()
bez brige, ak mene fulaš možeš prepoznati Oskara po friškoj posjekotini kod lijevog oka![]()
za prepoznavanje se još dogovorimo!![]()
Hera, ulovila si me, nemam ti pojma.
poziv sam ostavila na poslu tak da stvarno ne znam...
ja sam se totalno nabrusila da otfuram gotovo sve kaj imamo i jučer navečer skužila da smo već sve spaketirali u gorice i sad ne stignem otići po to, oprati i da se posuši do sutra.
tak da na štriku visi tek jadan mali miš, zasad...
nekaj nepredviđenoga bu još moralo stradati!![]()
Mama je neki klub u Vž koji skuplja igračke, opremu i robicu i dijeli potrebitima povremeno, između ostalog. Znam da imaju obično četvrtkom podvečer neka predavanja i organizirano čuvanje djece tih sat-dva i bave se valjda još svačim oko roditeljstva.
No, to sve znam samo iz Varaždinca i sličnog, nedavno je baš dosta pisalo i u onom regionalnom tjedniku, došlo mi je to negdje u ruke, ali ne znam ništa iz osobnog iskustva, možda se javi netko pametniji..
jesu to možda oni tam kod baby sedmice?
mislim da sam tam vidla neki "klub trudnica", tak nekaj.
O siroče malo!vimmerby prvotno napisa
![]()
![]()
Mi na kraju ne znamo da li bumo došli jer O. mora već u pol 7 biti u kadi, inače je nemogući. Kad bi to bar bilo u 4; ovak nam je malo na knap (nedavno nam je vrištao od VŽ do ČK :/ ). Bumo vidli koliko bu spaval popodne; ak bu jaako raspoložen, možda se i zaletimo. A kakva bu priredba; pjevanje ili predstava?
pa mislim da bude to više ono pjevanje, plesanje i tak
ne znam baš sve detalje![]()
ma meni se ideja učinila ok, a i ide mi se s malim nekud, mi volimo landrati, pogotovo tam gdi ima puuuno klinaca i gdi ne moramo sjediti na miru!Oski obožava djecu!
ak uspijete doći, super, vidimo se!![]()
ako ne, sve ok, potpuno kužim navike bebača!
Upravo sam htjela postaviti isto pitanje ko Danchi.TinnaZ prvotno napisa
Zanima me da li prodaju imaju samo u Čk ili ima i u Vž?
Čega sad ima i kakve su cijene?
Ludim već s dohranom a još nisam ni počela
ne znam, ja sam za njih saznala slučajno - tko prvi bude imao neke konkretne informacije neka nam napiše![]()
jednom sam nešto s pola uha uhvatila na panorami neku reportažu s placa gdje netko u vž drži štand s eko povrćem, zna možda tko što više o tome gdje, da li je to svaki dan ili....?
prošli tjedan mi se dijete ludo osulo, dermatolog veli da je došlo do neke loše molekularne kombinacije iz moje hrane, a da s obzirom na brojnost aditiva i boja u hrani, počevši od kruha do jogurta, to nije reakcija od samo jedne namirnice i teško je uopće skužit od čega. a kako nisam jela ništa novo, dođe mi da živim od zraka. valjda bih i tada složila kakvu kombinaciju otrova![]()
tako da me sad još više zanima ono što je sigurno eko..
kad ti je zadnji puta dijete cijepljeno?
kaj nemate nikog iz familije da ima doma ili na vikendici vrt?
meni svo povrće daje svekrva koja ima ogroman vrt, pa ljeti i na jesen imamo friško, a ostalo smrzavamo, pa i zimi jedemo domaće.
kraj vikendice je velik voćnjak pa imamo i jabuka i krušaka cijele zime. i 100% znam gdje je i kako to sve raslo.
ova druga varijanta mi se čini jaaaako skupa, a i opet ne znaš provjereno gdje se taj vrt nalazi (možda kraj prometnice?) i da li je ipak bio nečime tretiran :/ ja bi svakak prvo otišla vidjeti taj eko vrt, pa onda donijela odluku.
Ja isto prakticiram ovako kao Kraljica, preselili smo se u Zagorje baš kad je maleni počinjao s dohranom. (slučajno)Dok nismo bili ovdje, mama mi je poslala koji put smrznutog povrća i tak..snašli smo se. Da nisam imala ove opcije, vjerojatno bi kupila od nekog poznatog iz vrta.
I, da..OT, jučer sam bila u Vž-u prvi put, na razgovoru za posao i malo je reć da sam oduševljena tim gradom..sad nagovaram MM-a da se preselimo tamo![]()
cijepili ga prije mjesec i pol...
ma imam i ja domaćeg, ali to svježe polako ide kraju, on ni ne jede još sve, ustvari jedva da i hoće išta jesti, imamo muke po dohrani, pa me zanima čim duže gdje nabaviti svježe.
mislim da neki eko proizvod ne može rast kraj ceste (to se i ja uvijek pitam ako kupujem na placu), ne bi bio eko...
Ako imaju certifikat, onda su morali proći jako stroge provjere prethodno, ne samo tipa ceste, nego i da nekoliko godina prije na toj zemlji nije smjelo ništa rasti, praktički je morao biti parlog, itd.
dobrodošla!I, da..OT, jučer sam bila u Vž-u prvi put, na razgovoru za posao i malo je reć da sam oduševljena tim gradom..sad nagovaram MM-a da se preselimo tamo Smile
U VŽ na placu kad se ulazi u zatvoreni dio placa (ulaz kod onog bio dućana) odmah sa lijeve strane (praktički iza leđa dok uđeš) postoji jedan štand na kojem radi gospođa (mislim da sijede ILI plave kose) koja prodaje samo ekološki uzgojene proizvode. Ja sam tražila da mi pokaže certifikat i sve mi je uredno objasnila i pokazala. Uglavnom ja većinom kupujem tamo, a ostalo u voćarni.
Gospođa od nekih 50-55-60 godina, malo bucmaste građe???
ja pajdašicu mam, ja pajdašicu mam, ja pajdašicu mamoka prvotno napisa
![]()
nisam mogla odoljeti![]()
ja na Pimpek placu poznam sam stričeka s dobrim jajima.
:shock:![]()
edit: koji prodaje fina domaća jaja.