Je li govorite o lezanju kad vam vec stomak poraste i kad mozete osjetiti bebu ili o lezanju od samog pocetka trudnoce
Koliko sam ja citala, vazno je kad je beba veca (dakle, otprilike od sredine drugog tromjesecja) jer tada lezanjem na ledjima, beba pritisce venu cavu i dolazi do zastoja protoka venske krvi iz donjeg dijela tijela.
Nisam nigdje citala da se ne smije lezati na desnom boku, iako sam citala da je vc na desnoj strani pa je lezanjem na lijevom boku skroz osolobadjamo i utjecemo na neometani protok krvi.
Medjutim, nedavno sam citala i kako je polozaj spavanja bitan samo za zene koje inace imaju nizak tlak, jer se pritiskom na vc snizava tlak pa to moze lose utjecati na njih.

Takodjer, vjerujem da bi se, ako je inace sve ok i ako ste zdrave, probudile, ako bi se nasle u polozaju koji je stetan po bebu ili vas. Moj je zakljucak (laicki, na temelju procitanog) da se treba potruditi lezati na boku ili polu-boku, uz pomoc jastuka, ali da nema straha da smo astetile djetetu ili sebi ako se probudimo u bilo kojem drugom polozaju.