Hello!

Ja se nekako dvoumim da li monitor nabaviti tj. posuditi ili ne..

Svakako bi, jer sam sad na početku druge trudnoće, i često u strahu, pitam se da li je sve dobro i da li je moja bebica živa.
Naravno, ponajviše radi traume i strašnog gubitka koji smo preživjeli prije 5 mjeseci. Našoj prvoj bebici, našem malom princu je iznenada srčeko prestalo kucati u 30.tjednu, i mi smo to nažalost doznali na kontrolnom pregledu par dana kasnije.. Strašno.

Sad, u novoj nadi i novoj trudnoći, pokušavam NE biti u grču, uživati u njoj koliko god mogu, ne opterećivati se, no vidim da viđe nisam ni blizu cool kako sam bila prvi puta, i da samo brojim dane do pregleda kada ćemo čuti i vidjeti naše malo titrajuće Heart i živim zapravo za dan pregleda - kojeg se u biti bojim radi, nedaj Bože, mogućih loših vijesti...

I onda pomislih da je ovo idealna stvar za mene, ALI bojim se da bi si napravila medveđu uslugu, jer se već vidim kako stalno visim na tome, kako je konstantno u mojim rukama, i kako ću ubrzo postati "ovisnica" o monitoru... Bojim se da nebi imala granica i da ću stalno htjeti slušati naše predivno srčeko!

Onda si opet mislim, što ako to ne radi savršeno, ako nekada ne čujem i ako se nešto dogodi s aparatom, umrijeti ću od brige da se nešto dogodilo... I brige do neba, a možda za bezveze.

E sad pitanja:

Od kojeg tjedna se može koristiti?
Koliko to u određenim trnucima smiri mamu i koliko je značio vama koje ste ga koristile?
Koliko često ste ga koristile?
Kako monitor zapravo funkcionira?
Koliko je to zapravo "pametno" imati u kući?
Da li vam se događalo da ne čuješ otkucaje ili da je monitor "zaštekao"?
Kakva su općenito iskustva s njime? Da li vam je u trudnoći dobrodošao ili ne?
Da li je monitor slobodan za posudbu?

Ne znam ni sama, htjela bi ga, a opet frka me da se ne opteretim dodatno..

Hvala