Dok se netko iskusniji ne javi, evo mojih iskustava, iako ne mogu odgovoriti na tvoja pitanja. Ja sam u 14. tjednu (tek ) i polip mi je otkriven u 10. Veličine je riže i za sada, tj. u ova 4 tjedna nije rastao. Nadam se da će to tako i ostati (kuc-kuc).
Kako sam ja u trudnoći iza tebe, mogu ti reći samo ono što je moj doktor meni rekao. On može rasti, može nestati, može prouzročiti probleme u vidu krvarenja i spottinga, a i ne mora. Valjda je to dosta individualno. Meni se znalo dogoditi da strogo mirujem, a on krvari, a sada kada sve radim normalno, on miruje. Sve dok su krvarenja od polipa, nije opasno - tako je on meni rekao. Rekao mi je da izbjegavam odnose i da se čuvam, da sve radim laganini i da ne dižem ništa teško. Rekao je da će ga odstraniti samo ako polip ugrozi bebice. Po svemu što je on rekao, i pročitala na internetu, zaključila sam da nije polip ništa tragično (kako mi se u prvi mah činilo), da se jako često javlja u trudnoći - to me je nekako smirilo.
Dok se ne javi netko tko će ti konkretno odgovoriti na pitanja, ja ti šaljem čarobne ~~~~~~~~~~~~~~~~~da se polip smiri i da nestane.