Meni je decidualni polip, veličine oraha ( kaže doc nije tolikog u životu vidio ) otkriven u 8-om tjednu na prvom vaginalnom pregledu u trudnoći i ostao sa mnom do samog kraja. Nakon toga mirovanje, izbjegavati sjedenje, dopuštene lagane šetnje, zabranjeni odnosi. Krvarila sam u 9-om i 12-om tjednu, poslije nikakvih problema i ostala zatvorena sve do 37og tjedna kad sam rodila.

Decidualni polip je prolaps decidualnog tkiva kroz grlić maternice te ga može povući posteljica tijekom svog stvaranje, znači postoji mogućnost da nestane oko 12-og tjedna, nastaje kao posljedica hormonalnog djelovanja u ranoj trudnoći. Inače su mišljenja podijeljena oko toga da li ga treba tretirati u trudnoći bilo premazivanjem ili odstranjivanjem u mom slučaju doc je zbog veličine i visoko rizične trudnoće ( nevezano uz polip ) odustao od svake intervencije.

Cure sretno, nije ugodno ali nije niti ništa strašno inače statistika je da se decidualni polip javlja kod 1 od 1000 trudnica. Eto nadam se da sam vam barem malo pomogla.