Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: POLIP

Datum pristupanja
    May 2007

Početno POLIP

otvaram novu temu jer ono što sam uspjela pročitati o temi polipa odnosi se ili na umjetnu oplodnju ili općenito ne vezano uz trudnoću...

početkom trudnoće su mi otkrili na privatnom pregledu polip na ušću grlića maternice veličine 3 mm u međuvremenu sam imala nekakav smeđkasti iscjedak i završila u bolnici gdje mi je dr ispočetka tvrdio da nema nikakvog polipa da bih ja inzistirala na ponovnom pregledu gdje je uočeno da je polip narastao na tri svoje veličine!

zanimaju me iskustva?

ja sam na početku 18 tjedna i polip je evidentno rastao pa me zanima da li je moguće da je smećkasti iscjedak zapravo prouzročen polipom koji je rastao obzirom da su mi svi drugi nalazi uredni i iscjedak se nije ponavljao?

jedan dr i preporuča da uklonim taj polip dok drugi to nikako ne preporučuje! :shock:

može li polip izazvati neke probleme u trudnoći? treba li ga rezati i koliko je to riskantan zahvat u trudnoći?

zahvaljujem svima koji znaju nešto o tome!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam ga imala, dr. nije htjela dirati jer je rekla da bi tako napravila lošije. nestao je nakon poroda.

meni je krvario nakon svakog pohoda na wc, ne kod piškenja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    ja sam ga imala, dr. nije htjela dirati jer je rekla da bi tako napravila lošije. nestao je nakon poroda.

meni je krvario nakon svakog pohoda na wc, ne kod piškenja

koliki je bio? jesu ti rekli da može izazvati probleme u trudnoći? kakvo si krvarenje imala? moje je bilo oskudno smeđe pa ne znam je li u vezi polipa ili ne.
    oprosti na puno pitanja ali jako sam zbunjena po tom pitanju jer neki preporućuju uklanjanje polipa u trudnoći a ja to ne bih !

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zaboravila sam koliki je bio :/, oprosti.

dokica je rekla da se to događa u trudnoći i da nije prijetnja. ja sam i bila otvorena, ali sam mirovala i u 6. mjesecu se fino zatvorila tako da nisam više morala stalno ležati.

isto je ponekad smeđe prokrvarilo. ne znam ti drugo reći. možda da potražiš drugo mišljenje nekog dobrog ginekologa?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je doktor utvrdio polip u ušću također, ali kaže kako je isti "otpao" i tamo "zapeo". Ja sam nekoliko puta primjetila sukrvičast iscjedak, ne smeđi, više crveni.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E da, doktor tvrdi kako nam taj navodni polip nije prijetnja i nije spominjao nikakvo uklanjanje. Mene buni činjenica što on je on utvrdio kako je polip "otpao" još na pregledu u 6. tj, a sada u 12. još se javlja svježa krv (u tragovima). Drugi tvrdi kako imam hematom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam zbunjena jer jedan gin tvrdi kako se to nikako ne dira u trudnoći a drugi kaže da se to treba odstraniti! :?
    neki kažu da ne može ugroziti trudnoću drugi kažu da može! :? ko je tu lud? :?

nisam čula da može sam otpasti! :? meni je čak i narastao u roku od mjesec-dva!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da malo podignem ovu temu.

Naime, sad sam u 25. tjednu trudnoće. U 20. tjednu dr. mi je prilikom uzimanja brisa otkrila decidualni polip, koji je tom prilikom i malo raskrvarila. Upozorila me da su oni prilikom iritacije skloni krvarenju, no da nisu problem i da nije za uzrujavanje. Lagano sukrvičasti iscjedak nakon toga trajao je 2-3 dana i prošao.

Međutim, 10-tak dana nakon toga ja sam ponovo lagano prokrvarila nakon fizičke aktivnosti - čitaj: dizanje 3. godišnjakinje (znači nikakvo fizičko iritiranje polipa). Zdramila sam se, nazvala hitnu-bolničku ginekologiju, i tamo mi rekli da usporim tempo (ležati, bez fizičke aktivnosti i sjedenja) i ako se ne pogoršava, par dana da mirujem i odem na redovni ginekološki pregled. Tak sam i napravila i opet bilo sve ok.

Tjedan dana nakon toga odlazim na ginekološki pregled kod svoje dr. koja je spekulom (valjda se tak zove) pregledala grlić - polip i nakon toga me i vaginalno pregledala. Opet mi je napomenula da je polip stvar o kojoj uopće ne trebam razmišljati jer ne ugrožava trudnoću a prilikom iritacije hoće prokrvariti, brisevi i papa su mi ok i to je to. Nakon tog pregleda na gaćicama je iscurila kap krvi.

Sljedeća dva dana sve je bilo ok da bi onda (doduše, nakon dvosatnog sjedenja) imala takav izljev krvi kao na prvi dan menge, bilo je i svježe i smeđe krvi i umrla sam od straha. Otišla sam odmah na pregled kod privatne dr. (izuzetno stručna i cijenjena što i ja mislim). Rekla mi je da je krvarenje od polipa, napravila UZV koji je bio OK, beba je ok. Međutim, po njoj, kod postojanja polipa vaginalni pregledi su zabranjeni, a krvarenje uslijed polipa nije bezazleno (može dovesti do infekcije, a onda dalje, otvaranja ...) Zato mi je predložila nadzor kod nje na odjelu, po potrebi infuzija (pretpostavljam tokoliza), da ne bi došlo do kontrakcija (inače za sada sam skroz zatvorena).

Krvarenje se smirilo ponovo kroz 2-3 dana, no ja sam danas opet lagano prokrvarila (više kao spotting - par kapi u sluzi), a poslušno ležim i ne radim ništa osim što se ponekad dignem do wc-a i kuhinje.

Zato imam milijun pitanja.

Cure koje ste imale sličan problem ili znate nešto o tome, koliko često i koliko intenzivno ste krvarili, koliko je to krvarenje trajalo, da li ste znale prokrvariti iz čista mira, kako ste se nosile s polipom u trudnoći koji vas je zezao i da li se kojoj kao meni dogodilo da do 20.-tog tjedna uz turbo aktivnost ne krvarite ni kapi, a onda nakon prve iritacije polipa prokrvarite svako malo uz mirovanje. I da, da li ste krvarile do kraja trudnoće ili je ono ipak spontano prestalo ranije.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dok se netko iskusniji ne javi, evo mojih iskustava, iako ne mogu odgovoriti na tvoja pitanja. Ja sam u 14. tjednu (tek ) i polip mi je otkriven u 10. Veličine je riže i za sada, tj. u ova 4 tjedna nije rastao. Nadam se da će to tako i ostati (kuc-kuc).
    Kako sam ja u trudnoći iza tebe, mogu ti reći samo ono što je moj doktor meni rekao. On može rasti, može nestati, može prouzročiti probleme u vidu krvarenja i spottinga, a i ne mora. Valjda je to dosta individualno. Meni se znalo dogoditi da strogo mirujem, a on krvari, a sada kada sve radim normalno, on miruje. Sve dok su krvarenja od polipa, nije opasno - tako je on meni rekao. Rekao mi je da izbjegavam odnose i da se čuvam, da sve radim laganini i da ne dižem ništa teško. Rekao je da će ga odstraniti samo ako polip ugrozi bebice. Po svemu što je on rekao, i pročitala na internetu, zaključila sam da nije polip ništa tragično (kako mi se u prvi mah činilo), da se jako često javlja u trudnoći - to me je nekako smirilo.
    Dok se ne javi netko tko će ti konkretno odgovoriti na pitanja, ja ti šaljem čarobne ~~~~~~~~~~~~~~~~~da se polip smiri i da nestane.

Dudica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam polip imala oko devetog tjedna, pukao je i krvarila sam kao kod menge. U panici završila na hitnoj i tamo su me smirili da je to gotovo i da ne brinem. E, onda mi se oko 13-tog tjedna pojavio novi, veći, deblji koji malo kapne svakih par dana, nekad nakon odnosa, a nekad bez veze. Dr. je rekla da ga neće dirati da je to od hormona i da ne ugrožava trudnoću.
    Prvi mi je puknuo kod gledanja televizije kad se još nisam upuštala u sex, a ovaj drugi se drži k'o zacementiran. Imam osjećaj da je svakim danom sve deblji. Ja si nekak mislim da je nastao od Utrogestana jer sam ga koristila do 16-tog tjedna zbog hematoma.
    Sad živimo u simbiozi i čekamo puknuće, nekak bi mi bilo draže da nestane ali sam se već navikla i pomalo zaboravila da je tu. Valjda će na porodu nestati.

Dudica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam polip imala oko devetog tjedna, pukao je i krvarila sam kao kod menge. U panici završila na hitnoj i tamo su me smirili da je to gotovo i da ne brinem. E, onda mi se oko 13-tog tjedna pojavio novi, veći, deblji koji malo kapne svakih par dana, nekad nakon odnosa, a nekad bez veze. Dr. je rekla da ga neće dirati da je to od hormona i da ne ugrožava trudnoću.
    Prvi mi je puknuo kod gledanja televizije kad se još nisam upuštala u sex, a ovaj drugi se drži k'o zacementiran. Imam osjećaj da je svakim danom sve deblji. Ja si nekak mislim da je nastao od Utrogestana jer sam ga koristila do 16-tog tjedna zbog hematoma.
    Sad živimo u simbiozi i čekamo puknuće, nekak bi mi bilo draže da nestane ali sam se već navikla i pomalo zaboravila da je tu. Valjda će na porodu nestati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je decidualni polip, veličine oraha ( kaže doc nije tolikog u životu vidio ) otkriven u 8-om tjednu na prvom vaginalnom pregledu u trudnoći i ostao sa mnom do samog kraja. Nakon toga mirovanje, izbjegavati sjedenje, dopuštene lagane šetnje, zabranjeni odnosi. Krvarila sam u 9-om i 12-om tjednu, poslije nikakvih problema i ostala zatvorena sve do 37og tjedna kad sam rodila.

Decidualni polip je prolaps decidualnog tkiva kroz grlić maternice te ga može povući posteljica tijekom svog stvaranje, znači postoji mogućnost da nestane oko 12-og tjedna, nastaje kao posljedica hormonalnog djelovanja u ranoj trudnoći. Inače su mišljenja podijeljena oko toga da li ga treba tretirati u trudnoći bilo premazivanjem ili odstranjivanjem u mom slučaju doc je zbog veličine i visoko rizične trudnoće ( nevezano uz polip ) odustao od svake intervencije.

Cure sretno, nije ugodno ali nije niti ništa strašno inače statistika je da se decidualni polip javlja kod 1 od 1000 trudnica. Eto nadam se da sam vam barem malo pomogla.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, hvala puno na odgovorima. Evo upravo sam se vratila iz bolnice. Meni su zbog jakog krvarenja stavili cerklažu (navodno da ga devaskulariziraju jer se on ne uklanja). Kad su mi radili cerklažu on je otpao sam većim dijelom (bio je velik 3 cm), dok je manji dio ipak ostao. I još mi je izazivao laganu sukrvicu nekih 10-tak dana iza toga. Krvaruckanje je sada, nakon 3 vaginalete Betadina, hvala Bogu prestalo, pa su me pustili doma. Nadam se da se više neće vratiti.
    Lakše mi je kad vidim da nisam jedina koja jetako jako krvarila od polipa i da je sve ok.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Malo ću osvježiti temu. Dal netko ima novijih iskustava s polipom u trudnoći? Meni su ga otkrili u nedjelju na hitnoj nakon sto sam svatla da mi je sukrvica krenula. Nekrotičan je pa ga je dost odstrnila doktorica. Rekla da se ne brinem za bebe(blizanci) jer sam zatvorena i da to nema veze s bebama i da moram mirovati. Sad pri malom naprezanju sukrvica ide van pa mi nije svejedno. Moj ginić mi je rekao da nemoram dolaziti već da ležim. Molim iskustva ...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je polip isto slučajno otkriven u 30 tjednu trudnoće na hitnoj iskreno ostala sam šokirana jer sam tijekom tih 30 tjedana imala par vaginalnih pregleda kod kojih mi moj ginekolog nikad nije spomenuo navodni polip, kod mene je kao veličina zrna graška (tako piše u otpusnom pismu), ali ja dosad nisam imala nikakva krvarenja ni sukrvicu, dr. koja me je pregledala samo me je upitala da li znate da imate polip na cerviksu, sad sam 33 tjedan inače mi je propisano strogo mirovanje jer sam za prst otvorena, kontrola za dva dana, pa možda uspijem nešto više saznati o tom polipu, jer nisam baš dobila nikakvo objašnjenje vezano za njega svi su bili više usmjereni na otvorenost!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Meni je to ok objasnila al u onom šoku (doslovno sam u piđami došla do Petrove) ne znam više kaj mi je točno rekla. No znam samo da je napomenula da bebice nisu ugrožene jer je to izvan njih. No frka i panika i sad vlada i ne dižem se iz kreveta. U utorak idem svom ginekologu i nadam se da ću biti sabranija. Ti malo na kontorli malo ispitaj situaciju o polipu pa mi javi. Hvala ti

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mirna15, bila danas na kontroli polip mi nisu ni spomenuli, čak ni na nalazu današnjem ništa ne piše???, a ja u onom svom strahu iskreno zaboravila i pitati!!! Jesi ti uspjela šta saznati od svoje ginekologice???

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj ines31 prvotno napisa Vidi poruku
    Mirna15, bila danas na kontroli polip mi nisu ni spomenuli, čak ni na nalazu današnjem ništa ne piše???, a ja u onom svom strahu iskreno zaboravila i pitati!!! Jesi ti uspjela šta saznati od svoje ginekologice???
    Vidiš ti kako su trudnice zaboravne . Ja ti idem u utorak tako da ću ga pitati tad. A jel s bebom sve ok? Ja se isto tresem svaki put kad idem na kontorlu a onda nekad povedem mm da on pamti kaj doktor kaže jer ja sam ko tutlek

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo mene s informacijama. Pregledao me je i rekao da sse polip više ne vidi. Kaže da je to trudnički polip. Kao maternica je obvavijena nekom sluzi koja se zna slijevati pa završi na grliću ko polip. No nije opasan, s porodom odlazi. A meni je valjda već se osušio pa ga je doktorica sa hitne mogla odstraniti.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mirna15 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene s informacijama. Pregledao me je i rekao da sse polip više ne vidi. Kaže da je to trudnički polip. Kao maternica je obvavijena nekom sluzi koja se zna slijevati pa završi na grliću ko polip. No nije opasan, s porodom odlazi. A meni je valjda već se osušio pa ga je doktorica sa hitne mogla odstraniti.
    Vidiš ti to, pa super, ajd valjda ću se ja na slijedećoj kontroli sjetiti i upitati šta je s mojim polipom! Pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja također imam polip. Sada sam 26 tjedana trudna, meni je ginekolog rekao da ga je bolje ne dirati jer to može dovesti do infekcije a to je onda problem. Moj je velik, 2 cm i imam ga od početka trudnoće, imam svakih cca mjesec-mjesec ipo izljev krvi, ne veliki, ili smećkasto krvarenje par dana.
    Nije mi propisano mirovanje ni ništa, samo zabranjeni odnosi
    Moj ginekolog mi ne radi vaginalne preglede radi njega isto radi infekcija, samo UZV, jedino odem kod njega kad krvari da provjeri je li to polip ili nešto drugo i onda pogleda samo s onom spravicom (zaboravim uvjek kako se zove )

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zdravo svima!

Forum vam je odlican, ja sam iz Makedonije trenutno zivim u Kanadi i puno vas pozdravljam (oprostite ako moj hrvatski je los).
    Ja sam rodila devojcicu prije 7 nedelje i 3 dana i jos krvarim, nije tako puno ruzicaste boje...Bila sam na UZV i nasli su mi polip velik 2 cm i da je moguce da i zato jos krvarim...Meni je otkriven polip 3 mjeseca pred da ostanem trudna i bio je 5 mm tada. Nisam imala probleme u bremenosti samo sam jedanput imala smeckasto krvarenje ... Jel ima neko tu sa slicnom iskustvom, dali je bolje da odem na operaciju da ga uklone ili? Molim vas ako neko nesto zna neka pise...Hvala vam puno

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Forum vam je odlican, ja sam iz Makedonije trenutno zivim u Kanadi i puno vas pozdravljam (oprostite ako moj hrvatski je los).
    Ja sam rodila devojcicu prije 7 nedelje i 3 dana i jos krvarim, nije tako puno ruzicaste boje...Bila sam na UZV i nasli su mi polip velik 2 cm i da je moguce da i zato jos krvarim...Meni je otkriven polip 3 mjeseca pred da ostanem trudna i bio je 5 mm tada. Nisam imala probleme u bremenosti samo sam jedanput imala smeckasto krvarenje ... Jel ima neko tu sa slicnom iskustvom, dali je bolje da odem na operaciju da ga uklone ili? Molim vas ako neko nesto zna neka pise...Hvala vam puno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •