Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: fuge u kupaonici

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno fuge u kupaonici

Pliz,
    zna li netko kako obnoviti fuge na pločicama odnosno spoju pločica i kade u kupaonici.
    Majstori loše odradili, spoj popucao nakon mjesec dana kako smo uselili.
    Nismo odmah reagirali pa se sve razmrvilo i nastale rupe.
    MM kupio sanitarni kit (sve zamrljao ) i sada imam crne točke po rubu koje se nikako ne mogu očistit.
    Najradije bi to sve ogulila i ponovno fugirala, ali da li za to treba mastor ili je samo potrebna mirna ruka ?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne treba ni majstor ni mirna ruka.
    Ja sam fugirala kompletnu svoju kupaonicu.
    malo odvijačem istrugaj stari fugamol, i zamiješaj novi fugamol, gustoće kao vrhnje i ostavi ga da odstoji 2-3 minute (da se još malo zgusne).
    Za miješanje sam koristila pjenjaču (kao za sos) koju sam kasnije bacila.
    Fugamol nanosiš prstom ili malom špatulom tako da zapuniš sve rupe, pa čak i preko rupe.
    Bitno je da odmah uočiš da li se negdje napravio mjehurić, pa odmah to popuniš.
    Dok još nije suh, obrišeš viškove vlažnom spužvom (kao ploča u školi), još jednom pregledaš izgleda li sve kako treba i zatim ostaviš da se suši.
    Kad se osuši, ono što je izgledalo mrljavo prebrišeš suhom krpom (najbolje vunenom), osušeni fugamol će pasti na pod kao prah, koji onda pometeš i tek tada udariš završni glanc nekim od sredstava za čišćenje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo MM (koji je inače majstor za sve ) kaže da se spoj na kadi radi isključivo od silikona (osim na keramičkoj kadi gdje se može raditi i od fugirne mase). A što se tiče fuga, ako je f. masa bila kvalitetna ali je loše postavljena, nećeš ju moć sastrugati tj. u tom slučaju je nove fuge nemoguće ponovo staviti (otpast će).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zalijepi kutnu traku, to je baš predviđeno za kade i napravljeno od silikona.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno fuge u kupaonici

mamazika,
    možeš li preporučiti neku određenu traku?
    Imali smo nekakvu dosta debelu koja nam se odlijepila nakon mjesec dana :? , a sve smo prije postavljanja očistili i posušili.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

silikonske fuge su prvi izbor
    sve ostalo je... tak-tak

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To se baš tako zove ili misliš na silikonski kit (u tubi)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, silikonski kit, najbolje onaj fungicidni.
    prije toga JAKO dobro očistiti svaki zaostatak stare fuge.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja imam pitanje

mogu li se fuge prefarbarti?

naime, u stanu su staviljene sive fuge na pločice (20x20) koje imaju ono kao foll bijelu fugu na 10x10...meni je to koma. Po meni je fuga trebala biti bijela (ili jasmin, ili tako nešto). I sad, naravno da majstori kažu da se to ne može skinuti (iako znam da može samo je to koma od posla), a nemamo baš ni živaca ni volje za skidanje cijelih, traženje novih pločica itd. Može li se ta siva pofarbati u svijetlu :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pisalo se već nešto o tome, čini se da se može...
    kistić u ruke i navali!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja dilema glasi :Koja boja fuga u zidu u kupaonici?

Kombinacija je slijedeća:
    Podne pločice su traper plave(33X33;imaju i prugice nalik na traper),slagane dijagonalno.
    Komad zida iza umivaonika u visini 2 metra i širini od dvije pločice(također slagano dijagonalno) u istim pločicama kao na podu.
    Ostatak svih zidova u bijele pločice(nisu ni sjajne ,a ni mat-ovisno o kutu gledanja) na visinu od 1,5 m(osim iza tuš kabine gdje je 2 metra).
    Sanitarije su potpuno bijele,umivaonik je u bijelom ormariću.

E,sad za pod sam uzela fuge neutralno sive (manhatten).Mislila sam iste takve na zid ,ali se bojim da ne bi bile previše upadljive uzimajući u obzir da su pločice potpuno bijele.Voljela bi da fuge na zidu budu što neutralnije.Koja boja bi odgovarala i plavim i bijelim pločicama?

Cijela ova kombinacija je još u mojoj glavi pa su sugestije više nego dobrodošle. :?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    a ja imam pitanje

naime, u stanu su staviljene sive fuge na pločice (20x20) koje imaju ono kao foll bijelu fugu na 10x10...meni je to koma. Po meni je fuga trebala biti bijela (ili jasmin, ili tako nešto). I sad, naravno da majstori kažu da se to ne može skinuti (iako znam da može samo je to koma od posla), a nemamo baš ni živaca ni volje za skidanje cijelih, traženje novih pločica itd. Može li se ta siva pofarbati u svijetlu :?
    Mi smo nedavno stavili tamno smedje plocice na zid u kupat., i na savjet keramicara bež fuge. Rezultat; vrtilo mi se u glavi od crtica po zidu (plocice su malo neobicne pa ima fuga svih velicina), a onda je on to sve lijepo ispocetka fugirao smedjom bojom na nacin kao i prvi put.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    svugdje gdje su pločice u boji - manhattan.
    tamo gdje su bijele pločice, bijele fuge.

i to je sva mudrost.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i to je sva mudrost.
    Eh, da mi je bila ova mudrost kad su nama keramičari u wc-u i kupaonici svuda na plave pločice lupili bijele fuge. Sad ih ribam praškom za pecivo

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam uzela stvar u svoje ruke, pa sam kisticem farbala fuge (da osvjezim kupatilo). Nije bas da sam se proslavila. Ustvari, kupila sam neku smjesu za fuge, ali je ona kad se osusi nesto poput silikona, pa se sad jos i guli. Koja je fug-masa najbolja?

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    i to je sva mudrost.
    Eh, da mi je bila ova mudrost kad su nama keramičari u wc-u i kupaonici svuda na plave pločice lupili bijele fuge. Sad ih ribam praškom za pecivo
    Eh da je i meni bila ta mudrost! Imamo kombinaciju sivo-bijelo sa tamno sivim fugama. Vizualno je ok ako gledas iz daljine, ali nikad vise ne bi stavila tamne fuge na bijele plocice! S tim da su te bijele plocice mat i nisu skroz glatke (mozda je i u tome glavni problem) tako da su neke malo povukle boju od fuga kad je radjeno pa su sad sivkastobijele .
    Ni fuge nisu sve jednolicne boje, joj, koma.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj sirius prvotno napisa

i to je sva mudrost.
    Sjetila sam se ja toga ,ali sam mislila da bi keramičaru možda bilo komplicirano(da ne kažem nemoguće) stavljati različite boje fuga na isti zid.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj!
    a tebi nije komlicirano sada patiti zbog toga
    njemu skroz svejedno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Majstor mi dolazi za tri dana.

Imam u pripremi fugir -mase svih potrebnih boja. 8)

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pročitala sam da ukoliko se stavi epoksidna masa za fugiranje, da ne mijenja boju - ima li itko iskustvo s tim fugama? Jesu li dobre u drugim karakteristikama - osim što ne mijenjaju boju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi moramo ponovo fuge staviti u kupaonici , pa su ovi savjetu taman za nas.

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa Vidi poruku
    a ja imam pitanje

Daj please može li mi neko ovo pojasniti?

Gadno smo fulali sa fugama u wc-u...išli smo se kao nešto igrati s bojama pa ispalo , na zidu su svijetlo žute pločice sa žutim fugama i bijele pločice u kombinaciji i bijelo žuta ukrasna bordura. Na pod smo stavili crvene pločice (tada nam se to činilo ok, sada ne znam di mi je pamet bila...). Onda smo kao htjeli da bude cool pa smo na ove bijele zidne pločice stavili crvene fuge koje su ispale skroz druga nijansa od boje podnih pločica...sve u svemu bljak...

Još bi bilo i ok da su fuge na bijelim pločicama BIJELE...

Ima li neke šanse da zamijenim fuge...izbijelim...šta ja znam...
    Keramičar kaže da su ove fuge novije tvrde i da ih ne nemoguće skinuti...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Neobična, naravno da možeš promijeniti fuge.

Meni su majstori(debili) toliko uprljali crne fuge(imamo crne pločice na podu kupaonice) da sam ja poludila i tražila a ih skinu i stave nove. Posao je prilično pipkav, ali se da napraviti. Možeš i sama. Samo sa plosnatim i špicastim izvijačem stružeš dok sve ne izvadiš. Prefugiraš sa novom masom.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da ponovno radim koristila bi se fuga za bazene. Skupa je, ali vrijedi!!

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Neobična, naravno da možeš promijeniti fuge.

Meni su majstori(debili) toliko uprljali crne fuge(imamo crne pločice na podu kupaonice) da sam ja poludila i tražila a ih skinu i stave nove. Posao je prilično pipkav, ali se da napraviti. Možeš i sama. Samo sa plosnatim i špicastim izvijačem stružeš dok sve ne izvadiš. Prefugiraš sa novom masom.
    Nas majstor uvjerava da su fuge pretvrde da ih tako stružemo...kao fuge nove generacije su tvrde...one prije su bile mekane...da ćemo uništiti pločice...MM je probao sa nekim strugačem za fuge i ide užasno sporo i jednu je pločicu stvarno malo zarezao...

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imam ja pitanje vezano uz fuge! imam tamno smeđe pločice i tamno smeđe fuge i prije dva mjeseca su mi maleri gletali i šmirglali cijelu kuću i sad su te fuge svijetlo smeđe-čak i bijele-uglavnom ja ih ribam od onda svaka par dana i sve je ok kad su mokre al čim se posuše postanu svijetle i to jako grdo izgleda! Probala sam fugu po fugu 3 puta poribati i dalje je isto! Možda znate dal bude to s vremenom otišlo? hodnik je u pitanju!

A u kupaonici ista stvar ko u prvom postu-sve oko kade ispalo iz fuga van i sad su rupe! Al za to nesmem prigovarati jer je MM fugiral!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ne znam, mi smo prije 6 mjeseci radili kupaonicu, i tada smo i stavljali pločice i fuge. I nedugo zatim i skidali ih. Ja sam sama započela proces, tako da znam da se može. I skroz jednostavno je išlo. Ja sam to s onim izvijačem za ispitivanje struje, on je onako oštar a plosnat. I da, mora se paziti na pločice, to je istina.

b.m.mum, mislim da to ne možeš nikako potamniti. Zbog istog razloga smo mi i mijenjali fuge. Eventualno da probaš rijetko napraviti tu istu fugir masu pa probati preliti. Nadam se da se ne bude odvajalo. Ja bi probala, nemaš šta izgubiti. Ili uzeti neki korektor za fuge, čini mi se da je jednom netko pričao o tome.

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, mi smo prije 6 mjeseci radili kupaonicu, i tada smo i stavljali pločice i fuge. I nedugo zatim i skidali ih. Ja sam sama započela proces, tako da znam da se može. I skroz jednostavno je išlo. Ja sam to s onim izvijačem za ispitivanje struje, on je onako oštar a plosnat. I da, mora se paziti na pločice, to je istina.

b.m.mum, mislim da to ne možeš nikako potamniti. Zbog istog razloga smo mi i mijenjali fuge. Eventualno da probaš rijetko napraviti tu istu fugir masu pa probati preliti. Nadam se da se ne bude odvajalo. Ja bi probala, nemaš šta izgubiti. Ili uzeti neki korektor za fuge, čini mi se da je jednom netko pričao o tome.
    a nema nam druge nego probati opet, ovo kako je sad stvarno bezveze izgleda...

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni se stvarno neda ponovo fugirati ali mislim da nema druge! čak mi i jedan rođak koji je maler-fušer rekel da mi jedino to preostaje!
    nadala sam se da ima ko kakvu tajnu formulu kak to riješiti bez muke

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E sad kad si spomenula malera-fušera, pala mi je jedna ideja na pamet. Probaj uzeti neku boju za zid u nijansi koje su ti fugne pa tankim kistom probaj obojati. Možda malo uđe u strukturu. Prije nego se odlučiš skidati ih i stavljati nove.

Tako sam ja bijele fugne na zidu kupaonice bojala jer su mi majstori ulijevanjem žute boje u bide ušpricali pločice i fugne istom. Super je pokrilo.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

stvarno! ona čokoladna u flašici bi bila idealna! A za početak najjednostavnije za probati! baš budem probala negdje u kutu!
    Hvala na ideji

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pričao mi je keramičar kako ima sredstvo kojim se premaže i mijenja boja fuga. Može i s tamne na bijelu. Pitat ću ga kad ga vidim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •