Mislim da je korisno pročitati...
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...iljni,85265.jl
valjda sam dobro kopirala, ako ne otiđite na stranive jutarnjeg naslov je isti...
Mislim da je korisno pročitati...
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...iljni,85265.jl
valjda sam dobro kopirala, ako ne otiđite na stranive jutarnjeg naslov je isti...
bilo bi krasno kad bi to prošlo, da ne moram kombinirati hoću li na porodijski 3 ili 6mj. zbog novaca (preko 6 mj. i ne pomišljam, 2000KN mi taman pokrije jedan kredit)
Srce me zaboli kad moram razmišljati i odgađati svoju bebu za koju se ionako borim kako bi je imala. Ali moramo od nečega i živjeti, krediti... daj Bože da bude bolje ako ne za moju prvu bebu, valjda ću dočekati za drugu...![]()
ako ovo zazivi, bas me zanima hoce li vrijediti za SVE mame/tate na rodiljnom dopustu ili tek za one koji s 1.1.2008. odlaze na dopust.
ovo drugo, sigurno...
što to znači, da one koje su na porodijnom od npr. 1.10.07. neće dobivati punu plaću?
Ne znači još ništa.
Za sad je samo obećanje da će prijedlog ići u proceduru u 9. mj.
Ako još ni predlagači ne znaju 100% što će predložiti, kako možemo komentirati što će biti 01.01.Do početka rada Sabora, odnosno druge polovice rujna, kada planiramo u proceduru poslati prijedlog izmjena zakona, donijet ćemo odluku hoćemo li moći provesti i ukidanje ograničenja za drugih šest mjeseci dopusta, za što se iznimno zalažem - kaže ministrica Kosor.![]()
a joj, a ja sam shvatila da je to gotova stvar da ide barem prvih 6 mjeseci puna plaća![]()
znaci tek 45 dana prije poroda je porodiljni dopust i onda bi već imale
"punu plaću"..ako to prođe,,, mene zanima kako ce se to odraziti na moj prosjek koji je dosta veći od naknade 4200 sada ,,,s obzirom da ja sad idem na komplikacije u 9 mjesecu.i automatski idem na 4200 ..Termin poroda mi je u veljači -neznam ako mi računaju prosjek zadnjih 6 mjeseci on je 42xx jer sam na kompl. ili griješim :? :?
Eto, to i mene zanima.
Ili npr. kad taj zakon zazivi, a ja odem na bolovanje radi cuvanja trudnoce (znaci iza 1.1. 2008.), da li je naknada za to bolovanje takodjer 100% prosjeka neto place? Za sada je to 100% od max 4250 kn iako mi je placa veca. Da li ce i onda ostati tako?
Daj Boze da prodje i da nije samo predizborni trik.
sad sam totalno zbunjena. ja sam mislila da se na bolovanju (komplikacijama u trudnoći) dobiva puni iznos plaće.bibita prvotno napisa
znači to nije 100% od plaće, već 100% od maksimalnog iznosa porodiljne naknade?