Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Bježanje oka i (ne)nošenje naočala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Bježanje oka i (ne)nošenje naočala

B. ima 20 mj. i bježi joj oko na van. Dioptrije nema, tj. premala je da bi se sa sigurnošću utvrdilo.
    Bili smo u Vinogradskoj, tamo nam nisu ništa rekli, tj. da se tu još ništa ne može jer je premala, eventualno operacija kasnije.
    Otišli smo privatno u okulistički centar Okuc, tamo smo dobili prizma naočale koje tjeraju oko da gleda ravno.

E sad... sve je to krasno ali kako "natjerati" tako malo djete da nosi naočale, barem sat-dva dnevno??

Ona je jako živa i non-stop u pokretu, TV ne gleda osim u prolazu par minuta, još ne crta... Naočale su joj fora i hoće ih imati i jako si je važna s njima ali to je maximalno 5 minuta. Onda ih skine i nema šanse da ih opet stavimo. Neću ništa forsati, iako dr. kaže da je bolje čim prije s tim krenuti.

Jel netko ima iskustva s tim, ali ne oni čija djeca imaju 3 godine, njima lako objasnit, ali što s ovako malima?

Htjela bih joj kupiti neke igre gdje će biti pogledom fokusirana na njih a ujedno da su joj i ruke zaposlene tako da ne obraća pažnju na naočale, pa i u tome molim pomoć. Da li neku ploču za crtanje ili neke flomiće koji se lako peru, ili ono nešto što ima u TL, neko tjesto-plastelin, što li? koje se modelira a što bi moglo proći za njenu dob, naravno uz moju pomoć??

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naše je oko (odnosno oči) bježalo unutra. Mi to nismo skoro ni primječivali, ali je pedi počela na to upozoravati nakon 6. mjeseca. Nismo ništa poduzimali do godinu dana jer smo mislili da će se samo srediti, ali kako nije uputili su nas na jednu iskusnu i stariju doktoricu koja je imala privatnu praksu. Ona je rekla da dijete nije premalo i da trebamo početi sa terapijom. Dakle E. je imala nekih 15-16 mjeseci. Uslijedio je pregled sa preporukom širenja zjenica i onda je nastao horor. Prvo to kapanje tokom 5 dana kad je MM čuvao a ja hvatala glavu da kanem. Onda horor pregled koji je bio najgore inkvizicijsko mučenje. Tu su nam u takvim uslovima postavili i nekakvu dioptriju od + 2,5. I dobili smo okluzije i naočale (100KM-50EUR), te kontrolu za 4 mjeseca. Flasterčiće je nekako i prihvatila, ali za naočale je smatrali da su sprava za mučenje koja ne dolazi u obzir. A mi smo shatili da smo to ipak sve preforsirali i nismo insistirali na naočalama. Na kontrolu smo otišli kod socijalaca u naš
    kabinet za strabizam. Tamo smo nabasali na neku finu doktoricu koja se čudila kud smo požurili, na prvom pregledu u opće nije insistirala, rekla da širenje zjenica tako rano ne dolazi u obzir i da nastavimo vježbe sa flasterima po 4 sata (do tad je bio 1 sat), opet kontrola za 4 mjeseca. Tad smo već znali i reći šta je šta na nekoj slici i postalo je zabavno. Nakon godinu dana flasterčića, doktorica je rekla da ih više ne trebamo i da se javimo za godinu, kad već bude imala tri, pa čemo kontrolisati razvoj situacije.
    Ja ne znam koliki je deformitet u vašeg djeteta, ali su oni zaista mali u tom uzrastu, a sve se to još uvijek razvija svojim ritmom pa možda čekanje od nekoliko mjeseci do godinu ne bude imalo pogoršavajući uticaj.
    Moja E. ni danas ne voli naočale, ni sunčane, da se sa njima igra.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa to je sve počelo prije 3-4 mjeseca, sve jače. U Vinogradskoj su joj kapali oko, dok je ova privat protiv toga.

U Vinogradskoj su rekli da je dioptrija -2 što je navodno normalno za tu dob i da to sva djeca imaju do 3. godine.

A privat nam kaže da nije sigurna ali da "da ruku pod auto" da ima +2.

Pa si ti misli

Sad čekamo na pregled u Klaićevoj, da čujemo treće mišljenje.

A mi smo naočale platili 1300 kn!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Happy prvotno napisa
    U Vinogradskoj su rekli da je dioptrija -2 što je navodno normalno za tu dob i da to sva djeca imaju do 3. godine.
    A privat nam kaže da nije sigurna ali da "da ruku pod auto" da ima +2.
    Pa si ti misli
    Sad čekamo na pregled u Klaićevoj, da čujemo treće mišljenje.
    i mi smo bili u Vinogradskoj i dr. rekla da je za tako malu djecu normalan PLUS, ne minus.

Možeš pitat dr. na tom sljedećem pregledu u Klaićevoj kako vježbati oko.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i da, probajte poticati gledanje, traženje detalja u slikovnicama ili detalja u daljini (autobus u daljini, mačak na krovu...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •