Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Pranje cipela i šlapica

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Pranje cipela i šlapica

Ne znam kud bih s ovim pitanjem pa ga evo ovdje.

Jel netko pokušao oprati, ali doslovce oprati (potopiti u vodu) šlapke ili cipke koje su kožne (u mom slučaju Bambi)?
    Jesu li preživjele??

Naime, dok smo se učili biti bez pelene par puta su bile popiškine (natopljene) i sada smrde, a još su nam dobre za nosit. Ja sam ih samo s mokrom krpicom i maramicom brisala ali to nije dovoljno.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jesam jednom ja, bas Bambijeve kozne. Nakon susenja dobile su flekece i postale krute, ali sam ih namazala nivea kremom i vratile su se u normalu.S time da sam ih stavila u ves masinu, meni se Sara pobljuvala po njima i nisam imala kaj izgubiti, pa sam probala

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bacim Ciciban, Bambi, Frodo sve u mašinu, samo stavim slabiju centrifugu i sve je ok!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš dobro. Budem ih onda u mašinu hitila. Bojala sam se da se uložak u pranju ne bi odljepio i izdeformirao.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sve perem u mašini.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na koliko stupnjeva perete cipelice? I platnene sandale perete?
    Ja ko majmun vec sto puta ribala platnene sandale i sad mi je dost..rade bi ih onda frknula u masinu.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja ih sve stavim u mašinu i perem na 30. Dobro ih je staviti u jastučnicu da previše ne lupaju.
    I ko nove su.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja stavljam u masinu ali bez centrifuge i obicno zamotam u rucnik.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja i veliku i malu obuću, šlape i cipele, na 30 stupnjeva. Ako ne izdrže vešmašinu, ionako nisu za niš

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je žao prati cipele u veš-mašini (zamislite koliko struje i vode za jedan mali par cipelica), ionak su brže gotove kad ih se opere na ruke.
    Ne perem niti našu obuću u mašini.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ako ne izdrže vešmašinu, ionako nisu za niš
    Meni je mama u vesmasini oprala najudobnije japanke koje sam ikada imala. I unistila ih. Lako da su one bile jeftine ali eto nisu. A nisam mogla kupiti nove jerbo je sve bilo rasprodano..i dandanas trazim takve iste..
    Kaj cipele perete zajedno s vesom? To mi se nekak ne cini privlacnim. :/

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ma ne s vesom, ja sam konkretno oprala sa tepihom iz kupaone

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja prerem s tepisima iz kupaone ili ručnicima i jastukom od psa naše patike na 30.jel netko probao sušiti u sušilici kasnije?ja se nisam usudila :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Meni je žao prati cipele u veš-mašini (zamislite koliko struje i vode za jedan mali par cipelica), ionak su brže gotove kad ih se opere na ruke.
    Pa ne perem ih same. Ih, pa ja odma utrpam tepihice iz kupatila, krpe za pranje poda i slicno.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Pa ne perem ih same. Ih, pa ja odma utrpam tepihice iz kupatila, krpe za pranje poda i slicno.
    U kupatilu nemam tepihiće, krpu za pranje poda imam jednu i perem je na ruke.... hmm... definitivno nemam čime napuniti veš mašinu

Ma nije tak problem niti u vodi, ni struji niti ičemu, jednostavno mi se čini da bi se cipele tak brže uništile da ih se pere u mašini (doduše, skužila sam da sam mu cipele oprala svega par puta u životu, obično ih prije preraste nego katastrofalno zaprlja, osim sandala)

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja perem sa krpama i sl., nisam mislila na jastučnicu koju koristim za jastuk nego neku staru.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne perem cipele.
    obrišem ih vlažnom krpom.
    a u veliko blato uvijek idemo u gumenim čizmama.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    x

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Perem, i Bambi i ostale, ja imam curicu, sve je roza, i sve prljavo nakon jednog nošenja. Ipak perem ručno, polijevam vodom i trljam četkicom za košulje, bez deterđenta, ako nije neka grozna fleka.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mašini na nekoj niskoj temperaturi
    i uvijek se nađe još nešto da im pravi društvo

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cipele nisam nikad prala u mašini, dok šlapice uvijek tako perem.i sandalice platnene.na temp.30 stupnjeva.

perem ih isto sa tepisima iz kupaone,čarapama(ja čarape perem zasebno od veša) ili krpama za pranje poda.

jednom sam ciciban papuče oprala u mašini i uložak se sav izokrenuo,pa od tad kupujem bambi ili frodo i kod njih se to ne događa.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Omeksivac pretpostavljam ne stavljate?! A koliko praska, neku mini kolicnu ili uopce ne treba?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Omeksivac pretpostavljam ne stavljate?! A koliko praska, neku mini kolicnu ili uopce ne treba?
    ja normalnu količinu kao i za veš.bez omekšivača 8)

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Upravo zamišljam kako se jedan mali par šlapica tumba u vešmašini, sam

Uvijek se pere još nešto, ustvari ubacim ih usput ako perem nešto tipa krpa za pod, stare deke ili tepihića. Ako se i brže tako uništavaju, prije ih dijete preraste. Poslije njega ih normalno neće nitko ni nositi.
    A obuću koju bi mi bilo žao da se uništi, a nisam sigurna da bi izdržala vešmašinu, perem ručno, u najjačoj nuždi.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Platnene cipele i pape perem u masini, a kozne cipele sam prala na ruke (iz razloga kad smo vjezbali nenosenje pelena, ono krene niz nogicu i pravo u cipele, ako imamo srece, u cipelu ). Natrljamsapunom i iznutra i izvana, pa cetkicom protrljam. Valjda je to dovoljno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tenesice je ok oprati, ali oprala ja mudra i cicibanke cipelice pa požalila jer su sad tvrde ko kamen i izvana i iznutra i uložak je lagano odljepljen sa strane, tak da to više nebudem napravila, a kaj je najbolje uz to sam fino oprala i podloške iz kupaone, a cipice su bile tamno plave, pa sad fino imam isto takve boje i tepihe u kupaoni.
    Ali nema kaj, čiste su ko suza.
    I nisam ovo napravila samo zato kaj sam pročitala na Rodi da se to tak radi, već sam to sama smislila.
    A da ih s nećim namažem pa možda omekane, neka krema ili sprej ili nekaj drugo? :/

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rinama,probaj ih namazat običnom niveom

i moje ciciban šlape pustile boju, i već sam pisala,uložak se uništio!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Upravo zamišljam kako se jedan mali par šlapica tumba u vešmašini, sam
    Pa da, i meni je blentavo! Nemam pojma kak da skupim pet kila vesa s tim slapica..zbilja mi je bezveze prat na frtalj napunjenu masinu. Imam jedan mali tepih i te jedne cipelice. Nemam pojma sto da jos stavim..
    A na ruke ih nemrem tak dobro oprati.
    E da me bar ne smeta sto su tak zmazane.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je vešmašina popapala uloške jednih ljetnih cipelica. Nisu bili od kože nego onaj neki umjetni materijal. Stavila sam ih zajedno s cipicama i mandurama MM-a, i sve izašlo iz vešmašine osim njih. Prvo mi je bila misterija, ali nakon 2 mjeseca vešmašina crkla! Ulošci su izgleda (još i danas ne znam kak) ušli unutra iza bubnja i raspali se i zaštopali sve :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •