Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Grize si unutarnju stranu obraza!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Grize si unutarnju stranu obraza!

Kaleb je u nekoj koma fazi već desetak dana - cendrav, loše spava po danu, po noći relativno ok, ali ima jedno buđenje koje potraje 2 sata, gotovo ništa ne jede...No ovo danas je vrhunac. Cijeli dan si grize unutrašnjoj desnog obraza, već ima iznutra malu ranicu.

Anyone? :?

Ima 16 zubića, trojke su mu izbile nedavno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Grize si unutarnju stranu obraza!

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    unutrašnjoj
    unutrašnju

EDIT! EDIT! EDIT!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ničije dijete to ne radi? :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nešto raste, zato i onaj dar-mar s hranom. Barem bih ja to tako protumačila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako to misliš, "nešto raste"? Zub? Ima 16 zubića, baš su mu nedavno izbile trojke...Nema što više rasti, za petice je prerano.

Jedino što mi pada na pamet jest da se ne zna snaći sa svim tim zubima u ustima...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Izgleda da je puno djece u takvoj nekoj čudnoj fazi...ni moja Hana ne jede, tempica stalno na 37.5, neraspoložena...jedino, ona ima samo 8 zuba, a Kalebova je vršnjakinja.
    Ja mislim da je skužio da se može ugristi, to je sve. Moja H. je ovih dana skužila štipanje, pa štipka sve, ne jako, ali dovoljno da kaže "au" i baš joj je to fora štipkati se.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

grizao je i Lukas, do krvi, užas! Ali nije trajalo dugo, ja sam to povezala sa tim da su mu se probijali ti zubići pa mu je bila gužva u ustima. Kad bi ga ulovia stavila bih mu prst na to mjesto i govorila mu da će ga to bubat ako bude grizao... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb je to danas skužio i grizao se cijeli dan. :/ Samo desnu stranu. Prilično je izgriženo i natečeno...Lijeva strana nix, uobičajeno ružičasta.

Kad ga probam spriječiti, počne plakati. Ali i inače je u fazi bunta. Nadam se da će proći kao i kod Lukasa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hoću reći, možda su mu ti zubići izbili, ali nisu izrasli do kraja (kao nama umnjaci, samo što se umnjaci vuku godinama).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Hoću reći, možda su mu ti zubići izbili, ali nisu izrasli do kraja (kao nama umnjaci, samo što se umnjaci vuku godinama).
    Aha, pa točno je tako, četvorke su mu probile i narasle do pola, sve su nekakve špičaste...Ja sam brijala da zubi bole samo kad probijaju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najjače bole prije nego probijaju, onako, dok kao nikako da probiju. Kad počnu probijati već je valjda lakše.
    Mi imamo takvu nevjerojatnu zubobolicu... ni sama nisam vjerovala da dijete može toliko patiti zbog zubi. I nikad zbog ničega drugog. Temperatura 39 stupnjeva po tri dana, zeleni slinavi drekići, potpuna obamrlost. I tako za svih 16 .

Provjeri ipak da nema neke afte ili nešto slično, to isto navodno vraški boli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sinoć je imao prvu temperaturu u životu, 38.5. Nisam skidala već ga razgolitila i pratila je, pala je spontano kroz neko vrijeme. Jutros je nema.

Sad, može li to sve skupa biti povezano...Možda ga grlo boli, ma pojma nemam...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji nisu nikad htjeli jesti kad ih je bolilo grlo
    možda je to u pitanju

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to ti je sve povezano: temperatura, zubići, nejedenje, bunt...

po meni to je zbog drugačijeg tj promjenjenog zagriza (kao kad odeš popraviti zub pa ti je u početku čudno s novom plombom, treba ti dan dva da se navikneš..). Kalebu su se vjerojatno još probile van te trojke i četvorke i pomalo ga zbunile... I onda mu je to meso u kutu usana lijepo pod zubićima pa si on to malo gricka
    Mislim da je kod nas to trajalo dva-tri dana, nadam se da neće ni kod vas duže!
    Možda da mu to malo kockicom leda pređeš?! Znaš što je najgore - što kad je tako natečeno onda je non stop na udaru zuba :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, ja sam franu tek sa godinu i nešto kupila one četkice iz DM-a sa gumenim vrhovima.
    Do tad mu nisu trebale, trpao je u usta druge stvari, ali sa godinom i nešto, kad su svi zubi izašli, ove četkice su mu bile, kao melem na ranu. Valjda je mogao točno pritisnuti zub koji ga je iritirao pa zagristi, dok s igračkomm to nije moguće.

E, da i daj mu voće i povrće i povrće u komadu nek glođe.
    Nama su fejvorit bile jabuka, nektarina (tvrda) i mrkva (od mrkve sam napravila štapiće.obožavao je to. pretpostavljm da mu je pasalo i to što su bili hladni).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da smo pobrali afte.

Nisam sigurna, moram se naručiti kod pedice (ide li se za to pedici? Ili da ga vodim svom zubaru?), ali flower mi je ukazala na mogućnost afti na dohrani gdje se žalim da ne jede. Malo sam surfala i tražila i stvarno imamo sve simptome - nervozan je, cendrav, lošije spava, često plače, odbija hranu (paše mu samo cica i hladni jogurt), sinoć temperatura, plus ovaj problem zbog kojeg sam otvorila topic...

Kad se probudi ću mu proučiti tu izgriženu ranicu, da vidim radi li se o afti. Siroče moje malo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem, ima li mi tko štogod korisno reći o aftama?

Cijeli desni obraz mu je iznutra bijel i okolo krvav. Ne jede gotovo ništa, uspijem mu uvaliti koju žličicu skroz glatko izmiksane hrane, ima i proljev, srećom nije više imao temperaturu nakon što je preksinoć zakurio.

Jaaaaaaaako je cendrav i razdražljiv, na sve moram paziti. Danas smo se nosili u marami i tko god da mu se obratio (od ljudi koje poznaje), počeo bi nervozno cendrati. Baš vidim da ga to iritira.

Mazala sam mu jučer s api baby propolisom, ali nam je misteriozno nestala bočica (mislim da ju je rastreseni tata bacio u smeće), kupit ćemo danas novu. Ima li tko kakav koristan savjet da mu pomognem prebroditi ovaj period? Trebamo li ići pedici?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, jeste ti il neko od tvojih imali groznicu (herpes simplex) u zadnje vrijeme?
    Naime, kad virus herpes simplexa prvi puta ude u tijelo dode do infekcije koja se zove stomatoidni gingivitis (valjda ) i to budu afte i upala zubnog mesa.
    Kao i svaka viroza traje nekoliko dana, tako malim klincima zna biti gadno (dehidracija) jer ne mogu nista jesti.
    Smizla je to imala sa godinu i koji mjesec i proslo je skroz ok. Ona, doduse nije imala afte nego upalu zubnog mesa, sto je izgledalo i smrdilo grozno, nije mogla jesti ali je dojila stopedeset puta pa nije bilo problema (cendranje, nervoza i slicne stvari kod nas ionak spadaju pod normalno ).
    Mi smo bile kod pedijatrice jer sam se ja uzasno zabrinula zbog tog smrada iz usta, no ona je samo dijagnosticirala gingivitis i rekla da se brinem da uzima dovoljno tekucine i cekam da prode. Kad gingivitis prode, virus je i dalje u tijelu ali ako se aktivira, manifestira se kao groznica.

Sto se tice samih afti i rijesavanja istih, nemam pojma :? . MMu su afte rupa u imunitetu, cim mu malo padne ima ih hrpu. I gotovo nista ne djeluje, povremeno Propolis, neki puta Neoangin no uglavnom nista dok ne popravi imunitet.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam grizla unutrašnju stranu obraza kad sam bila mala. Skroz sam bila zaboravila na to!
    Moji su činili svašta ali nisam prestala dok nisam prestala sama od sebe, negdje u pubertetu. To je bilo nešto čudno, boli, ali ipak gric, boli jače, gric-gric, ajmeštoboli, gric-čup! :shock:
    Slično čupkanju zanoktica do krvi (to i danas uspijem ponekad izvest).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam svoje afte rješavala tako da sam ispirala usta jakim čajem (puno čaja, malo vode).

Kadulja je najbolja, ali kako je on još mali, po meni je kamilica bolje rješenje za njega (blaže je ali svakako pomaže...)

Sretno...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost imam iskustva s aftama s oba dečka.
    One 4-5 dana bole užasno,a onda postane podnošljivo.
    Ja sam svakih 6 sati davala Panadol i to je donekle olakšavalo.
    I to je ustvari jedini lijek za njih.
    Može se malo pošpricati Octeniseptom,od njega malo utrne.

Posljednju bitku sa aftama vodila sam prije tri tjedna,imao ih je Josip i odvela sam ga na hitnu u Šibeniku za svaki slučaj.
    Doktorica je preporučila Daktarin oralni gel i imam osjećaj da je pomogao,drugi je dan bol popustila.

I ne želim te strašiti,ali kad ih dijete ima jednom,znaju se ponoviti i kasnije. :/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lada je imala afte. to ih strašno boli i ne pomaže puno. nudi mu hladno i tekuće. dugo traje-10-tak dana. mi smo od pedice odmah otišle na sladoled. i pedica je još preporučila cicati, cicati i cicati.

da mu brzo prođe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima.

Malo je bolje, više nije tako grozno plačljiv...Temperatura se nije ponavljala, koristimo Octenisept 2x dnevno, Lupocet mu nisam dala niti jednom...

Počeo je malo jesti, miksam mu sve pa je lakše.

Micek moj mali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •