Danas sam prvi puta dojila u javnosti :D :D :D
Danas sam prvi puta dojila u javnosti :D :D :D
Bravo Snješka :D Uskoro će ti to postati sasvim uobičajeno![]()
:D :D
lijepo...i kakav je feeling?
Super :D I kakav je osjećaj ?
I mi već puno puta
super :D
sjećam se svog prvog puta, (a sjećam se i svakog sljedećeg i tužna sam što toga više nema)...zato uživajte i pokažite svijetu jednu od najljepših, prirodnih scenu koju mogu vidjeti![]()
imas se cime hvaliti...pusa Dori i tebi![]()
Dojenje u javnosti? Šta to znači? Na klupici unutar šoping centra gdje prolazi 100 ljudi u minuti ili...? :?
Bravo![]()
![]()
dojenje van 4 zida kućeMMoover prvotno napisa
![]()
viruj mi više sise vidiš u delkoteima subotom uveče , nego kad mama doji![]()
Sjećam se svog dojenja s Matejom. Kako smo stalno nacicavali, svi su imali to priliku vidjeti. Najbolja su fora bili frendovi MM koji nisu znali kud bi pogledali kad bi ja izvadila sisu. A MM kul i to mu je bilo sasvim normalno. Tada nitko od društva nije imao djecu ili pak mame nisu htjele/mogle dojiti, pogotovo ne u javnosti. A tek dojenje u parkiću...
Za sada s Petrom još nismo imali prilike dojiti u javnosti.
Lažem, jesmo, u matičnom uredu. Bila gužva, nitko nas neće pustiti preko reda i ja lijepo uzela stolicu, stavila Petra da doji i odmah su se ljudi uskomešali, došla žena iz ureda sa strane i pozvala nas unutra. I pohvalila :D .
Samo naprijed svima koji imaju straha ili predrasuda!!
Osjećaj je savršen!
I ja sam pobornik diskretnog dojenja, ali kaj ako se nesto i vidi? Nisu sve mame jednako spretne. Mislim da na prolaznicima jednostavno nije da bulje i komentiraju niti odlucuju je li dojenje ovakvo ili onakvo - ovolikog ili onolikog djeteta - primjereno ili nije. MGrubi, ne smatram ni da ti drukcije mislisMGrubi prvotno napisa
, samo si mi dala zgodan slagvort.
![]()
:D
Meni baš to i nije normalno da žena doji na vrlo frekventnom mjestu, nasred šoping centra, na terasi kafića i slično, bez truda da nađe neko diskretnije mjesto... i još se time ponosi.... gledajte, ljudi, sisa!!!![]()
A da ne govorim da doji u društvu prijatelja njenog muža... .katastrofa...
Pa onda ni ja nisam normalnaMMoover prvotno napisa
![]()
Dojila sam na terasi jedne dosta frekventne slastičarnice i mislim da je samo konobarica primjetila našu aktivnost dok nas je posluživala.
Imala je malo iznenađenu facu ali ništa nije rekla.
S nama je bio i ponosni tata spreman životom branitipravo svoje kćerkice da jede kada ona to hoće i gdje ona to hoće.
Šta ima loše u tome da mama hrani bebu? Zašto bi morala tražiti skrivene kutke?
I nije sisa, nego dojka![]()
Tebe nije sram kad si gladan pojesti na ulici kolač ili sendvić? A ti si odrasla i razumna osoba i mogao bi se strpiti do kuće, pa nećeš umrijeti od gladi. Ajde objasni djetetu da nema sad klope jer se mama trenutno nalazi na javnom mjestu. Neka se strpi dok dođe doma.MMoover prvotno napisa
Meni uopće nije neugodno dojiti na javnom mjestu. Ni pred starcima, svekijima, prijateljima. I nisam primjetila da je ikome od njih neugodno.
a slušaj , topless je u ovoj državi dopuštenMMoover prvotno napisa
![]()
nitko se ne buni na "duboke" dekoltee
ili je sisa samo bradavica?
bravo Snješka!
potpisujem tibicu i MGrubi u svemu
a ti u toplesu ideš u šoping ili na kavu?MGrubi prvotno napisa
Neee, kad je "sisa" pokazana u ulozi seksualnog simbola onda se nitko ne buni. A prije bih rekla da žene koje se sunčaju u toplessu poručuju: "Gledajte, ljudi, sisa!" nego majka koji doji dijete. Ja kad dojim ne poručujem nikome ništa osim svojem djetetu da ga volim i da sam ponosna na to.MGrubi prvotno napisa
OT: Da se netko ne bi uvrijedio, nemam ništa protiv toplessa, i ja sam bila pobornik. (Dok sam išla na plažu)
Uz dobru organizaciju, dijete se može najesti prije i poslije kave/šopinga/šetnje...tibica prvotno napisa
![]()
Ali zašto ograničavati dijete i sebe vremenom? Zato što je nekom primitivcu (bez uvrede) u kafiću neugodno pogledati u majku koja doji, a za sesatom plavušom u dubokom dekolteu i prekratkoj minici će se s odobravanjem okrenuti i otegnuti vilicu do poda.MMoover prvotno napisa
koja nije uvijek mogućaMMoover prvotno napisa
ne znam u čemu je problem. netko doji u javnosti, netko ne. svakom svoje.
a glede ovoga:
a ti u toplesu ideš u šoping ili na kavu?
gole babe i kaj sve ne viri iz gotovo svakih novina na javnom mjestu, kioscima ili nečijim rukama na stolu dok ispijaju kavu
Govorim to zato što je teško odoljeti pogledu pa je zbog toga neugodnjak... gledao bih, a nije u redu...tibica prvotno napisa
![]()
zašto nije uredu gledati?MMoover prvotno napisa
Ok, krivi glagol... ne gledati već blejati...snoopygirl prvotno napisa
![]()
Eto, toliko o tvome stavu prema zenama uopce i njihovoj ulozi u tvome zivotu, dovoljno je, majke ti nemoj vise.....MMoover prvotno napisa
pa gledaj, bog ti je da očiMMoover prvotno napisa
![]()
De, ono... ak ne kužiš čemu služe smajlići, odi se educirat malo, a moju majku pusti na miru...emanuel prvotno napisa
![]()
Smajlice na stranu![]()
Kladim se da Snjeska nije otvorila topic kako bi se divila tvojim upadicama, vec iz totalno al totalno drugog razloga.
Ja razumijem da si ti saljiv covjek ali i u tome treba naci granicu ukusa.
a ti si njen odvjetnik? ja sam (onim što ti pišeš da su upadice) pratio temu... zašto misliš da ja ne smijem komentirati dojenje u javnosti?
Po tebi, tema je otvorena izgleda samo za čestitanje, podršku, vibrice i slično...???
MMover dijete od mjesec, dva, tri ni uz najbolju organizaciju nemožeš nahraniti prije i poslije šetnje, ukoliko nisi u šetnji pol sata
čisto sumnjam da netko izvuče sisu, lamaće s njom, nakašljava se i onda kad svi pogledaju hrani dijete(evo, ja znam čemu služe smajlići)
ninochka prvotno napisa
![]()
MMoover, tak je i Bubimirko propovijedao nekoć, a vidi ga sad...![]()
Moover slažem se da treba komentirati i iznositi mišljenja. Tema nije samo za čestitanja.![]()
Slažem se i da neki put je malo neugodno. Pogotovo ako se radi o društvu u kojem je jedna mama koja doji, a ostali, recimo, nemaju djece - njima je malo čudno.
U mojem društvu ja sam najmlađa i ostali već imaju svoju djecu, možda je zato meni lakše - nikome u mojem društvu to nije čudno.
Moje dijete je prvih mjesec i pol cicalo svakih sat vremena i po tome ja nikamo ne bi izašla iz kuće, a to mi je kao da me netko osudio na smrt. Sada kada jede svaka 3 sata ja mogu planirati, nahraniti ju doma i otići u šetnju, na kavu i sl. Ali prije nisam mogla. A neka djeca nemaju redovite obroke do dosta kasno. Njihove mame bi trebale stalno virkati okolo gdje bi se sakrile da ih nitko ne vidi dok doje.
Moj stav je da je to nešto toliko prirodno i normalno da se nitko ne bi trebao neugodno osjećati radi toga. A i što više majki bude dojilo u javnosti manje će to ljudima biti neobično.
OT: Puno je ružnije vidjeti muškarca kako kraj ceste piše u grmlje, jel tako? A, eto, čovjeku je bila sila, što će.
Zavisi na koju stranu je okrenut...tibica prvotno napisa
![]()
Šta, sad sam primitivni gad jer uživam u ljepoti ženskih grudiju? :?Eto, toliko o tvome stavu prema zenama uopce i njihovoj ulozi u tvome zivotu
Sasvim je u redu uživati u ljepoti ženskih (i muških) grudiju, guza, nogu...i svih tih divnih stvari. Ali moraš shvatiti da te divne grudi imaju i svoju namjenu (osim da popune majicu) i kao takve ih prihvatiti.![]()
sori. ak je nekom normalno, meni nije. i dobro. ne podržavam i to sam rekao. Forum za to služi. ne mislim se više prepucavat. samo se vi razbacujte dojkama po terasama kafića...![]()
Drago mi je zbog tebe![]()
Sad kad imam i tvoje odobrenje puno mi lakšeMMoover prvotno napisa
![]()
Ajde, neka.... ak te sretnem negdje na terasi kafića, slobodno te zamolim za malo mlijeka za kavu?![]()
kaj nije i tebi bolje?MMoover prvotno napisa
jel ti draze vidjet sisu s namjenom ili sisu bez namjene? meni je svejedno.
mene prvo bilo sram, skrivala sam se da me ne bi netko slucajno vidio. a sad me tako boli ona stvar da li ce me netko vidjeti. vaznije mi je to da ce tih par blagoslovljenih minuta nastati mir i tisina, da uspijem srknuti kavu ili sok na miru, na trenutak se odmoriti..![]()
Super Snješka! :D
I ja sam Janka dojila vani kada bi on to zatražio, pa nisam dijetetu gurala sisu u usta samo zato da se ja hvalim time kako dojim.
I koliko god znam da ima ljudi kojima je kad vide da neko doji u javnosti :shock: još uvijek ne mogu shvatiti zašto ime je to :shock: .
Pa neugodnije bi mi bilo da mi se dijete dere jer je gladno.
Joj, joj, joj....MMoover prvotno napisa
![]()
Ko da slušam MM prije Leice!
No kad je došla situacija da je NJEGOVO dijete gladno zaplakalo, bilo je samo : vadi cicu, odmah!
Snješka, suuuuper!![]()
Pa nije ni meni bilo normalno dok se nisam našla u toj situaciji. Sad mi ne pada mi na pamet skrivati se.MMoover prvotno napisa
I skužila sam da jako malo ljudi shvati da dojim, skoro svi misle da držim bebu koja spava.
Ovo je sasvim off topic, ali danas smo bili na šetnji s curicom od 10 godina koja je dijabetičarka i prima inzulin. Ona i njena mama potražile su wc u kafiću kad je trebala dobiti injekciju. Ja sam ih pokušala uvjeriti neka to obave za stolom (ja sam dojila, zašto onda one ne bi mogle obaviti injekciju). Ali mama je rekla da ih je sram da ljudi zure i da se one uvijek skriju nekamo.
Što mislite o tome? Trebaju li se sakrivati ili smatrate da bi bilo ok to napraviti u kafiću?