Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Da li dvogodišnjaka voditi u rodilište kad dobije seku/bracu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Da li dvogodišnjaka voditi u rodilište kad dobije seku/bracu

Uskoro trebam roditi drugo dijete, a ono starije ima dvije godine. Već duže vrijeme (otkako mi se vidi trbuh) prpremamo ga da će dobiti seku koja je za sada kod mame ali će brzo doći poznati i njega. Za sad je sve ok po tom pitanju. Zna mi ljubiti i maziti trbuh i zvati seku imenom. Moja je nedoumica da li da ga tata dovede u rodilište kad se seka rodi? Ili ga ne "pterećivati" time? Kupili smo mu i igračku koju će mu "seka donjeti kad dođe doma" da ne bude ljubomore ili kakvih ispada. Kakva su vaša iskustva i mišljenja?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam drugo dijete pa ne govorim iz iskustva, a ako ga jednom i rodim, neće biti dvogodišnjak, ali mislim da bih ga sigurno dovela

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da ga obavezno treba odvesti....
    sve je to sad jako nepoznato za njega, te će i on htjeti vidjeti da ste ti i beba u redu...bolje da se odmah počnu upoznavati...ako pokazuje znakove da ga beba zanima, zamisli tu sreću kad vidi šta si to imala u drobu!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezno. i prije toga ga što više uključiti:
    zara je sa mnom išla na ginekološke preglede, gledala seku na uzv-u, bila je i u rodilištu na jednom kontrolnom pregledu. nakon rođenja seke, došla mi je jedan dan u posjetu, te su zadnji dan ona i MM došli po mene i margitu i tako smo zajedno nas četvoro izašli i rodilišta i došli kući.
    imali smo i mi poklon od seke, ali ju uopće nije zanimao, sama seka je bila puno važnija

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene to zanima jer će moja imati 2,5 godina, no tu postoji jedan ozbiljan problem. U riječkom rodilištu je već godinama (od kad sam ja bila dijete) zabranjen posjet djeci mlađoj pd 6 godina zbog dječjih bolesti. Kada sam rodila Nevu prije dvije godine cimericu je posjetila njezina trogodišnjakinja, ali je odmah dobila upozorenje. U međuvremenu su zabranjene i posjete više od jedne osobe dnevno (pozdravljam donekle, u jednom je trenutku bilo nas 3 cimerice i 20 posjetitelja). Čini mi se da jedino u apartman može doći tko i kada želi. Ili na hodnik?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moja starija me došla posjetiti, ali joj je to bilo prilično dosadno.

A kad smo išli doma, to je bio doživljaj, jer je došla po mamu i seku! Seka je bila spakirana u AS, pa je mogla (dok smo čekali papire) ljulati i uspavljivati "baš kao prava mama".
    Kad smo stigli doma, seka joj je dala malu bebu koju je za nju donijela roda, "baš kako je i mami donijela njenu bebu".

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja jedva čekam da MM povede Janka u rodilište da vidi seku i ne samo zbog toga da Janko vidi seku nego i da ja vidim njega dok ću tamo biti...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja jedva čekam da MM povede Janka u rodilište da vidi seku i ne samo zbog toga da Janko vidi seku nego i da ja vidim njega dok ću tamo biti...
    Ovako i ja.
    I kad se Ira rodila Erik ju je došao sa tatom vidjeti (iako mu se baš nije svidjela na prvi pogled). Evo danas im prićam kako ću ostati u rodilištu, a on njoj govori kako ju je gledao u "izlogu"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno.

Kod nas je baš tolika razlika između djece. A da ne velim da je to bilo prvi (za sada i zadnji put) da je F. bio bez mene tri dana (koliko sam bila u bolnici).

Kod nas je još bila fora da je mama od njegove tada najbolje prijateljice rodila dva dana nakon mene i bile smo u istoj sobi, tako da mu je bilo fora kaj nije jedini koji je dobio seku.

I isto je dobio poklon od nje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem Lutonjicu

prinova u obitelji velik je događaj koji mijenja živote svih njenih članova i dijete u tome mora apsolutno u svemu sudjelovati

što se dvogodišnjaka tiče,oni su počesto još dosta,kak da se izrazim,sebični,i ideja da braco/seka donese dar za starije dijete je odlična

kod nas je to ispalo odlično

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Za sad imam samo jedno, ali bi MM-u svakako rekla da je povede u porodilišta da vidi novu bebu.
    Mene je tata vodio da vidim brata kad se rodio. To je najranije moje sjećanje. Imala sam 4 godine i sjećam se ama baš svega, iako samog brata baš i nisam vidjela. Vidjela sam da mama na prozoru drži neki bijeli zamotuljak. Tada se nije smjelo u posjetu "za prave", nego su mame izvirivale na (zatvoren) prozor i držale bebu u naručju, a posjetitelji su stajali napolju, iza bolničke ograde.
    I ne sjećam se nikakvog "poklona od brata", osim brata samog.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo čak poveli D. da vidi seku u inkubatoru (ali tek kad smo bili sigurni da će preživjeti) i poslije ju je gledala na prozorčić.

mene je posjetila isto popodne nakon poroda, nismo planirali, ali ju je dr pozvao unutra

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eh da i ja se sjećam kad smo išli gledati mamu i seku u bolnicu,imala sam 4 godine.
    A prije toga me tata odveo u lunapark pa je sjećanje još življe

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sami je išao gledati na prozorčić marisu

a onda mu je ona donijela bicikl kad je došla doma

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj je josip bio isto 2 godine (dobro mrvicu manje), došao u rodilište, vidjeli se na hodniku, jer nema posjeta u sobu.
    ali meni je više falio on nego ja njemu.
    a kada je po bracu došao - to je doživljaj!
    samo je skakutao oko nas, presretan...
    jedino što braco odmah nije mogao u funkciju - samo leži, to mu jedino bilo bezveze...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    I mene to zanima jer će moja imati 2,5 godina, no tu postoji jedan ozbiljan problem. U riječkom rodilištu je već godinama (od kad sam ja bila dijete) zabranjen posjet djeci mlađoj pd 6 godina zbog dječjih bolesti. Kada sam rodila Nevu prije dvije godine cimericu je posjetila njezina trogodišnjakinja, ali je odmah dobila upozorenje. U međuvremenu su zabranjene i posjete više od jedne osobe dnevno (pozdravljam donekle, u jednom je trenutku bilo nas 3 cimerice i 20 posjetitelja). Čini mi se da jedino u apartman može doći tko i kada želi. Ili na hodnik?
    Kad sam ja bila, jedan tata je doveo djecu i onda su se svi skupa gledali kroz staklo na glavnim vratima. U apartman sigurno može doći tko želi, ali u hodnik ne jer puštanje na hodnik regulira sestra.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda idemo u apartman, to će nam biti kolektivni božićni poklon.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    onda idemo u apartman, to će nam biti kolektivni božićni poklon.
    To ti je super jer se tamo zna desiti da te sestre skroz zaborave pa si na miru... jedino što moraš mobitelom zvati centralu da ti pošalju večeru

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja ću u apartman, samo da bude slobodan Ne mogu zamisliti da Vita ne vidim 3 dana, nikad nismo bili odvojeni ni dana

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako ga dovesti, ali ti se može desiti što i meni, da je A dolazila gledati samo brata, a na mene se durila

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni nikad neće biti jasne te zabrane viđanja starijeg djeteta. Ja sam bila u bolnici tjedana dana, Rio nije smio k meni, ja nisam smjela k njemu, Val je bio na neonatologiji, a ja sam se osjećala ko u zatvoru. I osjećala sam se tako jadno kad sam ko kriminalac bježala s odjela da bih bar nakratko vidjela Ria. Čak sam i skidala narukvicu, da me ne skuži neka sestra ako naiđe. Baš jadno, ko da među onima koji u bolnici donose odluke nitko nema djecu

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj je bio nešto stariji i bio je vidjet bracu

a braco mu je poslije poklonio automobil

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo malca od 22 mjeseca, jos nisam trudna, ali k'o nesto se planira...
    Mislim da bi mi bilo drago da jednog dana dodje da nas vidi i posjeti, ne toliko sto bi njemu to puno znacilo (sa 2,5 godine) nego sto bi meni srce ispunio. Znam jedan par koji je svoje starje dijete odveo kod svojih roditelja, tako da tog susreta u porodilistu nije ni bilo. Sad, koliko je varzno da starije dijete vidi ovo mladje prije nego se beba dovede kuci, ne znam. Malo mi je cudno, da kad se vrati od rodbine, vi kod kuce grlite drugo. Hoce li pomisliti:"Nasli su mi zamjenu?"

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kako vas je lipo čitati u Splitskom rodilištu ni tata nemože vidit bebu
    a kamoli tko drugi

ustvari sada vidi ako prisustvuje porodu ali mislim da se za posjete nije ništa promjenilo u hodnik i gotovo

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Miš je došao vidjeti bracu i mamu. S jedne strane to je bilo super, ali s druge strane baš i ne.

Bracu je gledao kroz prozorčić na Sv. Duhu, a mamu uživo i tome se veselio.
    Tužnu stranu je rastanak, kada je morao ići doma, a ja i braco smo ostajali u bolnici . (onih famoznih 5 dana )

Doma smo išli svi zajedno. Prva tri dana nije htio ići u vrtić jer je morao bracu cijelog opipati, premotati, okupati... Onda je skužio da je cijeli dan isti i da se mali samo kaći na cicu, pa je otišao svojim prijateljima u vrtić s kojima se barem može igrati. 8) Bio je sretan kada smo zajedno dolazili po njega nakon spavanja.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je razlika bila točno dvije godine - tj. tjedan dana manje. Uglavnom, starija seka je ponosno posjećivala mlađu (mlađa se rodila u inozemstvu, u rodilištu u kojem posjetitelji smiju doći mami i bebi u sobu). Kad bi došla u posjetu, stavili bismo bebu u kolica-krevetić od pleksija i onda bi ju ponosna seka vozikala po hodniku, objašnjavajući usput svima da je to "njezina beba".

Još uvijek imamo plastične injekcije koje je u tim šetnjama uspijevala nažicati od sestara , a pri povratku kući seka joj je poklonila liječnički set koji je još uvijek u opticaju i spada među najdraže igračke.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod nas ionako ne puštaju nikog u bolnicu. Samo tatu da donese i idnese stvari i to je to. Tako da po tom pitanju se ja neću dvoumiti.

A sve to ovisi i od djeteta do djeteta, i njihovih percepcija.

Iskreno da ja sad trebam roditi, ne bih dovodila svoju M. u bolnicu, jer znam da ne bi dobro reagirala.Njoj bi to bio svojevrstan šok. Mama u bolničkoj sobi, doktori i med. osoblje.... Ona ide s tatom kući, mama ostaje u "onoj sobi" s novom bebom.... bila bi nam to katastrofa.

recimo, ona je bila jako zatečena i nespremna kad je s tatom jednom došla meni na posao u posjet. Nije htjela komunicirat sa mnom prvih 10 min, a poslije se prikeljila za me i molila da idemo svojoj kući. Ne voli sredine u kojoj se ne osjeća domaće.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni su moji javili da planiraju na more idući tjedan i da bi Janka vodili sa sobom. Ja sam za to da on ide, jer se veseli moru, jer znam da će uživati, jer jako voli baku i dedu...I ja bih kao do tada "trebala" roditi. Svi se nadaju da budem a kod mene ništa! Kakve sam sreće oni će njega odfurati na more i onda bum ja rodila. A htjela sam da J bude doma kad seka dođe iz rodilišta. Opet s druge strane ne želim biti sebična i uskratiti djetetu more kad mu se već toliko veseli i kad znam da će uživati. Cijelo ljeto je doma i po parkovima u kvartu i njemu je već dosta!
    I sve sam više kaj moja cura neće van!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi bilo jako jako loše da ti rodiš i vratiš se doma dok je on još na moru, odnosno da on dođe kući, a dočeka ga mala beba u stanu.
    ne znam više iz koje je ovo knjige , ali zgodno je da si dočaraš situaciju:
    zamisli da ti se jednog dana na vratima pojavi TM s još jednom ženom, i kaže ti da vas obje podjednako voli i da ćete odsada živjeti svi zajedno
    pa si zamisli da si ti na moru, i vratiš se, a u kući te dočeka druga žena, sjedi na tvom kauču i grli TM-a. a on ti objašnjava da ćete odsada nadalje živjeti zajedno u idili

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lutonjice pa baš zbog toga i jesam ....
    Znam da to nije dobro i stalno kak se ko ponudi čuvati Janka kad seka dođe ja im odgovaram da hoću da mi sin bude doma kad dođe seka, da ju ide vidjeti u rodilište, da dođe s tatom po seku i mamu. I baš sad su se oni sjetili ići na more :/ ...
    Mislim ja znam da su oni ograničeni godišnjim i da isto tako je ne mogu planirati kada ću roditi...
    A stvarno bi mi bilo žao da ne ide na more kad verć cijelo ljeto priča o moru...
    I ne znam kaj sad da radim! Najbolje bi bilo da sutra rodim, vratim se dok su oni još tu, pa onda neka idu na more...(planiraju krajem idućeg tjedna)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne može se TM vratiti po njega dan prije nego ti dolaziš doma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ako sad rodiš, mislim da ti se on neće dati na more

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a ne može se TM vratiti po njega dan prije nego ti dolaziš doma?
    A gle, pitanje je uopće kada ću ja roditi :/ .
    Ako oni planiraju ići krajem idućeg tjedna, pa valjda bum do tada rodila, a idu u Šibenik, baš nkako da ide u jednom danu dole i natrag a mai tek otišao na more....Onda bolje da nikam ni ne ide (Janko). A u jednom danu da MMde dole-nazad (ja ne bih htjela da toliko vozi).
    Ma ne znam...
    A ovo kaj kažeš da se neće dati na more kad već rodim i to mi je palo na pamet. Ah, neće, neće, to mi je manji problem.
    Viodjet ćemo još kaj i kak. :/

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema ništa ljepše od sjaja u okicama i onog pitanja:
    "a jel to naša beba? oćemo je nosit doma, ja bi je nosio doma...."

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U Riječkom rodilištu ne puštaju djecu.To znam jer moju kćer od 10 god. nisu pustili nego je morala čekati na hodniku ( van odjela za babinjače).
    Samo je sestra donijela bebu na staklo.Jako sam bila tužna zbog toga ,a kćer mi se rasplakala nasred hodnika tako da sam bebu morala dati sestrama da je odnesu u dječiju sobu ,a ja sam nekako izašla van na hodnik da je utješim.Možda bi bilo bolje da je MM nije ni doveo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ana.m. daj odi na more, i lijepo rodi to kod nas. Pa će ti se kći moći hvaliti da je Dalmošica

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja curki još nije imala dvije kad mi je seka rodila. Čitavu trudnoću je pratila trbuh i uživala. Odveli smo ju vidjeti bebu. Bio je to prekrasam doživljaj za nju. Sve je upamtila, od lokacije, atmosfere, samog događaja... Kade prolazimo bolnicom više ne govori da je tu ona dobivala pikice već da je tu B. rodila L.
    Prošlo je godinu dana.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    ana.m. daj odi na more, i lijepo rodi to kod nas. Pa će ti se kći moći hvaliti da je Dalmošica
    8) , tata ne smije u Šibeniku u boks .
    A i ne bih se ja sada toliko vozala okolo...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa danas je autoputom od zg do ši i nazad vremenski jednako kao nekad samo u jednom smjeru.u takvoj situaciji ja bih se vjerojatno odlučila za varijantu da kad rodim mm ode po starije dijete na more.

i mislim da bi svakako bilo poželjno da starije dijete dođe u rodilište. moja je imala nepune 3 godine i jako je bila sretna što je vidjela seku i htjela je da ju odmah uzmu doma. drugi dan joj je bilo jako žao što ju ne može vidjeti (bebe, kao, pokazuju samo jednom). kad smo išli kući ona je donijela as i robicu i skupa s tatom nosila seku u auto i čitavim putem do doma izvještavala nas kaj seka radi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zara je sa mnom išla na ginekološke preglede:
    Isuse,pa jel gledala baš baš pregled? :shock: gledam i ne vjerujem što čitam.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da i ja odgovorim na pitanje.Moje prvo dijete je došlo u rodilište kad sam rodila drugo a kad sam rodila treće prošvercala sam prvo i drugo .Jer ne smiju biti tamo.Naravno da su bili oduševljeni,u brata su se zaljubili na prvi pogled i bilo mi je drago da su vidjeli gdje im je to mama zarobljena tri dana i što se tamo dešava.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Joooj pa nije baš stajala uz ginekologa i gledala što radi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Joooj pa nije baš stajala uz ginekologa i gledala što radi.
    Ovo sam napisala zato što sam skoro sigurna da sam jednom pročitala Lutonjičin post di piše kako je mala morala s njom baš u ambulantu di je bio pregled jer ju nije imao tko čuvati.Onda nisam napisala ništa iako me poprilično iznenadilo ali eto,sad me podsjetila pa pitam.Možda sam samo krivo shvatila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro si shvatila, stajala je pored ginekologa, i to na 2 pregleda. ne kužim u čemu je problem?
    jedino, nije išla sa mnom unutra zato što ju nije imao tko čuvati (jednom je bila s nama baka, drugi put MM), nego je sama izričito inzistirala da ide sa mnom u ordinaciju i vidi što se dešava.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je baš lijepo da je Zara bila kod ginekologa s mamom, moja curica je malena, razvalila bi pola ordinancije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro si shvatila, stajala je pored ginekologa, i to na 2 pregleda. ne kužim u čemu je problem?
    Meni nije problem ali meni je to prelazak jedne granice di djeca zaista ne pripadaju.Pomisao mi je prestrašna,odbojna,preokrutna,da se tako izrazim i ne vidim ništa pozitivno u tome.Baš obrnuto,smatram da za dijete to može biti svojevrstan šok i da može izazvati niz negativnih posljedica.Ali to je samo moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Treba ići u rodilište, jer se tako stvara veća povezanost i sigurno će jedva čekati da beba dođe doma.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni nije problem ali meni je to prelazak jedne granice di djeca zaista ne pripadaju.Pomisao mi je prestrašna,odbojna,preokrutna,da se tako izrazim i ne vidim ništa pozitivno u tome.Baš obrnuto,smatram da za dijete to može biti svojevrstan šok i da može izazvati niz negativnih posljedica.Ali to je samo moje mišljenje.
    zasto? vidjet ce maminu pisu, kroz koju se gleda beba. jaka stvar.
    ok da mamu grubo pregledavaju pa se ona poslije place....al ako je mama ok, ne vidim razloga za traumu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i trina i storma imaju pravo - to je fakat osobna granica,

ja bih htjela da moje dijete bude uz mene kad dolazi novi clan ma koliko bi mu mozda bilo ugodnije na moru.

moja frendica zna pricati da se sjeca (a imala je tada jedva 2 god.) da su je odveli na more dok je mama trudna ostala u gradu i sjeca se soka kad su je nakon (3 mj. jest da su pretjerali...) toga vratili kuci, ona kaze da nije imala dojam da je to njena kuca (sve je bilo drugacije razmjesteno s bebinim stvarima u centru), mama je bila drugacija, a jos su i svi bili oko bebe...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nemam nista protiv osobne granice - mene je piknulo ono "trauma"
    i sorry na ot

(relativno) OT
    jedna znanica cuva trudnocu
    dijete staro godinuipo je kod baka (malo jedna malo druga)
    mislim da neko vrijeme nakon poroda nece biti doma (to prvo dijete)
    mogumislit koji ce mu biti sok kad se #vrati# doma a tamo beba i sve drugacije
    ...
    mislim da prvo dijete (i sva starija) trebaju biti maksimalno ukljucena oko trudnoce i dolaska bebe, unutar mogucnosti roditelja.
    ovo odvajanje mi je grozno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •