Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Prisustvo neke druge osobe (osim supruga) na porodu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Prisustvo neke druge osobe (osim supruga) na porodu

Kako je u drugim rodilištima u kojima se inače dozvoljava prisustvo oca djeteta na porodu, ako njega nema (ili ne želi/ne može), može li biti prisutna neka druga osoba? Sestra, prijateljica, mama?

Večeras su me odbili, trabala sam biti uz BŽ (bratovu ženu) na porodu, nisu mi dali. Radi se o zadarskom rodilištu.

I kumila. I molila. I raspravljala. I ja i ona. I ne daju pa ne daju.

Muči me što sam stekla dojam da bi nam sestre to dozvolile. Kad smo došle u rodilište, meni su rekle neka samo pričekam, da će me zvati, bez problema. A onda je došao jedan mladi doc, i sve je palo u vodu. Izgledalo mi je kao da tog doca nije bilo, da ne bilo problema.

Iako sam presretna što sam ponovno postala teta (moj mali predivni nećak Luka ), žao mi je što nisam bila uz nju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam kakva su pravila u toj bolnici ali normalno bi smjela biti,ustvari ovdje smije a ne znam sad za dole ali doktoru

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam bila sa šogoricom na porodu ove god. u petom mjesecu.Radi se o Riječkom rodilištu samo se plaća 300 kn.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Zg na SD može. Provjereno

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam bila prije skoro godinu dana na SD, bez ikakvih problema (i bez plaćanja )

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koliko sam uspjela shvatiti to nije nikako regulirano već ovisi o politici pojedinog rodilišta. isto tako ovisi o liječniku koji je prisutan porodu.
    u rodilištu gdje planiram roditi liječnik kod kojeg sam bila na kontroli rekao je da bi dopustio prisustvo mm-a i još jedne osobe po mom izboru (prijateljice). drugi liječnici u tom istom rodilištu to ne dopuštaju (a i u drugim rodilištima je to utopija).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

premjestam na rodilista.
    btw u vinogradskoj se isto ne moze. tj, ako si musko, mozes biti neki xy sa ceste, nema problema jer se pretpostavlja da si muz. ako si zena - no way.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a onda pričaju kako se MUŠKI onesvještavaju i rade probleme!

stvarno, kao da imaju dva paralelna razmišljanja koja "izvlače" prema potrebi

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U Varaždinu može biti bilo tko na porodu, samo mora imati potvrdu sa tečaja,
    to je sigurno

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    to je sigurno
    dakle M , mama i tata?? ako imaju tečaj ??

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    Citiraj Zara1 prvotno napisa
    to je sigurno
    dakle M , mama i tata?? ako imaju tečaj ??
    ne, jedna osoba od gore navedenih. ali možeš pitati, ako svaki plati 300 kn možeš i susjedu dovesti njima je bitno da platiš

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj brat je na brodu, i prema politici bolnice (ili odluke ravnatelja, kako mi je rečeno), BŽ je naprosto morala biti sama u boksu.

Ili da je ona koji slučajem jednoroditeljka (bez muža, bračnog ili izvanbračnog), isto ne bi imala pravo na pratnju na porodu.

I neka netko kaže da to nije diskriminacija prema jednoroditeljkama i prema ženama čiji su muževi na putu/na brodu?

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kakvo je stanje na Merkuru ja bih htjela biti sa kumom na porodu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Prisustvo neke druge osobe (osim supruga) na porodu

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Kako je u drugim rodilištima u kojima se inače dozvoljava prisustvo oca djeteta na porodu, ako njega nema (ili ne želi/ne može), može li biti prisutna neka druga osoba? Sestra, prijateljica, mama?

Večeras su me odbili, trabala sam biti uz BŽ (bratovu ženu) na porodu, nisu mi dali. Radi se o zadarskom rodilištu.

Muči me što sam stekla dojam da bi nam sestre to dozvolile. Kad smo došle u rodilište, meni su rekle neka samo pričekam, da će me zvati, bez problema. A onda je došao jedan mladi doc, i sve je palo u vodu. Izgledalo mi je kao da tog doca nije bilo, da ne bilo problema.

Iako sam presretna što sam ponovno postala teta (moj mali predivni nećak Luka ), žao mi je što nisam bila uz nju.
    Minnie, ista stvar se i meni dogodila, isto u Zadru. Vec sam pisala o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj Minnie prvotno napisa

Minnie, ista stvar se i meni dogodila, isto u Zadru. Vec sam pisala o tome.
    Kad si pisala o tome? Baš me zanima da li se i mene spominje

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ako si musko, mozes biti neki xy sa ceste, nema problema jer se pretpostavlja da si muz. ako si zena - no way.
    udruga kontra bi trebala reagirati. bez sale, kad tad ce se i takav par pojaviti u rodilistu, jer biti rodiljin suprug ne znaci i ipso facto biti i otac djeteta.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj ninaXY prvotno napisa

Kad si pisala o tome? Baš me zanima da li se i mene spominje
    Mislim da je to onaj topic o zadarsskom rodilistu. I ne znam jesam li te spomenula imenom

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u petrovoj mislim da mozes dovest koga hoces.jucer sam bila prvi dan a tecaju,jedna cura je dovela mamu.sad razmisljam da sam i ja mozda trebala.ovaj moj kuka sto mora svaki dan na tecaj.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jel ste saznale ili cule jos sta vezano za ovu temu.....rodit cu u merkuru......pri prvom porodu je samnom bila strina od supruga koja gore radi kao spremacica,no medjutim ovaj put kaze da nemoze jer planira bolovanje ,a lijepo smo cijelo vrijeme pricale kako ce ona biti samnom,da nema frke,sada najednom sam ostala sama......

pa sam mislila otici na tecaj sa nekim drugim ko moze biti samnom.......

naravno ,muz se boji ....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene ćeš lako nagovoriti, samo ne znam što će ti zakoniti reći na to

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Minnie, daj nemoj ostati dužna, prijavi to nekome. Zar to nije diskriminacija ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tebi je bilo žao, a zamisli kako se žena osjeća grozno i napušteno u trenutku kad je na porodu otrgnu od drage i jedine bliske osobe, često jedine u koju ima povjerenje, i to uz razlog - proceduralna pravila.
    Mi smo zbog tog razloga prije 5 god., kad u Važadinu nisu pustili mm-a, otišli van iz rodilišta u drugi grad. Znam da nema svatko snage za to, ali meni je to bilo miješanje u nešto što sam smatrala da jedino ja imam pravo odlučiti kome ću dozvoliti da prisustvuje mom porodu, i nisam mogal prijeći preko toga a da se ne osjećam poniženo.
    30 dana nakon toga uveden je tečaj, i dozvoljeno prisustvo muževima. Slučaj nost ili ne, ali pomaknulo se.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prošle godine u 7. mj. baš u Zadru, prisustvovala sam na porudu svojoj jetrvi (od muževog brata ženi) i nije bilo nikakve velike strke, kad je doktor došao pred sam izgon malo se bunio ali uz par lipih rići nije se više bunio, tata je bio vani i nije mogao to gledati, dr. je to znao.
    A meni na porodu 04. god. svi su se izredali u rađaoni po koju uru: moja mama, MM, prijateljica, kuma, sveki, kad je došao izgon bila sam sama sa svojom babicom i niko mi nije trebao u tom trenutku, kad se Ivan rodio svi su se u par sekundi izredali opet u rađaoni da ga vide i poljube i kasnije je MM ostao još malo s nama.
    Napominjem da nisam imala nikakvu vezu i da nikog nisam znala, dr. sam vidila po prijemu u bolnicu i tek posli kad me je šivao.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mene ćeš lako nagovoriti, samo ne znam što će ti zakoniti reći na to
    muz mi se zove davor

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa