Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Upala, pomagajte!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Upala, pomagajte!

Fran ima devet i pol mjeseci i nedavno smo uveli treći obrok, u zadnjih par dana baš i ne želi puno sisati, i noćas sam osjetila da me jedna dojka boli na dodir, da je natečena, nije crvena, ali osjetim kvrge, čim sam to osjetila tokom moći davala sam mu tu dojku da sisa, prilikom sisanja osjetila sam bol i to priličnu, te ujutro kad sam se probudila izmjerila temperaturu 37,6. Imam problem da on sada neće sisati, što da radim, da li da mu nudim samo tu dojku, a ne dohranu, trebam li se izdajati, stavljati obloge, molim hitno savjet!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih se na tvom mjestu masirala, da razbijem te kvržice.

lidac2004

Početno

masiraj a ako to ne pomogne stavi obloge-bar sam ja tako radila a i imala sam 39 cim sam dosla iz bolnice :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

obavezno i hitno masiraj i izdajaj da razbiješ kvgu. i po mogučnosti daj mu tu sisu jer će on bolje ti to izvuči iz nje.
    ili se prije nego ga dojiš otuširaj i izmasiraj toplom, pa skoro vručom odom sisu da se otvore kanali, pa malo izdoj pa mu onda ponudi. bit će mu lakše vući.

i nemoj stavljat hladne obloge jer to potiče na gibljenje mlijeka (tak je meni rekal moja patronažna). stavljaj tople da otvara kanale i samo masiraj i to izdajaj.

nadam se da će sve biti ok i da buš uspjela to riješit.

sretno!!!!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dana

Kakva je sad situacija?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto mi se to događa?
    Spavaš li možda na trbuhu ili nosiš malo uži grudnjak?

Cure stavljajte nakon podoja list kupusa ali najviše 5 puta dnevno po 2 sata.
    Pomaže !
    Okrenite bebinu donju usnu na upaljeno mjesto tako da učinkovitije izvuče.
    Sretno!

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upale dojke koje se ponavljaju mogu biti vezane s umorom ili stresom. razmisli jel bi mogla nesto od toga smanjiti.

javlja li se upala uvijek na istom mjestu, na istoj dojci? bilo bi dobro da mijenajte polozaje kod dojenja i preventivno, ne samo kod upale, znaci da bebina brada bude kod dojenja okrenuta prema mjestu gdje se najcesce dogodi zacepljenje, jer tako bolje izvuce mlijeko iz tog dijela, a i prema drugima mjestima.

pazi stvarno na grudnjake, nemoj nositi sa zicom, pazi da u spavanju ne pritisces dojku, pazi kako nosis torbu ili nosiljku za bebu ili bebu. uglavnom, sto manje pritiskanja dojke. i nekad nagli pokreti rukom, kao kod energicnog usisavanja :D mogu biti nezgodni.

ako se javlja bas uvijek na istom mjestu, moze biti i da su kanalici na tom mjestu zapetljani/presavijeni... ali ne mora biti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ista stvar i kod mene. U dva tjedna imala sam 4 x mastitis na lijevoj i jednom na desnoj dojci. Svaki put mučenje, oblozi, masiranje izdajanje, forsiranje sisanja na toj strani, promjene položaja,....Koma, no tek bih uspjela riješit problem uklanjanjem blistera tupom stranom igle. Hvala Davoru na ideji.
    Ne kužim, bebac sisa (pre)često, položaj je pravi, čak ga redovito i mijenjam zbog toga, grudnjak ni ne nosim, spavanje na trbuhu, na žalost, ni ne ide. A kvrge su uvijek u području pod lijevom rukom i sa strane prema dojci, čak mi se stvorila i mala cista pod areolom na toj strani?
    Najviše me buni što mjesec dana nakon početka dojenja nisam imala problema. Onda sam dobila candidu uz ranice na bradavicama, no to je srećom riješeno za 2-3 tjedna. Sve u svemu, jako sam tužna; sve čekam kad će to uživanje u dojenju?
    P.S. prvih mjeseca dana sam se uglavnom izdajala zbog bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mastitis se može vraćati i zbog candide. Moguće da je "još tu".

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bibai, možda bi ti baš pomogao grudnjak, čak i po noći. Naročito ako imaš veće grudi, možda ti težina i položaj "obješene" dojke čepi kanaliće. Da li možda pritisneš dojku dok spavaš?
    Grudnjak mora biti odgovarajuće veličine, ne smije te stezati, tek toliko da pridržava grudi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mastitis se može vraćati i zbog candide. Moguće da je "još tu".
    Moguće, ali više nemam bolne bradavice čak ni tijekom podoja. A mazala sam ih barem još tjedan dana nakon prestanka simptoma. Mogu probati ponovo ako dobijem još koju upalu.
    Bibai, možda bi ti baš pomogao grudnjak, čak i po noći. Naročito ako imaš veće grudi, možda ti težina i položaj "obješene" dojke čepi kanaliće.
    Imam nekoliko različitih grudnjaka za dojenje koje sam prestala nositi po kući zbog kandide,.....pokušala ga nosit ponovno tijekom jedne epizode mastitisa, kako bi mi olakšao "teret"... odustala od bolova. Ali istina, nisam više probavala u "zdravom" stanju. Inače, sad sam solidna četvorka. :D

Da li možda pritisneš dojku dok spavaš?
    Moguće, valjda se u snu pokušavam okrenuti u svoj omiljeni položaj. Do sada nisam primjetila da sam uspjela.
    Cure, puno Vam hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •