Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: žuti zubići

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno žuti zubići

ana ima 6 zubića ali su joj gornja dva (dvojkice) počela blago žutiti. zna li itko zašto to?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i kod nas je isto. na gornjim dvojkicama ima žučkaste točkice. nikad ne mogu sve skinuti :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koristite li aminoflourid?
    Da li te tockice idu dole kad ih pocnes cetkati ili ostaju nepromjenjene

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

koristimo vademecum dječju pastu od jagode, i to mrvicu

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje cure su imale takve mrlje na jedinicama, zubarica mi je rekla da je to područje zuba demineralizirano, ili tako nešto, odnosno da mi je vjerojatno falilo kalcija u trudnoći, i da će na tim mrljama najvjerojatnije nastati karijes...
    Preporučila mi je fluor u tableticama a nema šanse da ih time trujem :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

suzyme pametno da joj ne dajes te tablete.Samo aminfluorid malo na cetkicu svaka 3 ili 2 tjedna prije spavanja i dobije dovoljno flora.
    Riana da li je pila antibiotike tipa tetraciklina? Probaj sa aminfloridom uz pastu jednom u 2 ili 3 tjedna

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nije uopće pila antibiotike.
    probat ćemo tom pastom.
    inače idemo u prvi posjet zubaru negdje u listopadu, pa ćemo sigurno to ispitati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zala ima isti problem.Gornje jedinice su joj zuckaste, no kada navecer operemo zube gumenom cetkicom, to trenutno nestane.Ali se opet sutradan pojavi?!Pije nitrofurantoin svaki dan, nije mi palo na pamet da bi moglo biti od antibiotika.Sto je to aminofluorid i gdje ga nabaviti, kako koristiti?Btw, ja sam primjetila da na noktu palca jedne ruke ima dvije male bijele crtice, kao one kod odraskih pa se onda kaze da ti fale neki vitamini.Mozda joj fali nesto od minerala ili vitamina?!Jos cica!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Aminflourid je flour u gelu i sluzi za topikalnu floridaciju mlijecnih i trajnih zubica.Primjenjuje se kod djece jednom u 2 ili 3 tjedna navecer prije spavanja.Stavi se na cetkicu ili prst (ako djete odbija cetkanje)i pređe preko zubica.Ima ga u svakoj ljekarni.Ja ga i danas koristim jednom mjesecno.Stavi se malo na cetkicu.
    Ako se dvoumite oko tih tockica i zutih zubica mogu preporuciti dva vrhunska pedodonta .Tko treba te informacije neka mi pošalje PP

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja cura je imala malo žučkaste zubiće ali odkad koristimo malo elmex pastu za zubiće lijepo su bijeli!

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je homeopatica rekla da je neki manjak kalcija, i da cemo to srediti kada rijesimo MoPaRu! budem vam javila!

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa
    meni je homeopatica rekla da je neki manjak kalcija, i da cemo to srediti kada rijesimo MoPaRu! budem vam javila!
    Kod koje homeopatice idete?

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je zubar rekao da zubi koće požutiti ako dijete spava sa otvorenim ustima. Njemu su bili požutili kad smo bili prehlađeni i sad su opet biserno bijeli.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

malo mi je čudno to da bio manjak kalcija. em još uvijek doji, em pojede 1 jogurt na dan + mliječne namaze, itd...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mom Luki zub baš propada. Žut je i prave se kako male rupice na caklini...također isto doji i jede jogur bar jednom dnevno...

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    Citiraj clio180 prvotno napisa
    Kod koje homeopatice idete?
    imamo jednu super u Medulinu. ja sam ful zadovoljna. Jan je bio 2 puta prehladjen i to smo rjesili granulama umjesto nekim antibiotikom.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi mučimo isti problem, čak mu je dio zuba i otpao . Ići ćemo zubaru uskoro, dok nas prehlada popusti. Odoše lijepi mali zubići u roku 2 mjeseca. Dojimo još uvijek i po noći i po danu i obavezno spava otvorenih usta. Tješi me samo da će za cca 4 godine doći drugi zubići.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kupili smo elemex pastu i čekamo poboljšanje

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zubići su žuti najvjerojatnije od naslaga a tu ne pomaže ništa osim redovitog četkanja.Zubna pasta nije potrebna, neće ni štetiti ali bez fluora. Karijes tako rano nastaje najčešće od mlijeka ili sokića pogotovo po noći kad je smanjeno izlučivanje sline ali i zbog noćnog dojenja. Najveći problem je što karijes kod mliječnih koji nastane tako rano dovodi do preranog gubitka mliječnih a zbog toga trajni niču krivo pa je poslije potrebno ispravljati njihov položaj ortodontskim aparatićima. Tako da vam to nije nikakva utjeha da će ubrzo novi trajni zubići već treba jako dobro paziti i popravljati mliječne!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •