-
kad je moja mama cula da cu roditi doma, prvo sto je rekla bilo je: Svasta ti pada napamet. Kako to mislis izvesti, znas i sama kako porod izgleda?! E, moja draga mama se jako iznenadila kad je cula da to uopce ne izgleda tako kako su nam servirali da treba izgledati.
Prvi veliki sok joj je bio da nisam lezala. :shock: Rodila sam stojeci na nogama, blago savijenih koljena. Nakon toga su me babica i muz dopratili do kauca na kojem su bile postavljene tri-cetiri babylove podloge za presvlacenje. Po tome je iscurila krv, na to je izasla i posteljica. (nakon sto sve zavrsi, kad te babica malo sredi, pokupis sve te krvave i mokre podloge, bacis u smece i gotova stvar)
Nikakvi instrumenti nisu potrebni pa nema ni sterilizacije istih. Ako se ne varam, babica je kod sebe imala kofercic neke sterilizirane opreme, nemam pojma kakve..Da je bilo komplikacija, babica bi pozvala hitnu i bila bih prevezena u bolnicu.
Nakon poroda sam imala tjedan dana vremena da bebu odvedem na pregled ili da pozovem doktora sebi radi tog istog pregleda.
Babica pregleda dijete nakon poroda i to je to.
Kao sto vidis, nikakvih problema ti tu nema.
Sto se tice neasistiranog poroda, tu nek se jave iskusne cure. Ja osobno sam se ipak odlucila za asistenciju. (doduse nevidljivu, babica mi je bila tu stvarno za slucaj nuzde, inace sam svo vrijeme bila sama-po vlastitoj zelji)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma