Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Bolovanje zbog komplikacija u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Bolovanje zbog komplikacija u trudnoći

Evo moje situacije:

Radim u jednoj tvrtci 3,5mjeseci i sada sam trudna. Zbog komplikacija danas mi je ginekologica rekla da moram na bolovanje. Kako se otvara bolovanje?
    Odem do svog lječnika koji mi napiše doznaku i šaljem u firmu i oni mi dalje sve srede na HZZO ili se moram i ja osobno javiti HZZO-ju?
    Naime, zaposlena sam na neodređeno.

Koliko će mi iznositi naknada za bolovanje (radim tek 3,5mj. i nemam predhodnog staža jer sam studirala)?
    Kolika će mi biti rodiljna naknada?

Moram li ja 45 prije poroda otići sama na HZZO i otvoriti porodiljni ili mi i to sredi sve tvrtka u kojoj sam zaposlena?

Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo malo prošvrljaj po prethodnim topicima i sve ces skuziti!
    otprilike ide ovako:
    1. ideš kod doktora da ti otvori bolovanje i da ti doznaku koju nosiš na hzzo (1 kopija) i u firmu (2. kopija-ovo nek ti rade kopiraju u firmi pa ti imaj i svoj primjerak)
    2. Naknada za bolovanje ce ti biti 850 kuna ako imas puno radno vrijeme (tak malo zbog toga jer nemas godinu dana neprekidnog staza iliti 1,5 prekidnog)
    Rodiljna ce ti iznosit najvjerojatnije 1663 kune, jedino ako ne izglasaju u Saboru sad drugacije (ne znam dal si cula jucer kosoricine najave da dizu naknade na visinu 100% place, a ove najnize na 3000 kuna)
    3. Prvo moras ginekologu koji ti odredi 45 dana prije poroda, zatim to nosis doktoru opce prakse da ti napravi doznaku i zatim to nosis na hzzo
    Ako si na strogom mirovanju onda ti te stvari moze rjesavati TM ili neko drugi, uglavnom sve nosis sam i na hzzo i u firmu i sve..
    Samo daj se radije raspitaj dal bi ti mozda bilo bolje otici na "obisno bolovanje" a ne na komplikacije u trudnoci pa nek ti nesto napisu za obicno- to bas nisam sigurna al cini mi se da ce ti onda biti 70% place a ne 850 kn

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

obisno=obično

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da ti je obično bolovanje 80%od plaće ali nisam sigurna!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

istina da je obično bolovanje 70 ili 80% plaće, jedino zarazne bolesti i trudnoća i ozljede na radu iznose 100% plaće (ako ispunjavaš uvjete za to) samo što si kad ideš na obično bolovanje na teret poslodavcu prvih 45 dana a ako se radi o komplikacijama onda si odmah na teret hzzo.
    pa sad sve ovisi o poslodavcu

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i ja prvi put očekujem uplatu od HZZO-a na svom računu, pa me zanima oko kojeg datuma uplaćuju novac za bolovanje? I ja sam od 23.7. na bolovanju "zbog komplikacija u trudnoći" ali kasno sam predala papire, tek 1.8. pa su rekli da će mi za 7.mjesec isplatit skupa s 8.mjesecom i neka donesem papire prije isteka mjeseca.
    Al moje pitanje je samo za datum: kad vam naknada sjeda na račune? Je li isti datum i za bolovanje i za porodiljni?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Komplikacije ti sjedaju kasnije, oko 25-26 u mj. za prethodni mjesec.
    Porodiljni sjeda ranije, oko 20.
    Doznake moraš donjeti do 5. u mj. za prethodni mjesec. To znam jer sam ih ja ovaj mjesec donjela 6. 8. i rečeno mi je da će da ovaj mjesec ništa od naknade za 7. mj jer sam zakasnila. Uplatit će mi je zajedno sa naknadom za 8. mj oko 25. 9.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E ja donila prvog a žena koja to radi pošla na godišnji... Ma nek se žena odmori, nije priša... al znači do petog trebam donijeti? Hvala, sad znam!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bellissima prvotno napisa
    istina da je obično bolovanje 70 ili 80% plaće, jedino zarazne bolesti i trudnoća i ozljede na radu iznose 100% plaće (ako ispunjavaš uvjete za to)
    ali maximalno 4250 jel tako?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e pa kvragu

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jeli točno da prva 42 dana komplikacija u trudnoći ne isplaćuje poslodavac već HZZO, što nije slučaj sa svim ostalim bolovanjima?

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •