-
crijevna viroza ili trovanje
Da li mi netko može pomoći, iz svog iskustva ili iz iskustva drugih, kako razlikovati da li se radi o želučanoj virozi ili o trovanju (hranom, prlajvim rukama ili sl.). Naime moju curicu je uhvatio napad povraćanja pa proljev, borimo se nekako klasičnim metodama dijete, ali iz svega bih htjela naučiti što nam se točno dogocilo: da li je hrana koju je pojela prije noći povračanja bila pokvarena ili je pokupila negdje nekakav virus.
-
Iz osobnog iskustva:dva puta smo imali crijevnu virozu - nekoliko dana proljev i povraćanje,jednom i temperatuea 38,5. Tek je imao ,ali nam je dr. savjetovala dijetu. Kad je prestao povraćati ,a stolica se sredila,polako sam mu počela sve uvoditi od hrane!
A mislim ,ako se otrovala s nečim da bi to izašlo u 2-3 naleta i gotovo! Mislim,ne znam što da ti kažem...A jeste bili s nekim u kontaktu ko je bolestan??
-
Nismo bili u kontaktu ni s kim bolesnim.
Bili smo u popodnevoj šetnji, došli kući. Nije htjela puno večerati: vrlo malo jaja sa šunkom i komadić pite od blitve sa svježim sirom. (Pokušala sam s toliko različitom hranom upravo zato što je odbijala jesti). Na kraju je popila malo mlijeka i u noći se potpuno ispovračala. Sama voda s komadićima hrane što je navečer uspjela pojesti. Prvo povračanje u životu tako da smo ga dosta teško proživjeli. Sutradan je bila bolje i tražila je mlijeko. Nisam joj ga dala, tek pred jutro. I tako je današnji dan dočekala s proljevom. Ne znam da li sam ja kriva zbog mlijeka što sam joj dala, i ujutro malo voća i soka (izgledalo mi je kao da je sve prošlo) ili je ovo bila viroza koja bi imala ovakav razvoj i da joj nisam davala ništa od problematične hrane.
-
Tako je i kod nas počinjalo-prvo je odbijao hranu,a onda je povratio,a kad sam mu dala mlijeko sve bi izbacio van. Na sje viroza jako uhvatila,a jeo je kekse,štapiće,kruh,žgance......Ako ti se čini da je bolje,daj joj sve jesti,možda još malo pričekaj s mliječnim stvarima!
I ja sam prvi put bila u šoku!!! Brzo to prođe!!
Ustvari,ne možeš nikada točno znati što joj smeta,pogotovo ako samo prođe !
-
Hvala ti puno. Nadam se da će brzo proći. Čitam na forumu različita iskustva drugih i čini mi se da samo mogu biti sretna što nas je uhvatilo u tako blagom obliku.
-
Nema na čemu , i meni se čini da nije bilo jako strašno,vjeruj mi može biti puno gore!!
-
Testirajte stolicu obavezno na viruse ili gljivice.
-
mi smo upravo u vrtlogu crijevne viroze. proljev i temperatura. doktorica je cijelu ispregledavala i stavila je na lagnu dijetu dok ne prođe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma