Gdje djetetu od 16 mj provjeriti sluh u Zagrebu ? Gdje ćemo najprije doći na red, čeka li se dugo i kako izgleda ta pretraga ?
Gdje djetetu od 16 mj provjeriti sluh u Zagrebu ? Gdje ćemo najprije doći na red, čeka li se dugo i kako izgleda ta pretraga ?
Prvo idi pedijatru po uputnicu za ORL u bilo koju bolnicu (pitaj pedijatra koga ti preporučuju i u kojoj bolnici)
Dalje će ti oni reći što treba. Može biti da su djetetu jednostavno začepljene uši ili sužene zvukovode (imao je to moj sin) i to se odmah može riješiti.
Ako to ne pomogne, preporučit će ti daljnje pretrage, ali njih ima više: timpanogram, audiogram... bera
Da te sad ne opterećujem - ako u toj bolnici ne mogu obaviti sve, po potrebi će te poslati kamo treba (mi išli u Suvag, ali to nije jedino mjesto) i napraviti odgovarajuće pretrage.
Mi smo prvi pregled radili na ORL u bolnici Merkur jer tamo pripadamo i za njih imam samo lijepe riječi. Ne znam kako je sada, ali prije par godina nije bilo naručivanja - sjedneš u ordinaciju, predaš uputnicu i čekaš. Ako želiš k nekom određenom doktoru - pitaš u koje dane radi pa dođeš u skladu s tim.
Obično malu dječicu uzmu prvu pa nema dugih čekanja. Možda se sad možeš naručiti putem centralnog naručivanja, ali pitaj prvo svog pedijatra što i kako dalje jer oni imaju friške informacije.
Nadam se da će se javiti i druge cure sa svježijim iskustvima. Naše je bilo prilično davno, ali je dobro završilo.
Eh, da - ispitivanje sluha nije bolno ni neugodno.
Ispiranje može biti, ali to se ne radi odmah - pošalju vas doma da kapate uha tjedan dana, a onda ide brzo i lako.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.06.2013. at 12:32
Klaiceva ili Suvag, mislim da na Suvagu ide brze![]()