Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: utrogestan - oralno

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno utrogestan - oralno

Znam da mnoge cure s foruma uzimaju utrogestan oralno.
    Zanima me da li je koja od vas razgovarala o tome sa svojim liječnikom.
    Pitam zato što bi i meni ponekad bilo lakše popiti ga, ali me strah jer evo što piše u uputama:

Mjere opreza
    Posebna upozorenja
    ...UTROGESTAN 100mg smije se uzimati samo u prvom tromjesečju trudnoće i to samo vaginalnim putem....

:? :?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ga do 16. tjedna uzimala oralno zbog toga da mi opusti živce i zato da smanjim vjerojatnost unosa neke beštije dolje.

doktor mi je rekao da je to ok i da se je on u početku i davao oralno, ali su kao nakon nekog vremena skužili da kad se stavlja vaginalno ima bolju učinkovitost.

eto

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne se bojati - može se. Doktori više vole kad se ipak stavi vaginalno i odmiruje, nisam to specijalno disktutirala s doktorom jer sam računala da mi je manja šteta ako ih popijem nego da mi iscure jer ne mogu mirovati (ako sjedim na poslu, onda ih ipak stavim) ili ako su mi neuvjeti za stavljanje - veća mi je šteta pokupit neku baju u javnim WC-ima ili tako nešto, nego što neću odležati. Jedino su nuspojave od pijenja meni ili koma ili super, ovisno jel' moram funkcionirati ili ne - naime, točno nekih 45-60 min nakon pijenja meni se taaako spaaava i to traje nekih sat vremena da doslovno na poslu jedva funkcioniram, cerečim se, suradnici se pitaju na kojim sam drogama . Moji autoriteti - Daniela32, rvkuvovi2 se nisu zgražavale na pijenje, dapače - meni to dosta .

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala, drage moje.
    Trebale bi mi i jedne i druge nuspojave - smanjiti živciranje, a i malo se cerečiti . Pitat ću još dr. B. u ponedjeljak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ti znači to kombiniram - ujutro prije posla stavim, na poslu ako nije neki muving i ja sjedim stavim, navečer stavim, ili ako dođem ranije s posla oko 16 h, a nisam se naspavala popijem itd. Onako, recimo 3/4 puta ili 4/5 puta stavim, ako sam nešto uznemirena ili hoću spavat popijem - to je 1/4 ili 1/5 puta. Čak mi je koji put izvan postupka padalo napamet da to popijem navečer ako bi mi bila galama za zaspat, koliko se od toga spava - jače ti je tisuću puta od normbela 2 mg, evo, to su ti podaci iskusnog "tabletomana" . Ovo zadnje je bila šala, ali it has crossed my mind. Znači, pazi, nemoj vozit ako ih popiješ - fakat uspavljuje za ne vjerovat, ja sam jednom nakon pijenja išla se kao okupat, dobro da nisam potonila i nakon 2 zaveslaja sam izašla kao utopljenik na škrape i zaspala, sva sreća da nije bilo jako sunce.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma, meni se ionako stalno spava - to mi je valjda jedini simptom trudnoće. Samo da mi je dočekati pa će valjda i živciranje prestati (mo'š mislit )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, kužim skroz. Meni je tako sporadičan utrogestan oralno pomagao u te svhre .

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moš mislit što se nećeš živcirati-ako prestaneš molim recept jer ja još i danas strahujem

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ah, žene Voljela bih biti kao MM - on se živcira otprilike 15 min. dnevno. Hvala cure na podršci

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam ga stavljala vaginalno i kako cure kažu za spavanac oralno kad je bila potreba

kad sam pitala dr B. jel to ok rekao je da može

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moze i oralno i vaginalno i kombinirano bitno da ga uzimash :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja koristila Utrogestan nakon ciljanih odnosa (2 navečer prije spavanja oralno). Ostala trudna prošli mjesec putem AIH, i opet ih pijem 2 navečer prije spavanja. Mislim da u mom slučaju oni pomažu da se plod što bolje smjesti u maternici.

I ja sam čitala upute i čudila se, no vjerujem doktoru koji zasiguno zna što radi.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja ih pijem, 3x2 dnevno. nezgodno mi ih je koristiti vaginalno, a ovako mi je bas komotno a i moj doktor je rekao da ih mogu koristiti i vaginalno i oralno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam utrogestan nakon inseminacije koristila vaginalno tri puta dnevno, bilo je dosta nezgodno, ali nisam ništa mirovala, nego stavim ga i radim svoj posao...zato sada imam svoja dva anđela u sebi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma da, ja isto mislim da je sve to OK i da nisu utrogestani toliko ključni, čak i ako se koji preskoči, tako da ne moraš sad podređivat svoj život stavljanju / pijenju utrogestana. Ako ti je zgodnije - stavljaj, ako ti je zgodnije - pij, samo budi svjesna da kod pijenja ima tih nuspojava.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod pijenja ja nisam uopce mogla funkcionirati koliko mi se spavalo i vrtilo, a vaginalno nista.
    Iako je dok. rekao da pijem samo u slucaju da nemogu staviti (kako sam to strucno objasnila )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •