-
utrogestan - oralno
Znam da mnoge cure s foruma uzimaju utrogestan oralno.
Zanima me da li je koja od vas razgovarala o tome sa svojim liječnikom.
Pitam zato što bi i meni ponekad bilo lakše popiti ga, ali me strah jer evo što piše u uputama:
Mjere opreza
Posebna upozorenja
...UTROGESTAN 100mg smije se uzimati samo u prvom tromjesečju trudnoće i to samo vaginalnim putem....
:? :?
-
ja sam ga do 16. tjedna uzimala oralno zbog toga da mi opusti živce i zato da smanjim vjerojatnost unosa neke beštije dolje.
doktor mi je rekao da je to ok i da se je on u početku i davao oralno, ali su kao nakon nekog vremena skužili da kad se stavlja vaginalno ima bolju učinkovitost.
eto
-
-
-
Ja ti znači to kombiniram - ujutro prije posla stavim, na poslu ako nije neki muving i ja sjedim stavim, navečer stavim, ili ako dođem ranije s posla oko 16 h, a nisam se naspavala popijem itd. Onako, recimo 3/4 puta ili 4/5 puta stavim, ako sam nešto uznemirena ili hoću spavat popijem - to je 1/4 ili 1/5 puta. Čak mi je koji put izvan postupka padalo napamet da to popijem navečer ako bi mi bila galama za zaspat, koliko se od toga spava - jače ti je tisuću puta od normbela 2 mg, evo, to su ti podaci iskusnog "tabletomana"
. Ovo zadnje je bila šala, ali it has crossed my mind. Znači, pazi, nemoj vozit ako ih popiješ - fakat uspavljuje za ne vjerovat, ja sam jednom nakon pijenja išla se kao okupat, dobro da nisam potonila i nakon 2 zaveslaja sam izašla kao utopljenik na škrape i zaspala, sva sreća da nije bilo jako sunce.
-
-
Sretno, kužim skroz. Meni je tako sporadičan utrogestan oralno pomagao u te svhre
.
-
moš mislit što se nećeš živcirati-ako prestaneš molim recept jer ja još i danas strahujem
-
-
ja sam ga stavljala vaginalno i kako cure kažu za spavanac oralno kad je bila potreba
kad sam pitala dr B. jel to ok rekao je da može
-
Moze i oralno i vaginalno i kombinirano bitno da ga uzimash :D
-
Ja koristila Utrogestan nakon ciljanih odnosa (2 navečer prije spavanja oralno). Ostala trudna prošli mjesec putem AIH, i opet ih pijem 2 navečer prije spavanja. Mislim da u mom slučaju oni pomažu da se plod što bolje smjesti u maternici.
I ja sam čitala upute i čudila se, no vjerujem doktoru koji zasiguno zna što radi.
-
i ja ih pijem, 3x2 dnevno. nezgodno mi ih je koristiti vaginalno, a ovako mi je bas komotno
a i moj doktor je rekao da ih mogu koristiti i vaginalno i oralno
-
Ja sam utrogestan nakon inseminacije koristila vaginalno tri puta dnevno, bilo je dosta nezgodno, ali nisam ništa mirovala, nego stavim ga i radim svoj posao...zato sada imam svoja dva anđela u sebi
-
Ma da, ja isto mislim da je sve to OK i da nisu utrogestani toliko ključni, čak i ako se koji preskoči, tako da ne moraš sad podređivat svoj život stavljanju / pijenju utrogestana. Ako ti je zgodnije - stavljaj, ako ti je zgodnije - pij, samo budi svjesna da kod pijenja ima tih nuspojava.
-
Kod pijenja ja nisam uopce mogla funkcionirati koliko mi se spavalo i vrtilo, a vaginalno nista.
Iako je dok. rekao da pijem samo u slucaju da nemogu staviti (kako sam to strucno objasnila
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma