Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: ZAČEĆE NAKON OPERACIJE CISTI NA JAJNICIMA

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ZAČEĆE NAKON OPERACIJE CISTI NA JAJNICIMA

Drage cure, evo slično pitanje sam postavila i na forumu potpomognute.Zanima me da li je koja od vas uspjela zanijeti a da je imala laparoskopsko odstranjenje cisti na oba jajnika.Prema teoriji, ako je sačuvano zdravo tkivo jajnika, jajnici bi trebali ovulirati, no u praksi na puno mjesta sam čula da jajnici iza takve operacije ne funkcioniraju više kako treba.Sva sam u nedoumici, pa vas molim za brze odgovore.Najljepša hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam isto takvu operaciju imala s time da sam imala i začepljen desni jajovod,sa tom lapar. su mi sve očistili te sam bez problema ostala trudna na iznenađenje doktora .Sretno

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam bila na laparoskopiji zbog endometrioze u 11. mjesecu prošle godine, između ostalih žarišta imala sam i endometriom (tzv čokoladna cista) na lijevom jajniku, veličine između 3 i 4 cm. To su mi odstranili, i, sve do stimulacije ovulacije za IVF u 3. mjesecu 2007 nisam imala ovulaciju na tom jajniku. Inače, prije operacije je ovulirao redovito, čak i sa tom cisturinom. Niti stimulacijom (menopur po 3 ampule 12 dana) nije se na tom jajniku dobio zreli folikul do punkcije, ali se ipak pojavilo nekoliko koji su bili u nekoj fazi rasta. Ovaj desni, sa kojeg su samo uklonjene priraslice, funkcionirao je super svo vrijeme.
    Meni je moja gin rekla da operiranim jajnicima obično treba neko vrijeme da se oporave. Napominjem da su kod ovog mog uspjeli sačuvati dosta neoštećenog tkiva, nije mi puno manji nego desni, zdravi.
    To je moje iskustvo, pretpostavljam da ne mora nužno značiti da će i kod tebe biti tako.
    Ako i bude, glavu gore, to je samo faza koju na žalost moraš proći i gledaj na to kao korak bliže do cilja. (moj 1. IVF je bio uspješan, trudna sam i nosim curicu!)
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala endometriozu na oba jajnika(desni mi je bio doslovno nepomičan koliko je bio priljepljen priraslicama u tzrbuš.stijenci).Operirana sam krajem 8. mjeseca 2006. g.Ostala prirodno trudna u veljači ove godine.Ciklus prije nego sam ostala trudna sam trebala ići na novi postupak IVF-a,ali nisam mogla jer sam imala tri ogr. vodene ciste na jajnicima.A već idući mjesec ostala trudna samo uz pomoć MM-a.
    Doktor koji me operirao je tako nekako i predvidio da bi se sve kao trebalo normalizirat do proljeća,i da imam velike šanse prirodno začeti.
    Nisam bila na nikakvoj terapiji(osim što sam maknula kofein iz svog života i popila bočicu Maca potent kapsulica kad sam bila jadna nakon što mi je doc vidio te vod. ciste na jajnicima).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •