-
Dojenje na jednoj dojci
Moja beba ima 4 mjeseca i 5 dana i trazi sisati svakih pola sata. Zasto je gladan? Nekako ne vjerujem da je skok u rastu.
Dojim ga na lijevoj dojci jer na desnoj mi je izrasla neka gadost (lijecila sa daktarinom, antibiotikom i kortikosteridima, sa ovim zadnim otislo i opet se vratilo). Kaze dermatolog iritacija zbog sisanja. Zbog stalnog mazanja s nekim medicinama, desnu mu dajem mozda 3 puta dnevno (u toku 24h). Bojim se da ne ostanem bez mlijeka i u isto vrijeme se pitam da li je mali gladan jer sisa samo iz jedne sise. Da li mogu ostati bez mlijeka? Da li se moze najesti samo iz jedne sise? Jel trebam izdajati desnu? Ili obje?
-
kod mene je slična situacija, osim što je bebač sam izabrao lijevu,valjda zbog otkucaja srca ili boljeg refleksa otpuštanja mlijeka,nemam pojma ali se ne brinem previše, u zadnje vrijeme se nakon podoja izdojim samo desnu da bi "održavala" to je par kapi, ali nema veze. Uglavnom 80% se hrani na lijevoj,a bogme nije mali sada je preko 8.500 g tako da ne brineš jer je jedna dovoljna,jedini problem ti može biti različita veličina dojkića
-
Hvala, desnu ionako izdajam zbog svih mazalica, imam problema od pocetka dojenja. Od 4 i pol mjeseca samo sam tjedan dana dojila bez ikakvih komplikacija. Nadam se da cu izdrzati do godine dana. Samo htjela bih uzivati u dojenju a ne se stalno boriti sa problemima.
-
možeš dojiti normalno samo na lijevoj.
dok ti ne prođe to što imaš možeš samo povremeno izdajati i desnu i kad se izlječiš opet samo nastaviti sisati i na desnoj.
dijete će možda odbijati desnu nakon toga, a možda i neće.
ne brini za glad. kod dojenja na jednoj dojci ta dojka proizvodi potrebnu količinu mlijeka.
jel te još nešto muči?
-
Da, lijeva bradavica me boli, valjda zato sto ju nateze stalno, pocela se malo crveniti pa me strah da i na toj ne izraste nesto. Ovo je ipak od iritacije jer nakon svih krema, moja doc opce prakse mi rekla da mazem obicnom belobazom i eto polako prolazi. Nadam se da ce proci prije nego mi iziritira drugu.
-
pazi na pravilan položaj
čim ti se učini da nije dobro, cmakće, nateže, ugrize ili drži u ustima samo bradavicu
skini bebu s dojke pa ponovo
između podoja možeš luftirati i mazati onom kremom iz dm-a mama
jeftina je i možda ti malo smanji crvenilo
-
Hvala, imam i purelan. To mi se cini ok jer se ne mora prati prije dojenja. S obzirom da on cesto sisa gnjavaza mi je svako malo trcat prati sisu.
-
Ja dojim već 7 mjeseci samo na lijevoj. Tako sam i prvo djete. Desnu sam u početku izdajala da se ne upali a ubrzo se prestalo raditi mlijeko.
-
također sam dojila 7,5 mjeseci na lijevoj. na desnoj sam imala dvaput mastitis i mlijeko je gotovo nestalo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma