Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Rođenje moje curice

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Rođenje moje curice

Samo za početak, da vam kažem da nismo htjeli znati kojeg je spola beba, čekali smo rođenje
    Porod je počeo na dan termina, kad mi je ujutro otišao sluzavi čep a oko 19 sati skužila sam da su trudovi postali redoviti i počela sam pratiti vrijeme. Oko 12 sati trudovi su bilii na 5 min, bolni al niš strašno.
    Tad smo krenuli na SD, tamo otvorena 4 cm i trudovi se malo usporili,klistir i malo popravili brijanje, prikopčali me na ctg i zaboravili na par sati, do jutra sam se otvorila samo 6 cm jer sam ležala i niš se nije događalo. A na viziti su mi probušili vodenjak, mekoniska voda :? jel djete ugroženo??? Veli doc nista strašno al ideš sada u box.
    Ja sam sve žive tražila epi, čak sam unaprijed obavila pretrage, tamo me čekao mm u zelenom , nakon još par sati trudova dobila epi kad sam bila otvorena 7 cm i trudovi svake 3 min.
    LOŠŠŠAA anestezilogica, prvo mi je ubila osjet u samo 1 nozi a ona meni tvrdi nemoguće, pa valjda ja znam jel je moguće :shock:
    Onda mi je beba stisula venu i onemogučila prolaz krvi pa me uhvatila nesvjestica, dok sam ja molila dal se mogu okrenuti na bok ona mi je mjerila tlak i nije me čula, onda je prestala mjeriti jer je skužila da se nešto događa i pogledala me, veli ona ja ti mjerim tlak a ti ga nemaš :/ čim sam se malo pomakla na bok odmah sve super, al ona se uplašila i brzo kisik i bila je dugo kod mene, iako sam vikala da sam super
    Tada su mi objasnili da mi moraju dati drip jer sam dobila epi a ona zna usporiti porod pa da ostane sve na razini, ja naravno pristala jer sam bila uvjerena da ću epi imati do kraja pa baš me briga..e da sam znala
    Uspjele su mi se obije noge utrnu i bol je nestala.. koje olakšanje... ali za jedno sat i pol bolovi se vratili i to prestrašni... trudovi svake minute otvorena 10 cm a beba visoko, visoko...
    Veli doc to će brzo, nećemo ti produžiti epi sad ćeš ti to i uostalom beba je velika i ti moraš voditi porod i tiskati kad osjetiš trud.
    KOMA.. vikala, proklinjala, molilla pištolj da me upucaju, flašu od infuzije da me udare po glavi, to je trajalo sat i pol i da sam mogla, sve bi učinila da izvade djete iz mene, nisam slabić i sama sam se bez ikakvog problema otvorila 7 cm ali ovo je bilo prestrašno.
    Onda je došao doc i malo u jednom trudu pogurao glavicu u kanal i za 10 min je rekao možeš tiskati, meni kao da je netko dao cijeli svijet.
    Bba nam je stigl au par trudova, 2 babice su stiskale trbuh, jedna se obijema nogama upirala u zid, Kad je beba bila na pola puta rekli su mi pogledaj si bebu a ja sam samo vidla nešto čupavo među nogama na dvije strane me recnuli i još popucala po rezu... Popucali kapilari na oba oka iako sam žmirila
    Ali rođena je naša mala-velika curica od 4320 g i 55 cm, babica je rekla da još nije porodila tako dugačku curu.
    MM i ja smo tek nakon minute pitali kojeg je spola, a babica pa cura kaj me niste čuli.. mi: neee :D Naša cura je imala dugu kosicu i bucmaste obrašćiće.
    Šivanje se produljilo na sat i pol i to na živo sat vremena a s analgezijom samo prvih pola sata, i tu sam jaukala
    Kako se bebica rodila u 13.28 došla na odjel u 16 i u 17 već donjeli naša zlata
    Obožavam svoju bebu i opet ću roditi ali samo pod epi jer mi je pomogla.
    Bila je velika beba, ali i ja sam velika pa nema veze
    Sad se mazimo i pazimo i uživamo u svakom trenutku

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Rođenje moje curice

Čestitam na pravoj curetini, a što se tiće epi mislim da bi ti to izdržala i bez nje čak mislim da bi ti bilo i lakše

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja mislim da bi ti bilo bolje bez epi.
    Da ti se pohvalim,moja je curka bila 58 cm dugačka a 4350 g teška.

Skoro zaboravih,čestitam od

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

čestitke

Moja šogorica je rodila curicu 3.12.06. tešku 4530g i dugu 55cm,bez epiduralne i dripa na sv.Duhu..
    Tako da se babica malo zabunila...A ona jadna je 160cm visoka i imala 45kg sičušna a bebura veeejika

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čestitke od

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma i ja mislim da bi bilo bolje bez epi, tak niš koristi.. Ili do kraja ili ne uopće
    A babica je rekla za sebe da ona nije porodila tak veliku curu..

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti epi nije pomogla, upravo suprotno, jedna intervencija vukla je drugu i do tada normalan porod i izdrzljivi bolovi postali su nesto sasvim drugo. ovako, dali su ti i drip, rezali, popucala, trauma i medikalizacija i za tebe i za dijete.

nije babica nikoga porodila, zene se poradjaju same, a medicinsko osoblje je tu da im pomogne

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Rođenje moje curice

trudovi svake minute otvorena 10 cm a beba visoko, visoko...
    A možda bi se bebica lakše spustila da si mogla ustati ili hopsati na lopti, a i manje bi te bolilo? Znam da su mene rasturali trudovi na krevetu. Hodanjem sam ih jedva osjetila, a beba bila za čas dolje.

Citiraj ribice prvotno napisa
    Bba nam je stigl au par trudova, 2 babice su stiskale trbuh, jedna se obijema nogama upirala u zid,
    Ajme, ovo zvuči strašno :shock:

No, nema smisla sad žaliti za nečim. Samo se pitam što bi bilo kad bi bilo... Nadam se da će ipak slijedeći porod proći malo humanije. Čestitam na veelikoj curici, uživajte

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sigurno bi bilo bolje da sam mogla šetati, al zavezali me za ctg i čekaj :/
    Bogu hvala sve je sada super, beba i ja smo odlično, sam me još kile muče... bojim se ić na djetu.. ma nema veze i to će proć

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čestitke od
    Ne brini za kile,otići će, sad samo uživaj u svojoj bebici i danima pred tobom.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cestitam na velikoj djevojcici sa bucmastim obrascicima !

imam isto iskustvo kao i ti, epidur. nije djelovala kako treba, vec samo na 1 nogu. bolovi koje si opisala su strasni , ali to je zbog dripa. da su bili prirodni ne bi toliko bolili.

mozda je moglo i bez rezanja. moja cura je bila 4, 030 kg i 55 cm, izasla je bez reza i bez pucanja.

ali , glavno da se sad mazite!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •