Samo za početak, da vam kažem da nismo htjeli znati kojeg je spola beba, čekali smo rođenje![]()
Porod je počeo na dan termina, kad mi je ujutro otišao sluzavi čep a oko 19 sati skužila sam da su trudovi postali redoviti i počela sam pratiti vrijeme. Oko 12 sati trudovi su bilii na 5 min, bolni al niš strašno.
Tad smo krenuli na SD, tamo otvorena 4 cm i trudovi se malo usporili,klistir i malo popravili brijanje, prikopčali me na ctg i zaboravili na par sati, do jutra sam se otvorila samo 6 cm jer sam ležala i niš se nije događalo. A na viziti su mi probušili vodenjak, mekoniska voda :? jel djete ugroženo??? Veli doc nista strašno al ideš sada u box.
Ja sam sve žive tražila epi, čak sam unaprijed obavila pretrage, tamo me čekao mm u zelenom, nakon još par sati trudova dobila epi kad sam bila otvorena 7 cm i trudovi svake 3 min.
LOŠŠŠAA anestezilogica, prvo mi je ubila osjet u samo 1 nozi a ona meni tvrdi nemoguće, pa valjda ja znam jel je moguće :shock:
Onda mi je beba stisula venu i onemogučila prolaz krvi pa me uhvatila nesvjestica, dok sam ja molila dal se mogu okrenuti na bok ona mi je mjerila tlak i nije me čula, onda je prestala mjeriti jer je skužila da se nešto događa i pogledala me, veli ona ja ti mjerim tlak a ti ga nemaš :/ čim sam se malo pomakla na bok odmah sve super, al ona se uplašila i brzo kisik i bila je dugo kod mene, iako sam vikala da sam super![]()
Tada su mi objasnili da mi moraju dati drip jer sam dobila epi a ona zna usporiti porod pa da ostane sve na razini, ja naravno pristala jer sam bila uvjerena da ću epi imati do kraja pa baš me briga..e da sam znala![]()
Uspjele su mi se obije noge utrnui bol je nestala.. koje olakšanje... ali za jedno sat i pol bolovi se vratili i to prestrašni... trudovi svake minute otvorena 10 cm a beba visoko, visoko...
Veli doc to će brzo, nećemo ti produžiti epi sad ćeš ti to i uostalom beba je velika i ti moraš voditi porod i tiskati kad osjetiš trud.
KOMA.. vikala, proklinjala, molilla pištolj da me upucaju, flašu od infuzije da me udare po glavi, to je trajalo sat i pol i da sam mogla, sve bi učinila da izvade djete iz mene, nisam slabić i sama sam se bez ikakvog problema otvorila 7 cm ali ovo je bilo prestrašno.
Onda je došao doc i malo u jednom trudu pogurao glavicu u kanal i za 10 min je rekao možeš tiskati, meni kao da je netko dao cijeli svijet.
Bba nam je stigl au par trudova, 2 babice su stiskale trbuh, jedna se obijema nogama upirala u zid, Kad je beba bila na pola puta rekli su mi pogledaj si bebu a ja sam samo vidla nešto čupavo među nogama na dvije strane me recnuli i još popucala po rezu...Popucali kapilari na oba oka iako sam žmirila
Ali rođena je naša mala-velika curica od 4320 g i 55 cm, babica je rekla da još nije porodila tako dugačku curu.
MM i ja smo tek nakon minute pitali kojeg je spola, a babica pa cura kaj me niste čuli.. mi: neee:D Naša cura je imala dugu kosicu i bucmaste obrašćiće.
Šivanje se produljilo na sat i pol i to na živo sat vremena a s analgezijom samo prvih pola sata, i tu sam jaukala![]()
Kako se bebica rodila u 13.28 došla na odjel u 16 i u 17 već donjeli naša zlata![]()
Obožavam svoju bebu i opet ću roditi ali samo pod epi jer mi je pomogla.
Bila je velika beba, ali i ja sam velika pa nema veze![]()
Sad se mazimo i pazimo i uživamo u svakom trenutku![]()