Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Impetigo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Impetigo

Evo jucer mi Niki pedica dijagnosticirala impetigo. Procitala sam tekst sa portala ali naravno jos imam par pitanja za one koji su to prosli:
    - da li ste dobili antibiotik - mi jesmo
    - da li vam se zarazilo drugo dijete/vi
    - koliko traje 'inkubacija'
    - Niko skoro svaku noc prespava bar dio noci u nasem krevetu, Mara svaku - da li moram svaki dan mijenjati posteljinu
    - svaki dan se valja po garnituri - da li ju svaki dan moram prati
    Mozda panicarim bez razloga ali nikad se sa ovim nisam susrela pa nemam pojma o tome. Zanima me i da li postoji opasnost da smo i mi zarazeni....strah me da ne zarazim neko drugo dijete....ili smo zarazni samo kad vec imamo neku ranicu.
    Ovo je bilo na brzinu, sigurno ce mi pasti jos neko pitanjce na pamet....hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

...nitko nista...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama je u srijedu potvrđen impetigo. Pogledaj malo niže postove pa možeš pročitati moj.
    navodno je za djecu jako zarazan. j ai suprug se nismo zarazili, a moram napomenuti da Paola Se trlja zaraženim mjestom po mojim prsima dok dojimo. Ja samo pratim da nemam ranice ili da se ne pojave nekakvi plikiči.
    Što se higijene tiče, ranice ispirati s nekim dezinfencijensom, svaki dan mijenjati odjeću (koja prekriva zaražene djelove), ručnike za ruke svakog posebno, poslije kupanja ručnik na pranje. Ja ne mijenjam posteljinu svaki dan jer spavaju u piđamama, jedino jastučnicu. Ruke stalno prati i nokte rezati čim malo narastu.
    Jučer smo bili na brisu nosa i nazofanriksa jer se bakterije koje uzrokuju impetigo vole nastaniti u sluznici nosa..
    Nama prolazi, mislim da više nije zarazno jer ranice više ne vlaže i ne stvaraju se kraste, ali ipak mjere opreza jer nisam sigurna. doktori baš i nisu jasni. Sva sreća pa se nije jako proširilo.
    E, da mi smo dobila lokalni antibiotik(nažalost sa kortikosteroidima) ali oprezni smo i hipermangan za ispiranje. U ponedjeljak su nalazi brisa pa ćemo vidjeti što dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nama je u srijedu dijagnosticiran impetigo. Javila sam se na forum sa nekoliko pitanja, ali nitko nije odgovorio. Gabi vuče već dva tjedna jer je pedijatar rekao da su gljivice pa smo mi borili protiv gljivica - bez slatkiša, propolis, ehinacea. Paola je dobila na vratu, ali ja mislim da sam ja djelomično kriva jer sam nehotice (ona se češala po vratu i ogrebala) prešla rukom preko ogrebotine nakon što sam namazala Gabi s plimikolom protiv gljivica. Pedijatar je rekao da je to ugriz insekta . Tako sam ljuta na njega jer zbog njega smo mogli gadno nastradati jer je on htio da kod dermatologa idemo tek idući tjedan i da 5 dana ne mažemo...
    Mi smo dobili lokalni antibiotik i ispiremo s hipermanganom. Jučer smo išli na bris nosa i nazofanriksa jer impetigo uzrokuje streptokok ili stafilokok koji se nastane u sluznici nosa....
    Ja i suprug nismo dobili, a moram napomenuti da kad dojim Paolu ona se vratom (tim ranicama) trlja o moje grudi. Ja kontroliram da se ne bi pojavio koji mjehurić ili da nemam koju ranicu. Isto tako jako radim na imunitetu: puno voća, povrća, vit. C, ehinal.
    Koliko sam ja shvatila, najzaraznije je onda kada se makne krasta a ranica je sva nekako vlažna (tako se Paoli raširilo po vratu). Svaki dan čista roba koja prekriva zaražena djelove, piđama. Plahte ne mijenjam svaki dan, jedino jasučnicu. Svako svoj ručnik za ruke, poslije jednog kupanja ručnik obavezno na pranje (svaki drugi dan hrpa ručnika na štriku), nokte stalno rezati čim malo narastu, stalno prati ruke...
    Moram napomenuti da je Gabrijeli već skoro prošlo, samo su flekice koje ne vlaže i ne stvara se krasta, ne znam do kada se maže, ali ..
    u ponedjeljak su nalazi nosa pa ćemo vidjeti što dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A joj.... Napisala jedan odgovor pa mi Paola nešto stisnula pa nestalo. Pa sam zato ponovo napisala.... Pa otišla oba....
    Sorry.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nani, gdje si?
    Kako ste? Hm?
    Jučer sam se čula s bratom (M. Lošinj) i kaže mi da je mali od njegovog frenda isto imao impetigo. Navodno ga je dobio poslije kupanja na pješčanoj plaži koja je inače umjetna, dovezen pijesak. iako znam da nije pametno se tamo kupati, ja i Gabi smo se jednom tamo i okupale dan prije nego ćemo se vratiti doma. vjerujem da se tamo zarazila, ali to sad nije važno. Više ni u ludilu tamo.
    Nego, našla sam podatak da impetigo već nakon 24 sata nakon što se počne terapija - do tri dana- nije više zarazan, a ako sam dobro shvatila nisam 100% sigurna) može proći i do nekoliko tjedana dok se ne manifestira/skuži/posumnja na impetigo. Kao što je i kod nas bio slučaj.
    Gabrijeli super zacijeljuje, ali Paoli baš i ne. Zapravo na vratu da, ali na glavi se nekako sve više crveni. Budući da me je strah tih kortikosteroida u kremici koji se apsorbiraju kroz kožu, a na glavi je tako tanka, ja sam na svoju ruku prestala joj mazati pa joj sada mažem propolisom.
    Naime, propolis ima antibakterijsko i protuupalno svojstvo i to najjače izraženo protiv upravo stafilokoka i streptokoka koji i uzrokuju impetigo. Doduše malo sporije djeluje, ali barem nije nimalo štetan. Također joj oralno dajem ehinal s propolisom. Crvenilo se više ne širi, a sutra idemo po bris pa na kontrolu pa ćemo vidjeti što dalje.
    Voljela bih da se javiš i nadam se da ste bolje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo i mene....
    Niki je puno bolje. Dvije ranice na tijelu su prosle, a ova na ustima samo sto nije. Glavno da se dalje ne siri. Mi se nismo zarazili....iako je najbitnije da mi Mara prodje bez. Uzimamo Klavocin, mazemo Betrionom i pazimo na rucnike, posteljinu....
    Mislim da se i Niko zarazo na pjescanoj plazi iako mu je buknulo tek nakon nekoliko dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa to tako i ide.
    Naši brisevi nosa, kod Gabi čisto, ali Paola ima u nosu pneumokok pa dobila klavocin.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure kako to izgleda? I moj maleni ima 2. krastice koje se crvene, a pedica kaže da je ubod. Malo mi je sumnjivo jer traje više od tjedan i pol... :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod Nike je pocelo kao obicna ranica koja se zagnojila. Bili smo na hitnoj da ociste i that's it. Onda se 'zagnojila' jos jedna, pa jos jedna i tako 4. I onda se napravio gnojic i na usnici tj. u kutu usnica...znas ona zvalica koja se napravi. I tako je stajalo jedno tjedan dana pa mi je vec postalo sumnjivo jer je raslo....meni izgledalo kao herpes. Sve skupa je trajalo desetak dana dok nisam otisla do dr. U medjuvremenu sam nazivala doktorice koje su govorile da je normalno da se ranice gnoje ljeti i da ta zvala na usnici ne zarasta i siri se....i da nema nista konkretno sto bi cinilo da se one gnoje, a pogotovo da sve skupa nema veze s tom zvalom koja ne prolazi....hm....ali cim je vidjela rekla je impetigo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Počinju kao mali mjehurići (mi ih nismo upočetku uopće primjetili) koji kada puknu stvaraju krasticu boje meda na crvenoj podlozi (krastice, a okolo crveno) i to raste. Ako se širi, a ispod krastice se jako vlaži (recimo ako se krastica može maknuti bez oštećenja kože) te se nanovo stvara krastica boje meda.... to je to. I još, ne manje važno, ako se pojavljuju nove krastice, što znaći da se širi....vjerovatno prenosi češanjem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Borna se vratio sa ljetovanja u Crikvi sa vrtićem sa takvim krasticama - na vratu što je češanjem proširio na vlasište, na rukama, na stopalu, a najviše po guzi....
    Doktorica u Stoimenoj je mislila da su to ugrizi insekata i tako to tretirala..
    Kad je došao doma ja sam ostala zaprepaštena kak je to izgledalo!!
    Uglavnom, dobili smo Klavocin i to dvije ture, Betrion mast i kupanje u hipermanganu.
    Iako je to bilo u 6-om mj. još uvijek su mu po guzi ostali ožiljci no valjda će se i to sa vremenom povući.
    Naš pedijatar kaže da se impetigo najčešće pojavljuje ljeti, na plažama ili bazenima...

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

podižem temu!

moja L. je nedavno imala impetigo, krasticu na licu i jednu na leđima.

prošlo je, ali je sada na tom mjestu ostala crvena fleka

zanima me da li je i drugoj djeci tako bilo i sa čime ste poslije mazale?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    prošlo je, ali je sada na tom mjestu ostala crvena fleka

zanima me da li je i drugoj djeci tako bilo i sa čime ste poslije mazale?
    naravno da je fleka, kao i ispod obicne kraste.
    proci ce s vremenom, ne moras to nicim mazati.
    i mom sinu je bilo tako.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a zakaj hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I Noi je danas dijagnosticiran impetigo. Izgleda da ga je dobio na bazenu. Uz to još ima i inf. oka. Veli pedijatrica da si je prenio na oko.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh, nikakve prehlade i curenje noseva me ne zabrinjavaju kod druge djece, ali taj impetigo je koma...

od mojih 4 djece i 12 godina kao roditelj, jedino nam je impetigo bio razlog za antibiotike, lako se siri, tesko zarasta, i bolan je, pa cak i uz antibiotike...

redovita promjena odjece, posteljine i rucnika, ispiranje rana blagim dezinficirajucim sredstvom, i kupanje u npr zasoljenoj vodi, i tako svaki dan par puta dnevno za 3 djece i tako dva tjedna... ne bih zeljela da se vrati...

vrlo nezgodna infekcija

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne mogu pronaći info boli li koža od i. pa ako je nečije starije dijete imalo sličan slučaj?

Malac se ne buni, ali danas kuka da ga boli pa ne znam je li od šoka zbog tretmana i nelijepog izgleda rane ili skidanje krastica bez obzira na natapanje i nježnost boli.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mojoj djeci je bilo bolno. Imali pretproslo ljeto, sin na potkoljenici, a kcerka na guzi. Prvo je pocelo njemu, kad se pozalio, izgledalo je kao da ga je ujeo komarac. Ranica se sirila, mislila sam da je inficirao cesuci se. Onda sam primjetila malenoj tackicu na guzi, izgledala je kao akna. E tek kada se za manje od dana ta tackica prosirila na velicinu kovanog novcica, skontala sam da je impetigo. Mi smo mazali Stanicid gelom, na to brzo reaguje i proslo je bez oralne primjene antibiotika.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

olja, koliko vam je trebalo da rana zacijeli i kako uopće zacjeljuje ako ne smijemo imati kraste? Kada koža počne poprimati normalnu boju?
    Gotovo smo sastrugali sve kraste večeras ( hrabrica moj ), nama je rana veličine dlana. Impetigo i nastaje na oštećenju kože, dovoljan mu je ubod kukca. Nisam ni znala da to postoji. Jadna dječica.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa kod mojih su rane bile manje, max. 2cm precnika, pa je i zarastanje islo brze. Mislim da sam vec za 2 dana uspjela da uklonim svu krasticu, bilo je neravnina jos malo po rubovima, ali je u roku od tri dana sve bilo glatko. Mazala sam ih sigurno 2 sedmice, ako ne i koji dan vise. Bojala se da se ne vrati. Boja te mlade koze u prvo vrijeme bila je grozna, tamna i modra, za neko vrijeme mjesto izblijedi, ali se i to vremenom izjednaci. Vec dugo se ne vide nikakvi tragovi infekcije.

I mislim da nije lose nabaviti Stanicid, on se bas preporucuje za impetigo, u BiH ga ima, pa ko ima mogucnost da ga nabavi, neka je i iskoristi. Ja ga od tada uvijek imam u kucnoj apoteci.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Puno ti hvala na odgovorima.
    Znači trebat će vremena. Samo da se infekcija spriječi jer slutim i neku glupost na sluznici nosića mu. U ljekarni nam je također pohvaljena učinkovitost propisane antibiotske masti pa se ufam u njezin status i navodnu učinkovitost. Pitat ću Google što je Stanicid.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dok ne pročitam tvoj problem proaj mu davat noćurkovo ulje, pomoći će u zacjeljivanju rane
    Je dobio oralni antibiitik?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je imao prošlu godinu impentigo 2x u veljači i lipnju, aba puta dobio antibiotike za piti i betrion za mazanje, bila je preporuka kupanja u hipermanganu tj. poljevanje rana koje je obio s time da je on imao toćkasti oblik, na nogama rukama, oba puta+ samo par točkica na jednoj ruci u travnju prošle godine, tad je mazan samo s betrionom.

inače ovo ljeto sam ga dosta mazala s Eucerinom http://www.eucerin.hr/proizvodi/atop...sion-za-tijelo i koža mu je počela zacjeljivati, uvela sam povremeno i noćurak, inače ima atopijski

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jelena, dobili smo terapiju (antibiotsku mast) i upute kako da tretiramo ranu (fiziološka, struganje, octenisept, mast, gaza) i ići ćemo svaki drugi dan doktoru. Pedica želi izbjeći oralne antib. U našem slučaju rana je veličine dlana i mantram samo da se ne širi. Da ironija bude veća zaraza se najčešće dobije u plićaku, a on se ove godine ne želi približiti moru, a nije ni vrtićarac i inače nije nikada bolestan i ima odličan imunitet. I prečist je.
    Znam da su atopičari skloniji ovom čudu. Svo zlo u ovome.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama se to desilo puno km od plaže tj. Doma, nisam ni ja sklona antibiocima ali smo svaki put završili kod specijaliste radi toga

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Upravo sam na blic.rs procitala da su povucene tri serije Plivinog "betriona", pa ako ga neko trenutno koristi, neka progugla malo i provjeri da li mu je lijek bas iz ovih serija.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi smo dobili Microbact i u ljekarni su je pohvalili kao dobru i učinkovitu.
    I zaista je danas stanje puuuuno bolje. Ne izgleda užasno kao prije nekoliko dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jel bolje???

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Super je!
    Ne možemo vjerovati da je sada to samo svjetlija koža, a prije 10 dana je bila jako ružna velika rana. Sitne ranice raširene po tijelu također nestaju.
    Pedica izjavi da očito ima dobar imunitet kada je izbjegao oralne antib. i da se rana tako lijepo sanirala bez intervencije kirurga.
    Još ćemo se kontrolirati da se ne vrati, ali dobro je.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo i moja malena pokupila taj impetigo... Kako se pojavilo na gluteusu-točno gdje ide rub gačica mislila sam da je bio neki prištić pa se napravila krasta -mazala bephantenom 5 dana, ali se to počelo povećavati... Otišli onda pedici ( zamjenska koma) ona reče da je samo nešto iziritirano i dala kortizonsku kremu.. Nakon 2 dana mala dobije temp, nos curi i upale joj se oči da to nisam u životu vidjela... , a ovo se širi po guzi...Odem u kontra smjenu -druga ped odmah kaže impetigo i da si je onda taj streptokok prenijela u nos..grlo..oči... Dobila klavocin 10 dana i kapi i mast za oči.. Al oči su joj komaa - curi joj to žuto...doslovno sam jučer prala svakih 5 min.. Popucale joj kapilare, naotečeno, crveni kapci, crveni podočnjaci...izgleda kao da je na šaku naletila...
    Eto nisam ni znala da se to može tako prenijeti sa kože na sve ostalo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i ja podizem temu... ako mi netko moze reci koliko traje lijecenje, moj mali je dobio Klavocin surup i betrion mast, mi smo na moru, planiram prekinuti go i vrattiti se u ZG jer od kupanja ocito vise nista ovo ljeto... a jos smo pazili di se kupamo, no nemmozes bas sve sprijeciti... te rane izgledaju grozno joj!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače ne mora to bit od mora i kupanja, mada to najćešće ispada da je, tak je frendičina klnka to skupila kad smo skupa bili pred 3 godine na moru, moj je skupio u zimko-proljetnoj fazi pred 2 godine u veljači i početkom lipnja, u obadva puta betrion i antibiotik cca 10 dana. dajte klincima obavezno neki probiotik

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pepeljuga prvotno napisa Vidi poruku
    ako mi netko moze reci koliko traje lijecenje, moj mali je dobio Klavocin surup i betrion mast,
    Ani je rana zacijelila prije nego je popila turu antibiotika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala... da i moj mali je dobio 2 bocice Klavocina (i to prva 3 dana Io ml svakih 8h a druga 2 isto Io ml 12 h)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •