Nama je u srijedu potvrđen impetigo. Pogledaj malo niže postove pa možeš pročitati moj.
navodno je za djecu jako zarazan. j ai suprug se nismo zarazili, a moram napomenuti da Paola Se trlja zaraženim mjestom po mojim prsima dok dojimo. Ja samo pratim da nemam ranice ili da se ne pojave nekakvi plikiči.
Što se higijene tiče, ranice ispirati s nekim dezinfencijensom, svaki dan mijenjati odjeću (koja prekriva zaražene djelove), ručnike za ruke svakog posebno, poslije kupanja ručnik na pranje. Ja ne mijenjam posteljinu svaki dan jer spavaju u piđamama, jedino jastučnicu. Ruke stalno prati i nokte rezati čim malo narastu.
Jučer smo bili na brisu nosa i nazofanriksa jer se bakterije koje uzrokuju impetigo vole nastaniti u sluznici nosa..
Nama prolazi, mislim da više nije zarazno jer ranice više ne vlaže i ne stvaraju se kraste, ali ipak mjere opreza jer nisam sigurna. doktori baš i nisu jasni. Sva sreća pa se nije jako proširilo.
E, da mi smo dobila lokalni antibiotik(nažalost sa kortikosteroidima) ali oprezni smo i hipermangan za ispiranje. U ponedjeljak su nalazi brisa pa ćemo vidjeti što dalje.