-
I nama je u srijedu dijagnosticiran impetigo. Javila sam se na forum sa nekoliko pitanja, ali nitko nije odgovorio. Gabi vuče već dva tjedna jer je pedijatar rekao da su gljivice pa smo mi borili protiv gljivica - bez slatkiša, propolis, ehinacea. Paola je dobila na vratu, ali ja mislim da sam ja djelomično kriva jer sam nehotice (ona se češala po vratu i ogrebala) prešla rukom preko ogrebotine nakon što sam namazala Gabi s plimikolom protiv gljivica. Pedijatar je rekao da je to ugriz insekta
. Tako sam ljuta na njega jer zbog njega smo mogli gadno nastradati jer je on htio da kod dermatologa idemo tek idući tjedan i da 5 dana ne mažemo...
Mi smo dobili lokalni antibiotik i ispiremo s hipermanganom. Jučer smo išli na bris nosa i nazofanriksa jer impetigo uzrokuje streptokok ili stafilokok koji se nastane u sluznici nosa....
Ja i suprug nismo dobili, a moram napomenuti da kad dojim Paolu ona se vratom (tim ranicama) trlja o moje grudi. Ja kontroliram da se ne bi pojavio koji mjehurić ili da nemam koju ranicu. Isto tako jako radim na imunitetu: puno voća, povrća, vit. C, ehinal.
Koliko sam ja shvatila, najzaraznije je onda kada se makne krasta a ranica je sva nekako vlažna (tako se Paoli raširilo po vratu). Svaki dan čista roba koja prekriva zaražena djelove, piđama. Plahte ne mijenjam svaki dan, jedino jasučnicu. Svako svoj ručnik za ruke, poslije jednog kupanja ručnik obavezno na pranje (svaki drugi dan hrpa ručnika na štriku), nokte stalno rezati čim malo narastu, stalno prati ruke...
Moram napomenuti da je Gabrijeli već skoro prošlo, samo su flekice koje ne vlaže i ne stvara se krasta, ne znam do kada se maže, ali ..
u ponedjeljak su nalazi nosa pa ćemo vidjeti što dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma