Nani, gdje si?
Kako ste? Hm?
Jučer sam se čula s bratom (M. Lošinj) i kaže mi da je mali od njegovog frenda isto imao impetigo. Navodno ga je dobio poslije kupanja na pješčanoj plaži koja je inače umjetna, dovezen pijesak. iako znam da nije pametno se tamo kupati, ja i Gabi smo se jednom tamo i okupale dan prije nego ćemo se vratiti doma. vjerujem da se tamo zarazila, ali to sad nije važno. Više ni u ludilu tamo.
Nego, našla sam podatak da impetigo već nakon 24 sata nakon što se počne terapija - do tri dana- nije više zarazan, a ako sam dobro shvatila nisam 100% sigurna) može proći i do nekoliko tjedana dok se ne manifestira/skuži/posumnja na impetigo. Kao što je i kod nas bio slučaj.
Gabrijeli super zacijeljuje, ali Paoli baš i ne. Zapravo na vratu da, ali na glavi se nekako sve više crveni. Budući da me je strah tih kortikosteroida u kremici koji se apsorbiraju kroz kožu, a na glavi je tako tanka, ja sam na svoju ruku prestala joj mazati pa joj sada mažem propolisom.
Naime, propolis ima antibakterijsko i protuupalno svojstvo i to najjače izraženo protiv upravo stafilokoka i streptokoka koji i uzrokuju impetigo. Doduše malo sporije djeluje, ali barem nije nimalo štetan. Također joj oralno dajem ehinal s propolisom. Crvenilo se više ne širi, a sutra idemo po bris pa na kontrolu pa ćemo vidjeti što dalje.
Voljela bih da se javiš i nadam se da ste bolje