Problem koji nam se "vuce" nekih godinu dana je da mlada kcer
ne zeli vise odlaziti ocu na vikende/praznike/votevr.
Kulminiralo je prosle godine kada se rasplakala i rekla nam da NE ZELI
ocu, da joj nije ugodno sa njim...
U prvi tren nam je reakcija bila da ce ju proci i nismo inzistirali, no
vrijeme je prolazilo i vec smo nakupili mjesec i pol dana,a ona i dalje
uziva u vikendima sa mamom(otac za to vrijeme nije ni primjetio da se nesto dogada,jer je ona uvijek nesto izmislila kao razlog nedolaska)
U isto vrijeme starija kcer odlazi k njemu bez problema.
Naravno da sam pokusala na sve moguce nacine saznati njezine motive, no ona je to artikulirala neugodom i stalno govorila da mi nemoze tocno objasniti.Dogovorile smo se da odemo k teti seni u polikliniku, jer je plavusa htjela odrjesenje od te obveze sa ocem,a ja sam se nadala da ce joj razgovor sa psihologicom pomoci da se rjesi straha i neugode.
Kratka verzija; teta sena joj je rekla da nemora ici i da ce napisati dopis socijalnoj,a ja sam ocu pismom objasnila da ju ne bi trebao prisiljavati(kad jednom shvati da ona ne dolazi)![]()
Ono sto mene ponekad "smara" je to sto se ona zbog "odnosa" sa ocem odrekla i ostatka njegove obitelji koji su joj bili dragi.Mislim konkretno na bratice i sestricne.
Iskreno ne znam koliko je to vazno, no zao mi je kada se starija vrati sa vikenda prepuna dozivljaja(i deparca od dide i bake), a plavo zlato samo kima glavom i nista ne ispituje.Ni ne izgleda zalosna...
U vise navrata smo pricale sa njom o tome,pejnt d pikcrs,... i nisam pametna... :/
Necu je nagovarati...no mozda i grijesim, mozda nisam dovoljno napravila, mozda, mozda...![]()
Hajde zena, imate li kakvih ideja?![]()