Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Alergična na kravlje mlijeko?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Alergična na kravlje mlijeko?

Ne mogu naći da li se već o tome raspravljalo pa evo mog pitanja:
    Mislim da mi je malecka možda alergična na laktozu. Inače dosta bljucka, ali u zadnje vrijeme je počela manje bljuckati sve do jutros. Već se 2 puta dobro ispovraćalča jutros nakon podoja. Kad sam malo razmislila sjetila sam se da sam jutros popila skoro litru mlijeka što već dugo nisam napravila. Inače popijem malo u kavi a preko dana pijem čaj. Da li to povraćanje može biti povezano s kravljim mlijekom?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može biti povezano.
    intolerancija na laktozu može se javiti kod beba i djece. ne mora značiti da će potrajati.
    ali ako primjetiš da reagira onda smanji unos mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam tek nakon 5 mjeseci skužila da joj smeta kada ja pijem i jedem mlijeko i mliječne proizvode. Inače, cijela kuća je bila izbljucana, mašina za robu je radila 100 na sat, ali ona je i dalje lijepo napredovala (zato mi je trebalo toliko puno da skužim od čega joj je). Izbacila skroz mlijeko i dojete brestalo bljucati. Onda sam nakon dva mjeseca pomalo počela "uvoditi" mliječne stvari, opet je bljuckala, ali u vrlo malim količinama. Ovih dana sam jela i rižu na mlijeku i griz, pa skoro da ni nije bljucnula. Valjda joj je želučić bio preosjetljiv, a sada kada smo krenuli sa dohranom, počelo se i to regulirati!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Laktoze ima i u majčinom mlijeku, tako da bi, u slučaju eventualnog postojanja intolerancije, beba imala problema od početka.
    Ovo o čemu govoriš može biti posljedica alergije na proteine kravljeg mlijeka. Oni imaju ružnu osobinu da potpuno intaktni prođu u majčino mlijeko i kod djeteta izazovu alergijsku reakciju. Probaj izbaciti sve mliječno iz ishrane bar sedam dana, pa vidi kako se baba ponaša. Ako je bolje, prestani jesti mliječno dok dojiš, a pripazi kod dohrane pri uvođenju kravljeg mlijeka i proizvoda pripremljenih s njim.
    Pusa

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo jučer više nisam pila mlijeko nakon jutarnjih bljucanja i već mi se čini da je malo bolje. :D Jutros sam samo malo u kavu stavila mlijeko. Valjda joj toliko neće naškoditi.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moj je imao crvenu guzu 2 mjeseca. nije to bio pelenski osip, nego alergijski prsten.
    pošto sam od početka sumnjala na k.mlijeko, prvo sam ga smanjila na dozu koliko ide u kavu, ali nije pomoglo. tek nakon mjesec dana nekonzumiranja kravljeg mlijeka je guza bila ok.

primjetila sam da mu ne smeta sir, vrhnje i jogurt. samo mlijeko. sad pijem kavu s rižinim mlijekom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •