Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Prijava djeteta, na mamu ili tatu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prijava djeteta, na mamu ili tatu?

Pozdrav svima,
    nadam se da moje pitanje necu iznijeti previse komplicirano.
    Ovako, MM i ja smo prijavljeni na razlicitim adresama u ZG. Pitanje je sada, da li se moze dijete prijaviti na moju adresu, kao njeno prebivaliste, a sto se tice zdrav. osiguranja i olaksice na MM? ILi jedno uvijetuje drugo?
    Htjeli bi iskoristiti olaksicu, odnosno ono malo sice sto bi MM imao vecu placu, barem dok sam ja na porodiljnom.

Takodjer on je prijavljen kod prijatelja na adresi, da li je potrebna njihova suglasnost da se i dijete prijavi na njegovu adresu?

Unaprijed hvala!!

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ti mogu samo reći da u MUP moraju doći oba roditelja ako se dijete prijavljuje na adresu jednog od roditelja

ako bi se malena prijavila na adresu oca ne trebaju doći prijatelji ako on ima osobnu iskaznicu sa te adrese

ako je nema onda treba doći i stanodavac sa vama

što se tiče zdravstvene i porezne kartice mislim da to nema veze sa adresom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa to je super, mislila sam da jedno uvjetuje drugo. Jer smo ionako planirali da nakon sto se ja vratim na posao za godinu dana da ju prebacimo na mene, sto se tice olaksica, jer imam vecu neto placu od MM.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: Prijava djeteta, na mamu ili tatu?

Citiraj Mica Maca prvotno napisa
    Pozdrav svima,
    nadam se da moje pitanje necu iznijeti previse komplicirano.
    Ovako, MM i ja smo prijavljeni na razlicitim adresama u ZG. Pitanje je sada, da li se moze dijete prijaviti na moju adresu, kao njeno prebivaliste, a sto se tice zdrav. osiguranja i olaksice na MM? ILi jedno uvijetuje drugo?
    Htjeli bi iskoristiti olaksicu, odnosno ono malo sice sto bi MM imao vecu placu, barem dok sam ja na porodiljnom.
    Možeš prijaviti gdje ti želiš, neovisno o zdravstvenom i olakšicama.
    Naši klinci imaju zdravstveno preko mene, a olakšicu koristi MM (dok ja ne počnem raditi).

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pipi1 prvotno napisa
    Ja ti mogu samo reći da u MUP moraju doći oba roditelja ako se dijete prijavljuje na adresu jednog od roditelja

ako bi se malena prijavila na adresu oca ne trebaju doći prijatelji ako on ima osobnu iskaznicu sa te adrese

ako je nema onda treba doći i stanodavac sa vama
    Pipi, jesi sigurna za ovo? Ja nisam mogla prijaviti klince na našu adresu (a imam OI s ovom adresu) nego je morao doći MM jer je on vlasnik nekretnine - tako su mi rekle tete u MUP-u :/

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni se čini da su tete u MUP-u puno kompliciranije nego po postajama

kod nas je dovoljno da dođe jedan roditelj ako su oba na istoj adresi

btw.sad je dovoljno da jedan roditelj potpiše i za putovnicu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako MM zeli prvu godinu koristiti olaksicu dok sam ja na porodiljnom, da li mora mala biti prijavljena na njegovu adresu ili niti to nije uvijet?
    Za zdravstveno, samo posaljem papire u svoju firmu i kazem da ju prijave na mene?

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa TM bi trebao podignuti svoju poreznu karticu tamo gdje radi i sa njom i papirom iz MUP gdje se vidi matični broj od malene otići na pripadajuću poreznu upravu i vidjet će da li će mu oni raditi probleme oko adrese

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

thx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako MM zeli prvu godinu koristiti olaksicu dok sam ja na porodiljnom, da li mora mala biti prijavljena na njegovu adresu ili niti to nije uvijet?
    Za zdravstveno, samo posaljem papire u svoju firmu i kazem da ju prijave na mene?
    MM i ja nismo prijavljeni na istim adresama. Djeca su oboje na mojoj adresi. Kao olakšica su prijavljeni P na mojoj kartici, M na MM-ovoj. --> adresa nije bitna

Kako sam prije 2 g ja bila na porodiljnom pri prijavi poreza za 2005 smo oboje djece prijavili MM-u. Lani je MM bio 2 mj na porodiljnom pa smo malo kalkulirali i kad smo predavali porezne prijave za 2006. stavili smo oboje na mene.
    --> vic je samo da se na godišnjoj prijavi poreza u dijelu 2. ispuni kućica "OSOBNI ODBITAK DIJELI SE S OSOBOM" u obje porezne prijave. Mi smo još na vrh svake pisali vezu na onog drugog i predavali smo ih zajedno. To je skroz regularna varijanta i 100% pali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM i ja nismo prijavljeni na istim adresama. Djeca su oboje na mojoj adresi. Kao olakšica su prijavljeni P na mojoj kartici, M na MM-ovoj. --> adresa nije bitna

Kako sam prije 2 g ja bila na porodiljnom pri prijavi poreza za 2005 smo oboje djece prijavili MM-u. Lani je MM bio 2 mj na porodiljnom pa smo malo kalkulirali i kad smo predavali porezne prijave za 2006. stavili smo oboje na mene.
    --> vic je samo da se na godišnjoj prijavi poreza u dijelu 2. ispuni kućica "OSOBNI ODBITAK DIJELI SE S OSOBOM" u obje porezne prijave. Mi smo još na vrh svake pisali vezu na onog drugog i predavali smo ih zajedno. To je skroz regularna varijanta i 100% pali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malo podižem temu, da ne bih morala kad se vratim iz rodilišta

Prvi sin je prijavljen (zdravstvena) preko mene (dakle u mojoj firmi).

Mogu li drugog sina prijaviti na MMa (što se tiče zdravstvenog osiguranja) i ima li kakve razlike?

TNX

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U mojoj firmi prijava na zdravstveno "utječe" samo na poklon Djeda Mraza (kod MM ga tako i tako ne dobiju). Ostalo je sve isto jedino mi je praktično da mi obje iskaznice dođu na radno mjesto, a kod MM se podižu osobno u HZZO.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

otocanka hvala.

Obzirom da u mojoj firmi ne da ne dobiju ništa već su i smetnja i razlog da se roditelja diskriminira, mislim da će ipak MM imati malca na sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •