Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Bozicnica

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Bozicnica

Na komplikacijama sam od 01.5. a porodiljni mi tece od 20.7.
    Moj poslodavac isplacuje jednokratno neoporezivi iznos i to u obliku bozicnice svima. Mene zanima da li ja imam pravo na taj iznos ove godine? Ako svima isplati, a mene izostavi ima li na to pravo? U toj firmi sam vec 2,5 godine prije komplikacija.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja radim u državnoj firmi

oba puta kad sam bila na i na komlikacijama i na porodiljnom sam dobila

i božićnicu i svetog nikolu i k15 :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja radim u privatnoj stranoj firmi.......... da li postoji neki zakon vezano za to?
    Mislim, malo je glupo da svi dobiju osim mene jer sam na porodiljnom, pa bas meni i treba lova
    Uostalom ja se vracam raditi nakon godinu dana, pa nisam umrla ili dala otkaz.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam ništa za privatne firme

pretpostavljam da je tamo kako šef sam odluči

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uf, onda sam nadrapala.....

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pipi1- ja radim u ržavnoj firmi i 2004 nisam dobila regres jer nisam koristila GO nego odmahotišla na komplikacije. Rekli mi da nemam pravo? Nisam tada znala da regres daje država .Nije mi jasno ni dan danas.[/b]

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam radila u privatnoj firmi u kojoj sam mijenjala curu koja je bila na porodiljnom. Dobila je puni iznos božićnice kao i dodatak na dijete (2500 kn sve zajedno), ali mislim da je u privatnim firmama ipak, još uvijek, dobra volja poslodavca osim ako drukčije nije određano kolektivnim ugovorom.
    Držim ti fige!!

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mica Maco, ako dobiju svi božićnicu, moraš i ti! Ja to isto nisam znala i poslodavac mi ju je dao tek kad sam je sama tražila :/

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Poslodavac nije dužan nikome isplatiti božićnicu, to je njegova dobra volja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Tako je. Isto tako odlučuje svojevoljno tko na nju ima pravo, svi zaposleni ili npr. samo oni koji rade duže od šest mjeseci i sl.

A regres je nadoknada za korištenje godišnjeg odmora, pa je logično da ne možeš dobiti regres, ako nisi ni koristila godišnji.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ti poslodavac isplati božićnicu to je samo njegova dobra volja jer ga zakon ne obvezuje na to.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    pipi1- ja radim u ržavnoj firmi i 2004 nisam dobila regres jer nisam koristila GO nego odmahotišla na komplikacije. Rekli mi da nemam pravo? Nisam tada znala da regres daje država .Nije mi jasno ni dan danas.[/b]
    Ja sam cijelu 2006 bila kod kuće na porodiljnom

rodila sam 01.01.2006 i svejedno sam dobila regres a godišnji za tu 2006.g. sam iskoristila kad sam se trebala vratiti na posao

tj.0d 02.01 pa do 08.02.2007.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je ovaj mjesec poslodavac iznenadio regresom :D
    (nisam ništa očekivala jer ću cijelu godinu biti na dopustu za njegu djeteta)

bila bi presretna kad bi mi odobrili i da godišnji za 2007. iskoristim u 2008., ali mislim da ga neću dobiti (jer nemam pravo na njega budući da ne radim cijelu godinu)

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas je - Kako guzda kaže! :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa
    Kod nas je - Kako guzda kaže! :/
    mislim nije za smijanje, ali...

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hehe... da nije za smijanje bilo bi za plakanje!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    Citiraj Honey prvotno napisa

A regres je nadoknada za korištenje godišnjeg odmora, pa je logično da ne možeš dobiti regres, ako nisi ni koristila godišnji.
    A šta ako prekinem porodiljni u recimo 12 mj. ove godine, odn. 2 mjeseca prije isteka onih drugih 6 mj. porodiljnog, da li će mi tada poslodavac isplatiti, retroaktivno, regres? Radi se o državnoj firmi.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni se čini da kod privatnika ovosi o dobroj volji gazde,
    a u državnim firmama o dobroj volji tete iz kadrovske

na komplikacijama sam od 01.5.2006.
    2006. sam dobila regres iako nisam koristila ni dana godišnjeg
    od 11.mjeseca 2006 sam na porodiljnom, dobila sam božićnicu te godine
    2007. sam dobila regres.... i očekujem da ću dobiti i božićnicu.
    vraćam se na posao u siječnju 2008.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja radim u (stranoj) privatnoj firmi, nema regresa i božićnica nego samo bonusi (što je jedno 10x bolje )

uglavnom trudnice dobiju normalno bonus, ali samo za onaj dio godine koji su radile...npr. ako je bonus 5tis. €, a žena je radila 3mj, a ostatak bila na porodijskom onda će dobiti 5tis. / 12mjes x 3mjes. = 1.250€

inače nagrade nisu obavezne - poslovadac ih ne mora davati ako neće

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj ugovor ističe 15.12, i nakon toga idem na Hzzo, da li ja imam pravo na božićnicu, jer sam ipak radila cijelu godinu u toj firmi ili to nije bitno, zbog prekida radnog odnosa do toga datuma. Ako nemam sa strane firme imam li išta sa strane HZZO, postoji li kod njih ikakva božićnica?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

božićnica/bonus se isplaćuje radnicima koji su u trenu isplate u stalnom radnom odnosu - tako je regulirano našim internim pravilnikom (a i u većini poduzeća koje znam)

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mica Maca prvotno napisa
    Ja radim u privatnoj stranoj firmi.......... da li postoji neki zakon vezano za to?
    Mislim, malo je glupo da svi dobiju osim mene jer sam na porodiljnom, pa bas meni i treba lova
    Uostalom ja se vracam raditi nakon godinu dana, pa nisam umrla ili dala otkaz.
    Mica Maca ja isto radim u privatnoj stranoj firmi i u svibnju 2006. sam otišla na bolovanje zbog komplikacija te sam za tu godinu uredno dobila božićnicu . Bonusi su kod nas vezani za ocjenu rada pa kako nisam radila u 2007. ništa od bonusa.

Inače poslodavac ti mora isplatiti božićnicu iako si na bolovanju, porodiljnom dopustu ako ju je isplatio i ostalim zaposlenicima......ne smije te izostaviti jer se to onda smatra diskriminacijom .
    ......ako se to ipak dogodi savjetujem ti da zatražiš isplatu, ako pak ne ide milom uvijek može silom (čitaj: angažiraj odvjetnika).

Ja sad također čekam da vidim šta će biti ove godine sa božićnicom i darom za dijete (vraćam se na posao tek u 2008.). 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •