Zanima me kada je opravdano prokuhavanje majčinog mlijeka?
Već drugi put ovaj tjedan čujem da je preporučeno prokuhavanje,pa me zanima kad je to nužno,s obzirom da se time ipak gubi dio hranjivosti i sastojaka mlijeka?
Zanima me kada je opravdano prokuhavanje majčinog mlijeka?
Već drugi put ovaj tjedan čujem da je preporučeno prokuhavanje,pa me zanima kad je to nužno,s obzirom da se time ipak gubi dio hranjivosti i sastojaka mlijeka?
majčino mlijeko se nikada ne prokuhava
majčino mlijeko se prokuhava u ekstremnim slučajevima bebine netolerancije, ali to je prilično rijetko.
I u našim bolnicama.apricot prvotno napisa
![]()
ma znam to, ja govorim o slučajevima kada je to opravdano.
Pitala sam jer nisam bila sigurna.Baš sam bila ljuta kad sam to čula.Najradije bi nazvala te dr,jer se radi o dvije različite liječnice i pitala ih što to izvode.
A ne mogu to izvesti na neki lijepi način.
Počela sam redom dijeliti rodine letke o dojenju,kako bi žene bile informiranije,a mogla bi ih možda i ostaviti u ordinacijama tih liječnica.
Hm....
Barbara, mlijeko se prokuhava kod specifičnih slučajeva bebine žutice, ali, kako rekoh, prilično je rijetko.
Znamo da ima pedijatara koji savjetuju prokuhavanje ako mama ima temperaturu ili neku virozu, ili je pod lijekovima...
ako mama ima povjerenja u liječnika, ipak je i to bolja metoda nego savjetovanje adaptiranog.
ako bi naše letke ostavljala po ordinacijama, javi se u Rodu, ali svakako prije trebaš tražiti dopuštenje liječnika koji tamo ordinira.
Hm,da se javim u Rodu?Misliš moram postati član udruge ili?
Voljela bih na neki način pomoći!A smijem li ja uopće ovako nekome udjeliti Rodin letak o dojenju?
Ma ne moraš se učlaniti, naravno.
i ne trebaš tražiti nikakvo dopuštenje ako ćeš letke dijeliti prijateljicama, susjedma... dapače!
ali, ako se radi o većoj količini, onda moraš pitati vlasnika ordinacije, a i trebala bi doći u Rodu po letke (ne znam kako uopće stojimo s količinama).