deaedi - problem je u tome što te logopedi odbijaju prije pete godine, a ponekad čak do polaska u školu .

ja sam imala sreće jer mi je prijateljica ortodont , i napisala mi je indikaciju za logopeda. bez toga nije bilo šansi dobiti uputnicu... a napisala je zato što su zubići bili (prema njenoj stručnoj procjeni) pomaknuti, i odmah najavila da će joj trebati aparatić. tako da smo i njega dobili dosta rano.

mislim i da postoji problem (kod pojedinih logopeda) u pristupu djetetu. nekom od 3 godine ne možeš pristupiti kao nekom od 5 ili 6 - i onda reći da "dijete nije spremno".

logopedica u vrtiću je s njima radila kroz crtanje, pjevanje, pričanje - s naglaskom na pravilan izgovor - a npr. ova u klaićevoj joj je dala u ruke ogledalo :? , i tražila da se gleda dok izgovara...

ja sam imala "olakotnu" okolnost - da je kikica tvrdoglavija od mazge... (ofca ), i da je kao papiga ponavljala zamnom svaku riječ za koju sam joj rekla da nije pravilno izgovorila. čak smo to pretvorili u neku vrstu cjelodnevne igre...