Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Dojenje usnule bebe/ da ili ne

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Dojenje usnule bebe/ da ili ne

Ovak...s 2,5 mj malena je pocela brljaviti s jelom, cicala je po danu svakih sat i pol do dva po 2-3 minute i to kad bi se njoj dalo. Paralelno je pocela spavati cijelu noc, u komadu po 9 sati, bez budjenja za papicu. A od 2-3 stolice dnevno obavezno je 1 bila zelena (nije pozelenilo od stajanja). Pa sam zvala savjetnice na sos tel. I rekose mi da uvedem nocni podoj dok malena spava i fakat jesam, kad bi je ulovila u laganom snu dala bi joj cicu i fino bi jela.

E sad, od tad je proslo 2 mjeseca, ja ju i dalje tak dojim, ona i dalje spava cijelu noc bez budjenja (istina, prije je spavala u kinderbetu, a sad s nama u krevetu). Ali, sad joj tutnem cicu i 2-3 puta u noci, svaki put kad se ona uskomeša i pocne bacakati u snu ja se probudim pa joj dam jesti, ona prihvati i malo pocica i smiri se (jer me probudi svojim komešanjem).

Sad ima 4 mj., po danu jede samo kad se umori pa prije nego zaspi hoce cicu.Sve zivo ju zanima, nece lezati ak nije umorna, a i tada se dogodi da bi pricala umjesto cicala Sreca da se umori nakon sto je sat i pol do dva budna pa spava 30-60 min i tak 3-4 puta u danu pa tolko puta i jede po par minuta.Plus ovo nocno.

Pitanja:
    1.ima li jos potrebe da joj dajem tak jesti nocu kad ona ocito moze cijelu noc bez jela?
    2.ima li to nocno dojenje kakve koristi za dijete osim za poticanje stvaranja mlijeka?
    3.da li pretjerujem sa tim uvaljivanjem cice 2-3 puta kroz noc?
    4.da li se dijete moze naviknuti na to, da svaki put kad se uznemiri tak u snu , da ocekuje cicu i otvara usta? Jer kak cu jednom kad prestanem s tim podojima i vratim ju u kinderbet?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobra pitanja...tak je i nama, samo što mi ipak dojimo noću od početka....
    negdje s 2mj je imao samo 2 noćna podoja....
    sad zna "cugnut" i do 6puta... pretpostavljam nekad sam malo za osvježenje...
    ja sam se već "naviknula"....iako sam se potajno nadala da će spavat cijelu noć ...još se nadam ...
    moj je s nama od početka u krevetu...jer je meni tako full bilo zgodnije... čim se počne meškoljit, probudi me, ja ponudim, uglavnom hoće i to je to...rijetko kad bi se pravo probudio!!
    neku večer je bilo ovak: pojeo i 22:30, pa oko 01:30, 03:45; 05:20, 07, buđenje oko 08:30...presvlačenje, malo igre...oko 09:45 opet si cugne i zaspe... a zna nekad i jako odstupat od navedenog....
    heh...bilo bi meni lijepo da spava cijelu noć...al, ipak mi je draže da on papa!!! eh....a do kad će tako? skužila sam da je to sve individualno...od bebe do bebe....neke imaju i više od 1god pa su noćni sisači!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pateljak, koliki vam je prirast?
    koliko imate mokrih i pokakanih pelena u 24h?
    da li iskljucivo dojite?
    da li efikasno doji kada doji par minuta, osjetis li let down?
    jesi li je probala dojiti u mracnom i tihom okruzenju gdje nema podrazaja pa se moze usredotociti na dojenje umjesto igru?
    u kojim polozajima dojite?
    svako dojenje ima koristi za bebu

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

1. prirast dobar, od porodjajne tezine: 850 g, 760 g, 850 g (sljedeca kontrola je sa 4,5 mj)
    2. pokakanih pelena 1-3, a mokrih dosta, svaki put kad ju presvlacim, a jutarnja pelena uzasno tesko-mokra
    3. da, iskljucivo dojenje
    4. let down osjetim i to je dosta jak, efikasno doji svih tih par minuta to je sigurno
    5. a dojim ju solo, u spavacoj sobi, ali kaj kad nju svaki put iznova zanima boja posteljine, moje lice, jastuci, majca koju nosim, a onda bi se razgovarala i smijala ili ak nije od volje onda se dere
    6. dojim ju lezeci, nespretno mi je sjedeci jer je vec teza i veca, a ja strkljava pa ju moja ruka samo zulja

-da napomenem, od kad sam joj uvela to cicanje po noci nema vise zelenih stolica. Ne znam ima li to veze ali eto...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja mislim da bi mi cice eksplodirale kad Josip ne bi papao po noći . Baš me zanima kak je to s cicama kad se uvodi dohrana sa kojih 6 mjeseci?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj jošmalo prvotno napisa
    Ja mislim da bi mi cice eksplodirale kad Josip ne bi papao po noći . Baš me zanima kak je to s cicama kad se uvodi dohrana sa kojih 6 mjeseci?
    Prilagode se bez problema. 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stvarno su se prilagodile

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo kod mene isto,mali ima 3,5 mj .Kroz dan isto kao i ti Paljetak noć mi prespava sve do 4 ujutro a cice su mi ko bundeve tak da neznam koju prije da mu stavim. zelenih stolica nema.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

malo podižem,
    Bruna je rođena s 3430 gr i 50 cm
    1 mj. 4250 gr i 55 cm
    3 mj. 5100 gr i 62 cm

pelene su OK
    njeno opće stanje je super - vesela je, vrlo rado se igra, komunicira i sl.
    mislim da je razlog tako malom prirastu noćno spavanje, u početku se budila svakih 4 sata, pa 6, pa 7 i sada bi vjerovatno odspavala od 20 do 7 bez buđenja i cicanja ali ja joj dam cicu u snu oko 24 sata.
    Da li da ju ipak budim još jednom u toku noći ???
    bila bi sretnija da dobiva više na vagi

preko dana cijelo vrijeme duda prste, duda je u funkciji jedino u auto-sjedalici

(pedijatrica nije baš jako zadovoljna prirstom, spomenula je i adaptirano ali sam joj objasnila da je opće stanje djeteta OK i da prosuđujem da adaptirano nije nužno - naravno da se složila )

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sto nije u redu s prirastom? :shock: To je preko 800 g mjesecno!
    Je li s pedijatricom sve OK?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koliko puta bi trebalo buditi bebu tokom noći?
    Moja ima mjesec dana i budimo je dva puta.U mj.dana je dobila 530 g.
    Noćas smo zaspali od 22 do 4 i 30 jutros pa mi je odmah panika kako je preskočila jedan obrok a meni će se odmah manje mlijeka stvoriti pa njena nervoza,pa moja....
    Kad će se ustabiliti ta ravnoteža s mlijekom? Uvijek joj malo nedostaje

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, sad mi je puno lakse, kad vidim da nismo jedini...

Mi dojimo po danu iskljucivo dok se uspavljuje i to hodajuci po stanu i pjevajuci
    znaci, ujutro kad se probudi nista, dva sata od budjenja je umorna i onda moramo hodati i pjevati s dudom u ustima i kad se dovoljno uspava, spustam je na sisu i fino jede, ponekad se ljuti zbog jakog let down-a (osjetim, bolan je). Postupak ponavljamo 4-5 puta dnevno, ali kod drugog puta odspava tri sata s mojom sisom u ustima
    Prije je jela i po noci (nekad jednom, nekad pet puta), ali u zadnje vrijeme nece, probudi se ako je pokusam prevariti.
    Inace, rodjena je s 2300, dobivala 700, 1400, 500. Cetvrti mjesec nismo bili, vidjet cemo koliko ima s 5.
    Napominjem jos da smo mi imali i fazu kad je sisa bila centar svijeta, nista drugo nije bilo zanimljivo i bila je prikljucena na mene skoro po cijeli dan. Otvorila sam i topik na tu temu jer me mucilo zasto se ljuti nakon dojenja. Htjela je sisati a ljutila se na mlijeko.
    Onda je jedan dan otkrila svijet i otisla u drugu krajnost...o boze...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Sto nije u redu s prirastom? :shock: To je preko 800 g mjesecno!
    Je li s pedijatricom sve OK?
    u 2 mj.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ju više ne budim po noći. Navršila je 2 mjeseca pa ako hoće spavati cijelu noć it's fine by me. Po danu jede svaka 3 sata cca osim navečer prije spavanja. Zadnja 2 obroka su u razmaku 2 sata. Spava u svom krevetiću. Ako preskoči noćni obrok ja se samo malo na ruke izdojim pred jutro da popusti napetost i to je to. Neki put i po danu prespava obrok, ali ju ne budim jer je dovoljno velika i počela je lijepo dobivati na težini pa se više ne opterećujem kazaljkom na satu.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tibice kad ti se ustabilio taj ritam između podoja( 3 sata).
    Moja ima mjesec i par dana i nikakvog ritma još nema

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mirta, onda ste na minimumu, sto isto nije lose.
    Kakav vam je ritam dojenja? Koliko cesto beba trazi, pustas li je da sama ispusti dojku ili prekidas podoj, doji li i nocu? Sisa li palac ili dudu?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mirta, onda ste na minimumu, sto isto nije lose.
    Kakav vam je ritam dojenja? Koliko cesto beba trazi, pustas li je da sama ispusti dojku ili prekidas podoj, doji li i nocu? Sisa li palac ili dudu?

ritam - svakih 2.5 - 3.5 sata , s tim da ju ja naganjam jer kaj se nje tiče uvijek je sita

ona završava podoj tako da se okrene od cice u dugu stranu ili joj ja prekinem kada se počne sm sataat i gledati okolo
    mislim da je problem u sisanju prstiju, konstantno su joj u ustima.
    Malo mi je bedasto ali da li je moguće da ona očekuje da iz njih poteče mlijeko :/

sve mi je malo čudno jer je Vid bio totalna suprotnost - cijelo vrijeme je visio na cici (imali smo jedan podoj dnevno)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nije bedasto, meni se isto dogodilo.

Leda mi je bila stalno na sisi, a Lana je sisala prstice. Onda sam skuzila da joj ja umjesto njenih prsta moram sama uvaliti sisu (to sto ti kazes da naganjas), jer ce ona tesko zatraziti - sisa prst i sisa sve grcevitije i grcevitije, a onda pocne plakat, sto je znak za sisu.

Nema ti druge nego cesce nudit i ne dati joj da previse sisa prst. Recimo, ja sam nakon 3 mjeseca po sisanju palca dosta dobro razlikovala je li gladna ili se zeli umiriti ili joj se piski (bezpelenasica je). Uvijek mi je sisala razlicito.

Znaci, nudis joj uvijek, a ona ce odbiti kad nece. Nakon nekog vremena skuzis kad ti se nece isplatiti nudjenje.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:shock:
    to traje već 2 mj - količina mlijeka se već smanjila -
    ona se po noći probudi i zaspe s prstima u ustima - uopće ne plače da je gladna
    da li da joj dajem adap. + cicu prije spavanja i da se budim svaka 3 sata u toku noći samo za cicu??????? ili da nastavim samo sa cicom uz redovita buđenja.
    Primjetila sam da brzo osustane od cice ako mlijeko ne teče u potocima
    Moram priznati da me obuzima me strah da je ona zadnja dva mjeseca bila gladna

Početno

[]UPOMOĆ! Moj bebač ima 5 mjeseci i još uvijek noću jede svaka dva sata. Odgovorite mi kad se smanjuje dojenje i kad se započinje s dohranom, umorna sam i pospana.

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    M
    oja ima mjesec i par dana i nikakvog ritma još nema
    Bit će ti lakše ako si zapisuješ vrijeme podoja i spavanja, a prvi mjesec je svima kritičan dok beba ne ulovi ritam. Kasnije i to već u drugom mjesecu će sama imati pravilne razmake, ali sve ti ovisi o tome koliko voli papati. Moj stariji sin je od prvog mjeseca jeo svaka četiri sata i u 11 mj. je sam pustio cicu, a junior ima 4 mj. jede svaki sat-dva-tri i noću još uvijek savaka 2 sata. Probaj (kasnije oko 3. mj.) uvesti sama reda ako ne bude bolje, mislim da ću i ja morati smanjiti to dojenje jer sam izmorena i neispavana pa naravno i nervozna.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja imam osjećaj da bi ona mogla stalno jesti,pravi poždrljivko!!
    Nadam se da će uskoro biti nekog reda

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mirta, zasto mislis da je bila gladna? :?
    Pa napreduje, doduse nije sumo-borac, nego balerina.

Mozes malo vise forsirati dojenje, ali moje je misljenje - da je ona bila gladna, plakala bi. Glad je dosta neugodan osjecaj i ne znam sto bi moglo natjerati bebu da ga podnosi, koliko god bila zadovoljna s prstom u ustima.

Bebe su evolucijski programirane da prezive, oko gladi i spavanja se ne moras brinuti, urodjeno im je da se javljaju kad nesto nije u redu.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj žiži18 prvotno napisa
    Citiraj tonina prvotno napisa
    M
    oja ima mjesec i par dana i nikakvog ritma još nema
    Bit će ti lakše ako si zapisuješ vrijeme podoja i spavanja, a prvi mjesec je svima kritičan dok beba ne ulovi ritam. Kasnije i to već u drugom mjesecu će sama imati pravilne razmake, ali sve ti ovisi o tome koliko voli papati. Moj stariji sin je od prvog mjeseca jeo svaka četiri sata i u 11 mj. je sam pustio cicu, a junior ima 4 mj. jede svaki sat-dva-tri i noću još uvijek savaka 2 sata. Probaj (kasnije oko 3. mj.) uvesti sama reda ako ne bude bolje, mislim da ću i ja morati smanjiti to dojenje jer sam izmorena i neispavana pa naravno i nervozna.
    Mia je sama ulovila ritam. Zapravo malo je pomogao i boravak u bolnici kad sam ja shvatila da nije svako plakanje znak da je gladna. Prije sam sve rješavala s cicom a sad se najprije malo nosimo i mazimo ako plače a ako je baš neutješna onda dolazi na red cica. To ju smiruje i kad ima probavne probleme. Ali prvih mjesec dana je svaki put kad bi je uzela u ruke otvarala usta i tražila cicu ili cuclala prstiće. Sada više nema taj refleks stalno nego samo kad je stvarno vrijeme za klopicu. A vjerujem da bi noć prespavala cijelu da ju ne muče crijeva - to ju probudi pa me traži, a kad je već budna onda se sjeti i da je gladna.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mirta, zasto mislis da je bila gladna? :?
    Pa napreduje, doduse nije sumo-borac, nego balerina.

Mozes malo vise forsirati dojenje, ali moje je misljenje - da je ona bila gladna, plakala bi. Glad je dosta neugodan osjecaj i ne znam sto bi moglo natjerati bebu da ga podnosi, koliko god bila zadovoljna s prstom u ustima.

Bebe su evolucijski programirane da prezive, oko gladi i spavanja se ne moras brinuti, urodjeno im je da se javljaju kad nesto nije u redu.
    ma znam, sada kada pročitam svoj posto dođe mi da se poklopim ušima i sakrijem od sramote - šta li radim na ovom forumu 2 godime
    pelene su bile ok

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mirta, super
    Inace, kod napredovanja se gledaju 3 stvari: tezina,duzina i opseg glave. Ako su 2 od 3 u redu, beba napreduje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad beba zaspi kod dojenja, ne treba ju buditi da se podrigne?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj žiži18 prvotno napisa
    []UPOMOĆ! Moj bebač ima 5 mjeseci i još uvijek noću jede svaka dva sata. Odgovorite mi kad se smanjuje dojenje i kad se započinje s dohranom, umorna sam i pospana.
    također

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •