Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 116 od 116

Tema: Drugo dijete

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko? ko je izvukao ovaj topik pa sad plačem na poslu

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Potpis. Ja sam nakon drugog poroda svaki put kad prodjem kraj ogledala sama sebi namignula - Joj mlada jesi cool

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drage mame, nisam baš sve postove pročitala al prvi od mamite jesam jer sam u pretražniku tražila temu i trebam vaše mišljenje.
    Mame koje ste čitale od mamite post sve isto muči i mene samo moram dodati još jednu stavku zbog čega mi je tema teže legla.
    Naime, MM je jedinac a ja imam 4. godine starijeg brata i voljela bih da Lara ima brata ili seku ali problem je sljedeći; što MM ima primanja od plaće od 5.000 kuna a ja ne mogu dobiti posao u parku jer nemam vezu, živimo u unajmljenom stanu koji koristimo dokle god je MM zaposlenik parka od 40m2, pored nas žive od MM roditelji koji su bolesni i nezaposleni srećom njihov stan od 40m2 je u otkupu skoro gotovo, tako da smo svi MM na leđima. Svekar dobiva sa burze 1.200 kuna naknadu. Od toga MM plaća život na kredit do 2017.godine + režije od ta 2 stana = 5.000. kuna
    Tako da preživljavamo i znam da ima puno ljudi da tako žive.
    E sad, MM meni kaže da si ne možemo priuštiti još jedno dijete, jer ok je dok je ono malo, ali sa čime čemo dvoje djece školovati i oblačiti, hraniti, itd.
    Nadam se da me razumijete, jer dok sam mamitinu priču čitala plakala sam i sve je meni to trenutno jasno al ja se svejedno nadam još jednom djetetu.
    MM kaže da ćemo vidjeti kad Lara poraste ako se situacija popravi, al ja u sebi osječam kao da to govori da me smiri al od toga u stvari ništa.
    Molim vas za mišljenje jer se sama samo žderem i razbijam glavu
    Dal da se pomirim sa tim i uživam u Larici pa kako bude? I zašto bih sada drugo dijete pa tek mi je 30-ta? Pa dok mi je sve još svježe u glavi valjda.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

lasada, baš ti nije lako za odlučiti....

što je sa porodiljnom naknadom? jesi li je primala uopće? ma morala si bar nešto...

nego, s jedne strane, probaj se zaposliti negdje drugdje da poboljšate budžet...
    s druge strane, gdje ima za jedno, ima i za drugo dijete...

a opet, tek ti je trideset

super, sad sam ti stvorila trilemu, a ne dilemu

sretno

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

HM, dobivala sam porodiljnu naknadu 1.663,00 kune, i do 02.12. sada imam pravo na 1.000 kuna sa burze jer mi se nakupio staž a zadnju naknadu sam dobivala 2001.g.
    Ma tu je na Plitvicama život jako skup a pogotovo trgovina i u njoj živežne namirnice.
    Stalno smo napeti zbog financijeske situacije pa možda ipak da se malo umirim, skuliram i jednostavno pričekam možda da ova kriza prođe a do tada pazim i mazim ovo svoje čudo od djeteta pametno moje
    E, da sam npr. u ZG.u eeee, gdi bi mi bio kraj nebi bilo problema da nađem posao al MM neće tamo naći ovako dobar posao sjediti u uredu za 5 tisuća ko ovdje.
    Hvala ti baš si

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

samo da se zna, ja navijam za još jednu bebicu

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja!!! I ja!!!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ak se to odnosi na mene hvala vam curke i ja se nadam možda kroz 2 godine a tebi mamal mirnu trudnoću do kraja, brzo će to
    Hvala vama i druge mame Sek@

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nedvojbeno i neupitno!
    i mene je mučilo to pitanje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

inijica
    čekat ću neko vrijeme možda se stanje u državi poboljša jer popraviti se sigurno neće.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mamita, čitam tvoj početni post i tražim te na kraju da li si napisala nešto kad si rodila.... i onda ugledam tvoj post gdje piše kako plačeš na poslu.... ahahahahha.... ajde, da te čujemo... vidim da imaš dvoje

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja imam jednu malu slatku od 3ipol gd., donedavno mi nije ni padalo na pamet da idem na drugo (iako sam uvijek planirala više od jednog) baš iz tog razloga što sam mislila da bi ju zakinula za svoju ljubav i pažnju, međutim što ja laura starija i neovisnija moje srce kao da je sve veće isada zaista želim drugo!!! Njoj brata ili sestru, a meni jedno malo klupko ljubavi Mame nebojte se ići na drugo,treće ,četvrto(ha,ha) jer naša srca su velika

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

XENA

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga lsada kada vidim tako prekrasno i nasmijano lice kao kod tvoje male curice odmah poželim još jednog malog anđela, a vas dvije uživajte jedna u drugoj jer ti su trenuci ne procjenjivi ,a njihova ljubav beskrajna

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    ja sam odlučila danas podići ovaj topik iz prašine i napisati nešto više od pet rečenica

moja marisa i moj sami su tako prepredivna nasmijana bića i tako me ispunjavaju i mislim da je nevjerojatan osjećaj držati ih zajedno u naručju.
    bolji osjećaj od toga jest samo onaj kad se oni cerekaju jedno drugome i kad marisa juri prema samiju čim ga ugleda.
    ljubav se jeste poduplala i onda opet pomnožila sa 7 pa sve na kvadrat.

teško mi je, ponekad mi je stvarno teško. MM i ja se nosimo s njima, nekad lakše nekad teže nekad i zaplačem.
    češće se od srca nasmijem.

ja sam rodila dva mala čovjeka i još uvijek me (uglavnom ovako kasno) puca euforija da ja, baš jedna ja bezvezna i obična uvijek tako izvan struje, ja mizerna mala, pod zvjezdama iz hrpe drugih izvučena i blagoslovljena s nečim neopisivo preljepim i prekrasnim i predivnim i...
    srce mi puca...
    a dva mala lika spavaju jedan kraj drugoga.

to je sve ono što želim svima vama
    i onima koji se dvoume
    i onima koji već jesu odlučili
    i onima koji ne mogu
    i onima koji neće
    i onima koji se boje
    baš kao što sam se i ja nekad bojala

evo ovo sam napisala kad je marisa imala 6 mjeseci

do danas je situacija ista i drugačija.

ona sad ima 3, on 6. dva mala bića koja razmišljaju svojom glavom (ponekad) i zovu me mama!

bilo je nekad tako teško, ali istovremeno i lako. oni me trebaju uglavnom istovremeno pa dosta puta bude tu i koja suza - kao večeras jbg moraš jedno PRVO poljubiti za laku noć, a jedno drugo. i eto muke i problema: a zašto mene nisi prvo, a zašto sam ja druga i slično. al kažem neko mora biti prvi, a neko mora biti drugi.

ne obožavaju se posebno. meni to malo teško pada ali mislim da ne mogu utjecati baš na to koliko će ko koga voljeti.

ljubav prema oboje je jednako jaka, ali u potpunosti različita jer su oni različiti. fizički su jako slični, ali emotivno i psihički različiti.
    trudim se svakome dati ono što treba.

kad imaš dvoje djece onda je sigurno da ne možeš fizički biti jednako prisutna u životima i vremenu oboje. možeš provoditi vrijeme s njima zajedno i posebno, ali nikad u tolikoj mjeri kao kad imaš samo jedno dijete. možda je marisa malo zbog toga zakinuta jer me on imao prve tri samo za sebe. možda je on zakinut jer odjednom nije više bio sam.
    ne znam. vjerojatno jesu.
    ali sada imaju nešto skroz drugo. nešto što vrijedi više od ekstra vremena provedenog samo s mamom, a ne može se opisati tako lako.
    nisu sami. sad to ne znaju ali ja znam.

a za sve koje žele drugo dijete ali se dvoume ili se iz raznih razloga još ne odlučuju na taj korak mogu reći da su razum i osjećaji uvijek u svađi. i prije djece i nakon djece

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

marisa, tako si ovo lijepo napisala da sam se skoro rasplakala (pucaju me hormoni, mislim)

čekam drugu bebu i brinem i mislim što i kako će sve to izgledati, a ovakvi primjeri me lansiraju u orbitu

thx

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •