moja sarmica neće tako skoro...mora da joj se sviđam![]()
moja sarmica neće tako skoro...mora da joj se sviđam![]()
Pitanje za cure koje su već prije imale carski, a kaj je s mengom poslije carskog?
Da li su oblinije i bolnije nego prije ili je sve to individualno?
Meni je bilo super nakon prvog poroda, nikakav PMS, nikakvi nagovještaji da ću dobiti, nikakvih bolova, menga trajala max 4 dana! Prije je bilo i oblno i obilno i svakako. Bojim se da se ovo blaženo stanje oko menge ne promjeni zbog carskog. Ima li to kakve veze?
Iskreno se nadam da ću je dobiti što kasnije radi dojenja, mada ne znam kako se paziti do tada :/ ...Osim kao do sada, prekinuti snošaj, mada mi to baš i nije metoda za poželjeti jer mi baš i nije svejedno kao do sada je li budem ostala trudna ili ne!
Ja još nisam dobila, a preferiraju se durexići![]()
Meni je proslo 4mj od poroda i jos uvijek imam stomak. ipak, malo je manji nego na pocetku.. i konacno sam prije neki dan ono podrucje oko reza osjetila kao svoje..
ostalo mi je 3kg, ali vaga se od poroda ne mice..
ma valjda ce i to proci..
meni se stanje u vezi menge jako popravilo (imala sam tri carskaana.m prvotno napisa
).Prije prvog poroda imala sam strašno bolne,duge....(po deset dana),poslije poroda po 4-5 dana,jedan mjesec obilnije,drugi mj.slabije,nisam ni osjetila da budem dobila.Tako je bilo i poslije drugog carskog,a sad budem vidla kaj bude jer dojim
![]()
ja dobila u petak, 3 mjeseca nakon poroda
i da dojim, bez čajeva i ostalog
ja dojim i planiram nastaviti....znači tako brzo bi menga mogla doći...ajoj...
ja muku mučim što ćemo s kontracepcijom...ne bi htjela ostati trudna brzo, a opet ići na neke pilule , s kojima imam loša iskustva ( u 2 mj 10 kg), kondomi nepouzdani i to je preskupo, ko bi nama toga nasmagao, a prekinuti snošaj,....hm...pa bilo je sve u redu do trudnoće i tako , ali sad me strah jer kažu da se spermići primaju ko ludi poslije poroda...![]()
xenia23 mi smo između prve i druge trudnoće prakticirali i dalje prekinuti snošaj, znači 3 godine, dok nismo opet krenuli na bebača. Niš se neplanirano nije primilo, ali iskreno bilo mi je svejedo i ako se primi.
Sada mi više nije svejedno. Jer mi je dosta dvoje. A i grozim se poroda.
Ja razmišljam o spirali, ali ni to ne mogu dok menga ne dođe.
Jedino znam da sigurno ne bum apstinirala![]()
kakvu to sarmicu spominjete? meni se malo trbuh objesio iznad reza pa ga malo pokriva, mislite na to? trbuh mi izgleda kao P... gore ga još imam a oko reza je ravan skroz do dolje...
meni je rez skroz suh, čvrst i skoro me više uopće ne boli... kihati i kašljati sam počela još u bolnici... sestra se čudila kak mi je čista rana kad su mi je previjali u bolnici a vađenje konaca skoro nisam ni osjetila... (na kraju ih piotala kaj je to bilo to?)...isto me frka jer nisam nikad imala tako velik rez, ali svakim danom izgleda sve bolje...
što se tiče šetnje, ja osjećam da mi je boilje kad se krećem jer su mi od ležanja već počele trnuti noge... nitko mi nije rekao da ne smijem van kuće ili bilo što slično...
lohije još uvijek cure ali manje krvave... jesu li i vama rekli da 2 tjedna pijete andole nakon carskog :?
da..
pijem andol , c vitamin i željezo...prepisali su mi ferrum, pa se mm vratio s nekim tabletama za žvakanje i budući da sam ja to probala, zaključila da je fuj, vratila se na heferol koji sam pila cijelu trudnoću....
Xenia ja sam jučer odlučila prestati s ferumom jer mi je poremetio probavu problemi sa stolicom i hemeroidima... probat ću nastaviti kroz par dana, a u međuvremenu ima željeza i u prenatalu..
a taj heferol, može li se nabaviti bez recpta? i kako se uzima? pije, jede, guta?
imam doma i kupinovog vina, mislim da je i to zdrava alternativa... naravno, u razumnim količinama![]()
ja sam ga od ginića dobivala na recept i mislim da se jedino tako može dobiti
to su kapsule...
andol ne smijete uz dojenje, to vam nisu rekli???
ja isto pijem(odnosno žvačem FERRUM željezo) i zasad nemam nikakvih problema-jedino mi je stolica tamnija!
od željeza je uvijek stolica tamnija...
NE SMIJE SE ANDOL DOK SE DOJI.....????????
ZAŠTO NAM TO NIJE NITKO REKAO, BAR NE MENI?????
da se i ja malko ukljucim, evo proslo mi je 4 mj. od carskog, rez je ok, ali tkivo oko njega ne osjecam, sarmica je jos tu (nekako imam osjecaj da se i ne misli maknuti), jos 3 kg moram skinuti da bi dosla na predtrudnicku kilazu.
Sta se setnje tice, ja sam to prakticirala gotovo odmah, nije me nista bolilo, ali ipak prvih 10-15 dana sam osjecala da sam ipak slabija i da tijelo jos nije spremno za takve podhvate (zato sam vozila, a ne setala)
Menge jos nema i hvala joj na tome![]()
Andol opce nije tako bezazlena tableta kao sto se misli, ja ga sigurno ne bi pila dok dojim. Paracetamol je sigurno bolje rjesenje, ako je bas potrebno
E zaboravih nesto, od zeljeza za zvakanje ce vam potamniti bijele plombe na zubima (ako ih imate).
nisu rekli jer ne znaju ili ne razmisljaju. i meni je preporucen andol ili aspirin, no odustala sam nakon citanja uputeNE SMIJE SE ANDOL DOK SE DOJI.....????????
ZAŠTO NAM TO NIJE NITKO REKAO, BAR NE MENI?????
ja nekako nisam zainteresirana za sex, jako dugo sam krvarila i imala neke komplikacije.
baš me zanima kako će to proć kod nas, isto smo apstinirali cijelu trudnoću!
A mislim onda su stvarno idioti ako to ne znajuivana7997 prvotno napisa
.
Meni je sada već kasno, ja sam svoje popila.
A zakaj se ne smije? Iskreno nisam čitala upute, naivno vjreujem doktorima koji btw rade u rodilištu i znaju da se MALE BEBE DOJE!!!!
UF!
Ja ne pijem heferol, kupila sam u ljekarni nekakve ampule baš za dojilje i trudnice, imaju u sebi i željezo i c vitamin. Kad to popijem nebum više niš pila!
patronažna mi je rekla da bez bojazni pijem andole 100 jer je to stvarno mala količina...
najbolje poslije podoja...
i tako ja pijem..i dalje...
Andol/Aspirin/Brufen ne smije se piti tokom dojenja jer prelazi u mlijeko, i usporava/onemogućava zatvaranje foramen ovale (normalno prisutan otvor u srcu novorođenčeta, koji se vremenom zatvori)
Andol 100 se daje radi prevencije tromboze nakon carskog. Pa ko voli - nek izvoli
e sad ne znam šta ću....
hm...zapravo mislim da neću više piti
je i kaj sad? i ja sam svoje andole popila... doduše popila sam 7 tabletica po 100 mg kroz 14 dana... nadam se da to nije naškodilo bebici... :?
mislim, stvarno, kak mogu biti tako neodgovorni i ne znam... ako se ne smije piti andol zašto ga prepisuju? što ih stvarno nije briga?![]()
što se tiče željeza našla sam (kršitelj koda)ov sokić sa željezom a ima ga i u prenatalu koji još uvijek pijem tako da se nadam da će mi to biti dobra zamjena za Ferrum...
I ja se pitam...Thlaspi prvotno napisa
prijavljujem "keks" 15 dana nakon carskog, hmmmm, bilo odlično....
mislim, ipak je to ovdje tema...![]()
Hm da, mi malo skrenuli s teme...
I ja bi već neko vrijeme, ali me malo strah bog reza a i s tom kobasom na trbuhu se ne osjećam ni malo seksipilno. Krenemo mi, pa na kraju opet ja ostanem kratkih rukava ali samo zbog svojih nekih predrasuda.
Zapravo jiš se malo bojim za rez.
I xenia kak je bilo s rezom, jesi mu dala da legne na tebe?
daaa, jedva sam čekala da napokon legne na mene....
doduše nisam se mogla, zapravo bojala sam se malo previše gibati zdjelicom zbog reza, jer ipak malo mi je osjetljivo još...
u biti taj rez mene ne boli na dodir, skoro se ništa ni ne vidi (jučer sam se obricila čak cijela) mene brine to što kad se ustajem ostajem još uvijek bez daha i više me boli donji dio trbuha kad hodam nego dole gdje je rez...
doduše sad se već brinem jer me boli koža na dodir, čak i kad lagano mi majica prijeđe preko kože stomaka neki čudan grozan osjećam mi se javi...
ali zato kad MM legne na mene ništa ne boli, jer nisam mogla dočekati..ja bi i ranije ali on se malo :/ ....
ali vidim da se nije ništa promjenilo ,,,sad mi je odmah lakše 8)
Vidim da carski ima svojih prednosti nad vaginalnim... 8)
Nama još ne pada na pamet...
jel itko osjeti oko reza kao da ima neku tvrdu nakupinu?
meni je desni dio reza još malo drvenast i pod prstima osjetim tvrdo dok ostatak reza je sasvim normalno...
brinem se da mi možda nije kakav ugrušak....i još danas kihnme onako iz dubine pluća i zaboli me strašno....
inače ovako na dodir me ništa ne boli ...možda malo...
ne znam, meni je sve normalno, iako ne pipam baš previše...
možda ti je to samo nakupina limfe zbog zacjeljivanja rane?
Ana m. je spomenula seksipilnost...sve je u glavi, cure. Kad se budete osjećale pivlačno i lijepo, onda će i biti želje (s vaše strane jel). Jedino je tema priraslica druga stvar. Od njih, tko ih ima, sex može biti bolan ponekad, još dugo dugo godina.
Xenia, ne brini za osjećaj drvenosti, to zna dugo trajati i čest je, meni je isto dugo bio taj osjećaj. Ali prođe. I sad nakon godinu i pol se osjećam čudno kad prelazim prstima preko reza. Tijelo zna da je doživjelo šokove i treba vremena da zaboravi. Ali sve je to individualno. Kad posumnjam na nešto,ja sve pitam svoje doktore, rješim se nedoumice i smirim se i vozi dalje.![]()
Evo ja se nisam javila neko vrijeme na ovu temu, mi smo konačno prvi put nakon nekih možda 3-4 tjedna. Prvi put je bilo smješno, osjećala sam se kao da mi je prvi put, smotano do boli.
Ali zato sada nakon redovitog hopsanja (ako e redovito može nazvati 1-2 puta tjedno) sve je super i sve je za 5i baš je mmmmmmm.
Ništa me ne boli i ne smeta.
A kaj se samog reza tiče. Još uvijek je zadebljanje iznad reza i još uvijek je sve to nekak bezveze. Zapravo mi se trbuh još nije povukao do kraja i sve je to još mlohavo i ružno![]()
nisam skužila... zašto piti andole poslije carskog? Ja ih inače ne pijem jer poništavaju djelovanje tableta koje pijem za štitnjaču, ali nitko mi andole nije ni spomenuo. Od željeza sam uzimala Ferrum i imala katastrofalan proljev, nakon toga sam prešla na Heferol i stolica je kako kad, nekad normalna, nekad proljev
Andole su rekli piti zbog cirkulacije, u bolnici dok sam bila primala sam neke mini pikice koje bole za popiz... a koje su protiv tromboze.
A ja sad više nikakva čuda ne pijem. N i željezo, ni c vitamin, ništ.