Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: popis stvari za porod

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno popis stvari za porod

evo buducim mamama popis stvari za porod

ako ima netko jos sta za nadodati nek nadoda

medicinsku dokumentaciju
    toaletni papir
    papirnate maramice
    vlazne maramice
    maramice za dezinfekciju
    mast za bradavice
    cesalj
    mlijeko za tijelo
    mali i veliki rucnik
    spavacicu
    papuce
    cetkica i pasta za zube
    gel za tusiranje, sampon
    obicne uloske
    ulosci ( VIR 80 )
    gace za jednokratnu upotrebu
    grudnjak za dojenje
    pumpica
    kucni ogrtac
    carape, gace, grudnjak
    jednokratni jastucici za dojenje (10kom)
    vlazne maramice za intimnu njegu
    sapun
    deo
    nesto gotovine
    vrecica za spremanje prljavog rublja
    punjac za mobitel
    negaziranu vodu
    fotoaparat
    gumica za kosu
    gumene natikace za tusiranje
    labello
    carape

SRETNO!!!!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mlijeko za tijelo sam ponijela, ali mi nije palo na pamet tamo se lickati

Inace, sto se tice ulozaka, krvarenja ja sam ucinila ovo....kupila sam allways night, one velike uloske s krilcima i onda na njih naljepila ove vataste uloske, vir ili ona, koji god i tako sam sprijecila da mi gace stalnu budu krvave s obzirom da ti vatasti ulosci nemaju krilca.

Eto to je moj prijedlog i savjet, jer znamo da se ne smiju koristiti nikakvi ni allways ni libress ulosci, ali ova kombinacija je dozvoljena jer u biti trebaju sam krilca od ovih "zabranjenih" 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

:shock:
    Ti si to sve nosila? U čemu? Mislim nama su na tečaju nabrojali stvari i to kaj su nabrojali je stalo u jednu torbu al bome ovo ne bi stalo nikako.
    Hoću reći npr. toaletni papir - odbijam vjerovati da postoji rodilište bez toaletnog papira. ( ako postoji ). Onda - mlijeko za tijelo -ta tri dana stvarno izdrži žena bez mlijeka za tijelo, pogotovo ako je bila rezana pa ju sve boli pa jedva da se istušira a kamoli da se još i maže s mlijekom. A ak je bio carski - pogotovo. Tu dolazimo do kojekakvih maramica - opet ako je bio rez jedva ćeš to mjesto oprati vodom i sredstvom za pranje a ostatak dana nositi uloške a maramice ti zasigurno neće trebati. Dovoljni su vir ulošci jer su najugodniji za nošenje poslije poroda, a i nemaju sintetske materijale. Grudnjak isto ne treba - cijelo vrijeme ste u spavačicama i dojite ili spavate, tak da stvarno nema potrebe.
    Evo, umjesto da nadodam ja sam po svom iskustvu izbacila nepotrebne stvari.
    A nadodala bi ono što sigurno treba a fali tu na popisu: jednokratne pelene za novorođenčad.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U Rijeci jednokratne pelene ne trebaju, treba samo jedna kod opuštanja i to se donese skupa s robicom za bebu.

Ja bih dodala nešto za jesti. Krekere, kekse, voće, bilo što. Ako rodiš u neko "krivo" vrijeme može se desiti da dugo čekaš obrok.

Po mom iskustvo, toalet papir treba.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    U Rijeci jednokratne pelene ne trebaju, treba samo jedna kod opuštanja i to se donese skupa s robicom za bebu.

Ja bih dodala nešto za jesti. Krekere, kekse, voće, bilo što. Ako rodiš u neko "krivo" vrijeme može se desiti da dugo čekaš obrok.

Po mom iskustvo, toalet papir treba.
    Da, izgleda da su sva rodilišta specifična - u jednom treba to, u drugom to ne treba...Ja sam iz VŽ-a a znate kakvo je tam rodilište pa sam se po tome i ravnala. Uostalom, sad su više-manje svugdje tečajevi a tam kažu što treba pa ne bi trebalo bit straha. Al u svakom slučaju, stvarno neke stvari tih tri dana nisu prijekopotrebne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam rodila u vinogradskoj. toaletni papir OBAVEZNO!!! nemaju ga. vlazne maramice su mi dobro dosli za osvjezavanje, dez.maramice za ocistiti skoljku. grudnjak za dojenje mi je trebao, jer mi je mlijeko curilo. pa sam stavljala jastucice. da to nisam imala, cijela spavacica bi mi bila mokra... :/ :/ :/
    jednokratne pelene su mi samo trebale kad je MM dosao po nas, i to je on donijeo.

JelenaML

Početno

e, devojke. ovo je dragoceno! hvala vam!
    ja trebam roditi tek 1.12. dakle, za ravno tri meseca
    za sada je beban nesto krupniji, nekih nedelju dana, ali to je zanemarljivo
    buduci da ne idem ni na kakav kurs, a da mi je prvo dete (preporuceno i je mirovanje, pa eventualno hodam po stanu, ali zivim jaaaako visoko,na 16. spratu, pa je doktor rekao da se ne zezam sa izlascima zbog sumnjivog jednog lifta) ovo mi je neophodno
    odmah sam odstampala i listu i komentare i stavljam u neseser, jer se, naravno, jos necu pakovati, ali ce brzo to proci

kada savetujete to prvo pakovanje?
    pakovale ste se pre ulaska u 9. mesec?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam ti stvari pakirala jedno dva tjedna prije poroda

JelenaML

Početno

dakle, mi sto smo tek zakoracile u 7.mesec da nista ne vadimo torbice

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da budes bas sigurna, cca. mjesec dana prije termina spakiraj stvari, tako da si na miru. a sta ocekujes, musko ili zensko?

JelenaML

Početno

ocekujem Olega, deckica
    ali, vidim da su ovde mnogi bembaci prevarili i 3D ultra zvuk

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mlijeko za tijelo,sampon za kosu,sapun-meni totalno nepotrebno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

popis je jako dobar, osobno nisam koristila nikakve sampone, spavacicu smo dobili njihovu, stalno sam koristila jednokratne gace i to od chicco-a, jesu malo skuplje ali su skroz ugodne jer su od prirodnog materijala. mi smo morale imati pelene za bebe. na popisu je navedeno 10 kom jastucica, meni ih je treebalo puno vise jer kad navre mlijeko :shock: a treba ih cesto mijenjati zbog opasnosti od gljivica.
    i pripremite odjecu u kojoj cete izaci iz bolnice i za sebe i za bebaca, sacuvat cete si zivaca!
    +neka vam donesu bar rumenilo i ruz kad budu dolazili po vas-trebat ce vam(za fotkanje, kamere i to...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •