evo da se i ja javim. rodila sam u vinogradskoj 26.08.2005. i moram reći da su moja iskustva skroz drugačija. prenjela sam 5 dana i doktor me u trudničkoj pitao da li bi željela ostati da to sutra rješimo. moram priznati da se nisam previše raspitivala o porodu i svemu ostalom, jer je to bio moj način da sve mirno proživim, jer da sam čitala mislim da bih bila u panici i da bi mi sve puno teže prošlo. išla sam na inducirani porod. ujutro sam prošla brijanje, klizmu, a onda su nas postrojili pred rađaonom i uveli u boksove. nisam bila sama, već nas je bilo 4. probušili su mi vodenjak oko 7,30 i onda su pustili mog mm-a. trudovi su mi počeli oko 8 sami od sebe, nisam dobila drip, stalno su nas pitali da li imamo dovoljno vode, babica je bila mlada cura kao i ljecnik, ali mi to nije smetalo, s obzirom na godišnje odmore. uglavnom rodila sam u 12.30, dakle bez dripa. kad je babica došla i objasnila mi da sam otvorena 10cm i da će sad ići faza izgona i šta sve trebamo napraviti. moram reći da sve prije nego je napravila je prvo rekla da će napraviti. moj mm je pitao da li će te je rezati, na šta je ona objasnila da da, zbog toga i toga. sve je mirno odgovarala i bez panike i smireno. na kraju me nije ni rezala jer je zaključila da za to ipak nije bilo potrebe. dakle ja nisam ništa tražila, a ipak sam imala porod kakav puno zena zeli. zašto jek od mene bilo tako a kod vas ne znam. iskreno mi je zao , ali me zaprepasti činjenica kako ljudi na istom mjestu imaju različita iskustva, ali eto mieni je bilo sve OK i da sad trebam opet roditi isla bih tamo, ali kad pročitam ovaj horor, onda se zapitam da li sam ja bila samo sretnica. naglašavam da nisam imala nikakvu vezu, niti ikog poznajem u cijeloj vinogradskoj.