meni je babica samoinicijativno htjela izbjeć epiziotomiju, ali ja sam na žalost krivo tiskala pa sam malo popucala i malo su me recnuli, ali simbolično. babica je stvarno htjela da prođem bez toga i da sam uspjela slušat njene upute vjerujem da bi prošla bez rezanja. ali u trudovima je teško slijedit upute. puno ti ovisi o babici. drip nisam dobila jer sam došla skroz otvorena, nisu me stigli ni klistirat, a pošto sam u trudnoći imala streptokok b, dali su mi antibiotik i nisu mi ni prokinuli vodenjak da bi produžili porod, da bi antibiotik prodjelovao, tako da sam silom prilika, i bez vlastite inicijative imala skroz prirodan porod!
ono što je meni grozno je što je beba od moje cimerice imala neku bakteriju pa je bila smještena na kat iznad nas i ona ju je smjela posjećivati i dojiti samo 2 put dnevno (na tvrdoj drvenoj stolici)!a kad sam bila prije 3 godine takve su bebe normalno bile s drugim bebama i uredno su ih nosili mamama. sad su sredili poseban odjel i odvojili bebe, užas! i onda se žene izdajaju i nose mlijeko, ali ima samo određeno vrijeme kad ga primaju. prije i poslije podoja ih važu tak da su mame vječno pod stresom jer beba uglavnom ništa ne posisa pošto imaju samo pola sata. mama dođe dojit tek kad joj dođe mlijeko, nema smisla ni potrebe prije (kolostrum je valjda bezvrijedan!)!!!???i to je tako kod cimerice trajalo tjedan dana koliko je beba dobivala terapiju!