Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 144

Tema: Shopping.....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Shopping.....

Kada ste pocele kupovati opremu za bebaca?ja sam u 12 tj. i jos uvijek mi se cini nekako prerano,moze pomoc?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

negdje u 7 mjesecu trudnoce. sad sam u 8 mj i polako zavrsavamo sa svime sto je potrebno. Zadnji mjesec zelim da je vec sve spremno (nisam tip koji voli u zadnji tren)

mozda mala preporuka za kupovinu krevetica, kolica ili takvih "vecih" stvari - raspitaj se na vrijeme jer ovdje se takve stvarcice cesto moraju narucit i cekati neko vrijeme.

u svakom slucaju ti zelim veseli shopping

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od prvog dana kad sam skužila da sam trudna .

Početno

oko 6 mj trudnoće

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Ajd drago mi je što nisam jedina "čudna"
    Najviše stvari sam kupila u prvom mjesecu T a nešto robice sam kupila čak i prije

Drugi, treći i četvrti mjesec T mi je bilo strašno loše, tako da mi shopping nije bio ni na kraj pameti, a sad se evo opet vraćam in the mood

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nina2007 prvotno napisa
    Ajd drago mi je što nisam jedina "čudna"
    kaj čudna... meni je nezamislivo drukčije

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kaj čudna... meni je nezamislivo drukčije
    pa, drugi misle da sam čudna
    Inače, i meni je nezamislivo da npr čekam sve do sada (u petom mjesecu T sam) , ili neke čak čekaju mjesec-dva pred porod :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne mislim da je to čudno,dapače drago mi je da ste mišljenja da se treba što ranije početi uživati u čarima majčinstva.Naime u mojoj okolici su večinom mlade mame koje su poprilično praznovjerne,pa su na spomen mog shoppinga u ovako ranoj trudnoći odreagirale: "joj pa jel ne misliš da ti je ipak pre rano za nabavku bilo čega za dijete,znašja sam tek počela u 6,7,8 mjesecu trudnoće jer nikada neznaš..............." i sa takvim komentarima su me totalno pokopale i dovele u razno razna negativna razmišljanja,a ja baš želim uživati u trudnoći :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

baby1, ja ne razumijem zasto traziti nekoga da ti pomogne u odluci kada u shopping ako si spremna i zelis ici sada. mislim da je najbitnije sto ti zelis i kako se osjecas..
    svi smo razliciti i svatko napravi kako im pase ili iz njima poznatih razloga.. uzivaj u shoppingu i kaj te briga sto netko ima za reci po tom pitanju

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    baby1, ja ne razumijem zasto traziti nekoga da ti pomogne u odluci kada u shopping ako si spremna i zelis ici sada. mislim da je najbitnije sto ti zelis i kako se osjecas..
    svi smo razliciti i svatko napravi kako im pase ili iz njima poznatih razloga.. uzivaj u shoppingu i kaj te briga sto netko ima za reci po tom pitanju
    potpisujem

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja se slažem s tim.

Robice sam dosta već nakupovala, krevetić ću dobit od kume, kolica nećemo još kupovat.

Inače, trudna sam 28 tjedana

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da se mene pita, ja bi i puno prije trudnoće počela kupovati stvarčice , jer to je jednostavno neodoljivo, kad je sve tako malo i slatko....

no otkad sam trudna, mislim da sam negdje u 8 mjesecu kupila nekoliko stvarčica za svoj gušt, upravo zato što nisam mogla odoliti, a i nekoliko korisnih...

nešto stvari je bebač naslijedio od klinaca moje sestrične.... mislila sam prije da neću ništa uzimati od nikoga ali na kraju se ispostavilo kao dobra ideja, jer neke stvari nisu baš jeftine a većina ljudi govori da neke stvari bebica obuće 2 puta i preraste....

a vezano za stvari koje nisu robica...znači, krevetić, također sam posudila, jer nakon mnogo razmišljanja i gledanja i teškog odoljevanja onim modernim krevetićima u boji , zaključila sam da mi neke stvari ipak bolje posuditi jer smo podstanari i sama pomisao na to da ću to morati seljakati.... :/

ja sam sad u 39 tjednu, i tek smo sad napokon sastavili krevetić, iako sam ja htjela puno prije jer sam se jednostavno htjela naviknuti da je u sobi i napokon si zamišljati kako će sve to biti od onoga dana kad dođemo iz rodilišta...

uglavnom, da zaključim ono o čemu je i bila riječ ovdje....mislim da nikad nije prerano za kupovinu stvarčica za svoje dijete...ako te to veseli, samo navali.!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto smatram da ako ti je to gušt počet odmah kupovat samo naprijed. šta se tiče tih praznovjerja to su mi gluposti iako sam ih se i ja naslušala od ljudi oko sebe.

ja sam doduše u 2 mj imala problema, krvarila sam, pa sam strepila hoću li to sve uspjeti izgurati do kraja, tako da sam tek zadnja 2 mjeseca intenzivno kupovala stvari.
    moram priznati da sam bila zbunjena i s brojevima i rukavima, koliko čega uzeti, kako bebu oblačiti u 8 mjesec, kakav će uopće biti kolovoz. tako da i kad bi imala namjeru nešto kupiti došla bi u dućan i dosta često izašla praznih ruku i zbunjena, ali u ova zadnja 2 mjeseca sam sve nadoknadila i uopće nije bilo na strku.
    sad mi do poroda ostaju 2 tjedana i fale samo neke sitnice!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja isto kupujem od prvog dana kad sam skužila da sam trudna, to mi je baš super!
    praznovjerna nisam, a za to kaj misli moja okolina me baš briga ( neki se zgražaju kada im nabrojim što sve već imam ).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi smo tek u 7. mjesecu obavili shoping. Sad imam apsolutno sve, krevetic je slozen samo sto nisam stavila posteljinu jer ne zelim da se bezveze skuplja prasina, stolic za presvlacenje je ne samo slozen nego su vec i sve ladice pune. Bocice i dudice su vec sve sterilizirane i sad jos preostaje samo cekanje. Jedino smo jos u potrazi za baby phonom, to jos nismo kupili.

Nisam htjela ranije ali iz nekog svog osobnog straha jer smo izgubili prvu bebicu pa se nekako nisam mogla prisiliti da ranije kupujem.
    Ali kad sam jednom krenula, jedva sam se zaustavila

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo isto počeli kupovati stvari "dosta rano"... no najteže je ostalo za kraj... imamo malu spavaću sobu pa smo jedva našli kimbać... nigdje nije bilo krevetića malih dimenzija... osobito jer smo ozbiljno počeli tražiti tek u srpnju a sad po ljeti nitko ne naručuje novu robu jer im je zatišje... treba naručiti i čekati 2 mjeseca (valjda dok prođe feragosto jer većina dućana drži talijanske krevetiće)... zato preporučam da se na vrijeme krene tražiti kimbać
    drugo smo kupovali polako otpočetka (imam škarice i četku za kosicu još od 2, 3 mjeseca trudnoće ) a puno smo i dobili od rodbine...
    zadnjih 3 tjedna smo komplet a termin mi je za 4 dana

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moram priznati da sam bila zbunjena i s brojevima i rukavima, koliko čega uzeti, kako bebu oblačiti u 8 mjesec, kakav će uopće biti kolovoz. tako da i kad bi imala namjeru nešto kupiti došla bi u dućan i dosta često izašla praznih ruku i zbunjena, ali u ova zadnja 2 mjeseca sam sve nadoknadila i uopće nije bilo na strku.

ni ja ne znam procijeniti koji broj kupiti, pogotovo sam imala-imam problema što ću obući bebici za iz rodilišta, ....ok, svi su me već nagovorili na dugi rukav, ali za broj sam malo zbunjena .....

ovo što sam pripremila ipak za iz rodilišta je broj 50...

i to je kao najmanji broj, i to je jedino najmanje što imam, ostalo je sve 62....

ima li tko savjet?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Xenia23 prvotno napisa
    moram priznati da sam bila zbunjena i s brojevima i rukavima, koliko čega uzeti, kako bebu oblačiti u 8 mjesec, kakav će uopće biti kolovoz.

ni ja ne znam procijeniti koji broj kupiti, pogotovo sam imala-imam problema što ću obući bebici za iz rodilišta, ....ok, svi su me već nagovorili na dugi rukav, ali za broj sam malo zbunjena .....

i to je kao najmanji broj, i to je jedino najmanje što imam, ostalo je sve 62....

ima li tko savjet?
    Nije mi jasno zašto se puno misliti oko toga.
    Ni ja nemam iskustva, ali negdje sam našla koje veličine odgovaraju kojoj starosti po mjesecima (npr. 68 je za 3-6 months) i računala u kojem će godišnjem dobu moja bebica imati koliko mjeseci

Naravno uvijek se može dogoditi da to ipak bude ili malo ili veliko, nitko ne zna koliko će vaša beba odstupati od prosječne visine/težine od prosjeka. Ali po tome bi robicu mogla kupovati tek kad rodim

A što obući - termin mi je zimi pa nije bilo teško dokučiti, da mi je npr termin ljeti možda bih se i ja zamislila ali sve se te info daju pronaći na Rodi

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zaboravila sam reći...
    50 je newborn veličina, dakle to je baš za neposredno nakon rođenja (osim ako ti se bebač rodi izvan prosječno velik ) a između nje i 62 ima i veličina 56 samo kažu da se s njom ne smije pretjerati jer je beba jaaaako brzo preraste (mislim da 56ica odgovara starosti 1 month)

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

za prvih par mjeseci dobit ću robicu od moje sestre koja je rodila lani u siječnju. a ja čekam spol da se bacim u veselje. doduše, još sam fizički nikakva za ić po dućanima, pa se taman pokopilo.
    za kolica isto mislim daću biti izbirljiva, pošto namjeravam puno šetat. morat ću ovih dana uzet i onu knjižicu od mog autića da vidim ima li neke posebne kerefeke za as i koliki je gepek jer je mali, pa će me i to ograničit za kolica.
    i dezen oću, naravski, koji mi se sviđa

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="Xenia23"]

ima li tko savjet?
    ja bi ti savjetovala da kupiš par odjelca veličine 56, 62 će bebi sigurno biti veliko. a 50 za iz rodilišta može ako beba nije velika.
    moja prijateljica je kupila 50 i mali u to nije stao :/ .

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    ima li tko savjet?
    ja bi ti savjetovala da kupiš par odjelca veličine 56,
    62 će bebi sigurno biti veliko.
    a 50 za iz rodilišta može ako beba nije velika.
    to sam i ja htjela reći, samo sam možda malo zakomplicirala
    moja prijateljica je kupila 50 i mali u to nije stao :/ .
    upravo tako, krupnijim bebama čak i za iz rodilišta treba 56.
    Jer velika je razlika hoće li se beba rodit sa 45cm i 2,5-3kg ili sa 55cm i 4-5kg :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    i ja isto kupujem od prvog dana kad sam skužila da sam trudna, to mi je baš super!
    praznovjerna nisam, a za to kaj misli moja okolina me baš briga ( neki se zgražaju kada im nabrojim što sve već imam ).
    Ja isto tako,joj kad se sjetim da sam odmah čim sam skužila da sam trudna kupila dvje majice pamučne dugih rukava,jer sam pomislila"u zimu će se roditi" ,a da ne govorim o dudicama i zvečkicama,sve ja to lijepo spremam i slažem ma jednostavno uživam u išćekivanju

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Romeo&Julija prvotno napisa
    sve ja to lijepo spremam i slažem ma jednostavno uživam u išćekivanju

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dakle, danas sam posložila po sobi koja će biti bebina ono što ima u njoj onako kako će stat kad dođe beba, krevetić i ostalo. doduše, to su samo fotelja, tabure i stolić, ali sam ih nasadila na mjesta koja će zauzimat
    pa sam nacrtala tlocrt di ću šta stavit. i baš me to veselilo. sad već mogu zamislit budući izgled naše prazne sobe

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja se za sada suzdržavam (barem dok ne saznamo spol) ali to me nije spriječilo da kupim jedne benkice...pod normalno je da redovno svraćam u tintilinić i gledam krevetiće ,hodalice...kolica. :D sobu smo već ofarbali

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bibita prvotno napisa
    ja se za sada suzdržavam (barem dok ne saznamo spol) ali to me nije spriječilo da kupim jedne benkice...
    ja sam se već davnih dana opremila ženskom robicom (i to ne par stvarčica, nego pozamašna kolekcija )...sva sreća na prošlom UZV-u gin je rekao da mu se čini da je pišuljica...mislim se ja - veselo bi mu bilo da je pišulinac
    ...iako, još nas stigne iznenaditi

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa šta ... obučeš ga u rozo i nacrtaš mu brkove

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

brkove ha?
    htjedoh priupitati, jel ide tko od vas u Austriju u shopping? Nešto mi se čini da su pričali da ima prije Graza nešto i uopće se ne treba ulaziti u grad, bodiji 10kn i zbilja ima finih stvari! pa ja sam razmišljam.....

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja još ništa nisam kupila! Krećemo u devetom u shoping nakon slijedeće kontrole! Stignemo...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam juče planirala početi kupovati i opremu i trudničku robu (14tj) ali su se svi tak zgrozili nad tom idejom da sam odustala..
    al danas idem opet i kupujem sve

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se za sada suzdržavam (barem dok ne saznamo spol) ali to me nije spriječilo da kupim jedne benkice...pod normalno je da redovno svraćam u tintilinić i gledam krevetiće ,hodalice...kolica. :D sobu smo već ofarbali
    probaj pronaci malo informacija o stetnosti hodalica ovdje na Rodi...

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja još nisam ništa kupila i neću dok ne uđem u 7. mjesec trudnoće, osim eventualno ako me put ne nanese do Celja i Maribora, ali ne virujem tako skoro.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čini se da ste sve prvorotkinje, ha?

potražite stare topice na kojima su cure (mlade mame, sa bebama od nekoliko mjeseci) napravile popis APSOLUTNO nepotrebnih stvari: kod barem 50% forumašica se krevetić pokazao kao promašena investicija, odjeća malih brojeva (znate li da beba u prvih mjesec dana naraste i do 7 centimetara) isto kao potpuno nepotrebna, bočice i dudice... čemu to, dok ne vidite kako dojenje funkcionira...

lijepo je što si međusobno pružate podršku, ali vjerujte da ima puno ljepših i korisnijih stvari za dijete no što je nepotrebno gomilanje.

za početak... autosjedalica, pelene i nešto robice...
    a kasnije ćete vidjeti što će vam STVARNO trebati...
    ja još uvijek imam gomilicu neraspakiranih stvari s etiketama... dijete to ne stigne obući, vjerujte.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    probaj pronaci malo informacija o stetnosti hodalica ovdje na Rodi...
    ma ne samo na rodi, to je općepoznato...u nekim zemljama su ih čak zabranili :/

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja još uvijek imam gomilicu neraspakiranih stvari s etiketama... dijete to ne stigne obući, vjerujte.
    Baš sam sinoć čitala kao što sve treba za bebu u Moja sretna beba ili tako nešto - ono što se dobije u rodilištu, i u jednoj knjigi koja se dobije na tečaju u Petrovoj i ostala šokirana koliko malo stvari su naveli, i taj najmanji broj čini mi se samo po 2 komada robice najmanjeg broja - mislim 56.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja i dalje nista nemam! Ali kad se ja razbacam u devetom, pa kad pocmem nabrajati sta sam nakupovala!!! :D

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    Baš sam sinoć čitala kao što sve treba za bebu u Moja sretna beba ili tako nešto - ono što se dobije u rodilištu, i u jednoj knjigi koja se dobije na tečaju u Petrovoj i ostala šokirana koliko malo stvari su naveli, i taj najmanji broj čini mi se samo po 2 komada robice najmanjeg broja - mislim 56.
    56 je mislim veličina za 1month (1ko je 62-68 za 3-6 month)
    ...a šta ako rodiš bebu dugačku 45 cm - pa plivat će u tome 56 broju... :/
    Tako da mislim da treba imati i barem jednu manju - br 50, tj NB.
    A i općenito, koliko god brzo bebe rastu mislim da je premalo od bilo kojeg broja samo 2 outfita jer malo dijete dosta bljucka pa stalno smrdi na to i treba ga mijenjati da bude čisto...pa tako i te najmanje brojeve 56...to je moje mišljenje

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja kuma je rodila krajem 11. mj. misec dana prije termina, i sve mu je bilo veliko. Ona je pofrkavala rukave, a nigdi ga nije izvodila jer je bila jaka zima.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo što piše, knjižica je Moja prva godina, mislim da se čitav taj paket koji se dobije u bolnici zove Sretna beba, ili tako nešto.

Od robice:
    - benkice (vel. 56 i 62), 4 komada
    - frotirsko ili pamučno odijelce (kombinezon), 8 komada (vel. 56 -2 kom, vel. 62 - 4 komada i vel 68 -2 kom)
    - body za djetešće (vel 62 -2 kom i vel 68 -4 kom)

Još ima nekih sitnica, ako netko hoće mogu skenirati i poslati vam na mail.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:? pitam zašto krevetić nije potreban? nije mi jasno? jel se to misli na kinderbet?
    ja bih već sad počela kupovati, ali pričekat ću sniženja. Dosta robice ću dobiti, ali ipak mogu i ja nešto svom djetetu kupiti pa tamo kad budu zimska sniženja možda da uzmem nešto za iduću jesen/zimu, samo će trebati dobro preračunati.
    no fredica je rodila sad u 5.mj. ja trebam krajem 4/2008 tako da mogu po njoj...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nina, evo, ja nisam imala ništa ispod 62.
    Malo podvrneš rukaviće i to je to. (moja beba se rodila 3020/52)
    Kupiš broj 50 i dok ga jednom opereš, već je malo.
    Znam da je to sada teško za povjerovati, ali puno nas je sa takvim iskustvom.
    najbolje vam je otvoriti topic na podforumu 0 - 1 i pitati cure koje su "friške".

evo vam taj popis nepotrebnih stvari, da vidite kako se najčešće sva mišljenja podudaraju:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=19550&start=0

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj niccoleta prvotno napisa
    :? pitam zašto krevetić nije potreban? nije mi jasno? jel se to misli na kinderbet?
    zato što većina beba spava s roditeljima
    vidjet ćeš

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Iako neki tvrde da je krevetić nepotreban, mi imamo tako uzak krevet - 140 cm, veći nam ne stane u sobicu, tako da nema šanse da spava s nama, mislim da je i bolje da se odmah navikava na krevetić. Svaka čast tim nekim istraživanjima, ali meni je odvratno viditi dijete od 5 godina kako preko noći spava s roditeljima. Kad sam ja dobila brata - s 3 god i 3 mj. spavala sam noć-dvije sa starcima, a poslije toga sama u svojoj sobi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da vam broj 50 stvarno ne treba; meni se dijete rodilo kao nedonošče, u 32. tjednu i ona je, naravno, trebala broj 50 ali ga je prerasla za čas, tako da za dijete rođeno u terminu broj 50 stvarno ne igra. Btw., dobili smo bili od poznanika vrećicu punu bodija broj 50 koje njihovo dijete nikad nije stiglo obući

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Alkemičarko, čekaj da rodiš!
    Vidjet ćeš kako se stavovi i odluke mijenjaju u sekundi...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej je nosio i broj 50, pa čak i 44, a i njegova sestrična isto tako - ali samo prvih mjesec dana. pa ako vidite da vam beba pliva u 56 uvijek netko može otići kupiti nekoliko manjih komada.

za sve ostalo, potpisujem apri u potpunosti. većina planova i očekivanja se s dolaskom bebe okreće za 180°.

teško je odoljeti tim slatkim stvarčicama, ali zapitajte se trebaju li vam zaista - u početku bebi zaista ne treba ništa osim mame, pelena i malo odjeće. nakon mjesec-dva vidjet ćete što vam je još zaista potrebno, a bez čega lako možete.

bočice i dudice NE spadaju u obaveznu opremu za bebu.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Alkemičarka pošalji meni na pp....

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nina, evo, ja nisam imala ništa ispod 62.
    Malo podvrneš rukaviće i to je to.
    Nemoj se naljutiti, znam da nam vi iskusne mame to sve govorite u dobroj namjeri ali meni je termin zimski, a robicu veličine 62 će doseći tek u ožujku-travnju (a to je već debelo proljeće) ovdje u ST-u.
    Tako da kako da malom djetetu usred zime zavrnem rukaviće na proljetno-ljetnoj majici veličine 62 :?

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    andrej je nosio i broj 50, pa čak i 44, a i njegova sestrična isto tako - ali samo prvih mjesec dana. pa ako vidite da vam beba pliva u 56 uvijek netko može otići kupiti nekoliko manjih komada.
    pa nitko nije rekao da se tih najmanjih veličina kupi pet komada, ali mislim da jednu savakako treba imati (za svaki slučaj, da npr rodiš prije vremena i ne stigneš kupiti a beba se rodi premala za svu onu robicu koja je čeka spremljena kući...)

teško je odoljeti tim slatkim stvarčicama, ali zapitajte se trebaju li vam zaista - u početku bebi zaista ne treba ništa osim mame, pelena i malo odjeće. nakon mjesec-dva vidjet ćete što vam je još zaista potrebno, a bez čega lako možete.

bočice i dudice NE spadaju u obaveznu opremu za bebu.
    potpisujem sve iz gornjeg citata

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stvar je u tome da se krojevi i veličine jako razlikuju pa je andrej nosio paralelno i 50 i 62 - to ne možete znati dok se beba ne rodi pa je zato pametno ne pretjerivati s kupovinom (koliko god teško bilo... ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •