Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 144

Tema: Shopping.....

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa ajd ok ako se nekad malo zalegne s bebolinom, ali da dijete stalno spava samnom, no way.... imam jednu frendicu kojoj mali ima 3god i naviko s njima, mislim da to nije dobro
    svako ima svoj krevet, a beba je najsigurnija kad je u svom kreveticu.
    strašno mi je kad čujem da nečije dijete spava s njima, mislim čemu?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    krojevi i veličine jako razlikuju pa je andrej nosio paralelno i 50 i 62 - to ne možete znati...
    znam, neke stvari koje sam kupila su jednake veličine a na jednoj piše da je veličina 68 (dakle za 6mj) a na drugoj da je za 9mjeseci
    ali neću sad radi toga niš ne kupovati 8)
    Uostalom sve će se to iskoristiti, ovako ili onako, kad-tad

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj niccoleta prvotno napisa
    pa ajd ok ako se nekad malo zalegne s bebolinom, ali da dijete stalno spava samnom, no way.... imam jednu frendicu kojoj mali ima 3god i naviko s njima, mislim da to nije dobro
    zašto misliš da to nije dobro?

sigurna si?

a čemu ne?

nije mi čudno tvoje razmišljanje, ali nezahvalno je imati tako decidirane stavove prije nego se beba uopće rodila. kad upoznate tog malog čovjekića, puno vam toga postane jasnije.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nina, razumijem i ja tebe , i nema smisla da te sad uvjeravam i oduzimam ti zadovoljstvo...
    Ali, jedan bodić košta koliko i jedna slikovnica, to mi je kasnije bila misao vodilja.

Evo, ja sam rodila krajem rujna i to je stvarno vrijeme kada vani može biti i +25 i +7°C.
    Kad smo ulazile u rodilište, bilo je oko +13, a po izlasku +26.
    Muž je donio robu i za jednu i za drugu varijantu: laganu i topliju kombinaciju. Sestra se nije snašla pa joj je obukla OBJE
    I tako ti je moje dijete ko malo čudovište izašlo iz rodilišta u dva kombinezona i sa dvije kapice na glavi
    Sve broj 62.
    I onda je taj 62 nosila nekih 6 mjeseci... Pa prešla na 74 koji je najisplativija veličina jer se nosi po godinu dana.

Uzmite u obzir i svoje dimenzije, normalno da je Andrej od ms.ivy nosio male brojeve kad je i ona pola mene

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eto nje opet

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

niccoleta, pa nedavno su po novinama bili objavljeni rezultati istraživanja koja kazuju koliko je važno zajedničko spavanje do pete godine.
    djeca koja spavaju s roditeljima se puno bolje razvijaju, samopouzdanija su, prilagodljivija...

vidjet ćeš da nema ništa ljepše od toga...

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u sve sam sigurna što sam rekla i stojim sa svojim mišljenjem.
    isto ko što netko misli da je to dobro, tako i ja mislim da nije.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Nina, razumijem i ja tebe , i nema smisla da te sad uvjeravam i oduzimam ti zadovoljstvo...
    hvala na razumijevanju

Ali, jedan bodić košta koliko i jedna slikovnica, to mi je kasnije bila misao vodilja.
    ...
    kupujem uglavnom polovno

Uzmite u obzir i svoje dimenzije, normalno da je Andrej od ms.ivy nosio male brojeve kad je i ona pola mene
    ja i md smo mršavci pa se ravnam po tome...da nam beba ispadne krupnija mislim da bi me samo "pogledao"

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a onda nastave i do 18 godine spavati s nekim od roditelja jer su "navikli" (znam jedan primjer).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u sve sam sigurna što sam rekla i stojim sa svojim mišljenjem.
    isto ko što netko misli da je to dobro, tako i ja mislim da nije.
    a na nama je da vas pokušamo uvjeriti u suprotno

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ali nekog ne možete uvjeriti u suprotno dok ta osoba (možda i ja promjenim mišljenje) neke stvari ne doživi.
    sad svatko stoji kod svog, ja sam tvrdoglavi ovan, i mene se lako ne da.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam bila puna predrasuda na početku trudnoće ali sam shvatila da nema smisla da mi roditelji i one stare generacije koje su nas odgajale budu uzor, zato jer su se vremena promijenila i postalo je evidentno a i znanstveno dokazano da je neke stvari bolje raditi/ne raditi kako bi dijete bilo psihički stabilnije poslije u životu i razvilo se u normalnog čovjeka koji ne suzbija svoje želje/potrebe/emocije.
    Na Rodi imaš divnih tekstova o odgoju,isto tako u knjižarama možeš naći i dobre literature.
    Dijete nekad nije spremno i ne može se nama prilagoditi nego mi moramo njemu,ali to ne znači da jednog dana neće postati zreo čovjek i da će ti vječno uskakti u krevet.
    Za primjer djeteta koje ima strahove iz djetinjstva navest ću sebe: kao mala bilo me strah mraka pa sam skoro svaku noć trčala starcima u krevet.No oni bi me uredno vratili i izvikali se na mene!Misliš da su me tako "izliječili" mog straha?Ne! I dan danas ne osjećam se ugodno noću u mraku kad se probudim!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

niccoleta, a na što je sad navikla tvoja beba? fino se ljuljuška u ritmu tvojih koraka, sluša tvoj glas i kucanje srca... tvoje je tijelo čitav njezin svemir. i onda se odjednom nađe u velikom, blještavom i hladnom svijetu - prvo što će se pitati je "gdje je moja mama?! dajte mi onu poznatu toplinu i sigurnost!"

mislim da je svaka priča o "navikavanju" na zajedničko spavanje, nošenje, odgovaranje na bebine zahtjeve... promašena. "navikavanje" počinje začećem.

i osim toga, djeca odrastaju, mijenjaju se, trebaju nas na neke nove načine - na nama je da to prepoznajemo i pratimo ih, ne da ih lomimo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako je ms.ivy suptilna!

ja ću čekati da rodiš pa da ti skočim za vrat: jesam ti rekla

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

niccoleta, pa nedavno su po novinama bili objavljeni rezultati istraživanja koja kazuju koliko je važno zajedničko spavanje do pete godine.
    djeca koja spavaju s roditeljima se puno bolje razvijaju, samopouzdanija su, prilagodljivija...

vidjet ćeš da nema ništa ljepše od toga...
    Ja sam s tri godine počela spavati u svojoj sobi, dakle ne s roditeljima u krevetu nego totalno solo. Kolegica s posla ima curicu koja će u školu i spava s njima, mislim da to nije dobro ni za dijete ni za odnose u braku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam od početka spavala u svome krevetiću, nikad ni dana coo-sleepinga.
    Ali to ne znači da je to dobro, iako ispadoh "normalna".

Dobar brak sasvim sigurno ne može biti poremećen zajedničkim spavanjem, to je tek jedna dimenzija više.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

buduće mame, uključite i ovo u pripreme za dolazak bebe

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo iskustva jedne ne pretjerano rodaste mame

Marko je do godinu dana povremeno spavao što u kinderbetu što na bračnom krevetu, s godinu dana se preslio k meni

ja sam ga probala vratiti u kinderbet, deračina i cijeli dan cendravo dijete

metoda pokušaj pogreška i od tada spava s nama ,do jedno prije 6 mjeseci otkad spava u krevetu pored mene

ja sam jedna komotna nemajka koja rađe spava cijelu noć ,pa makar i s guzičicom pod nosom nego da se cijelu noć dižem

mali za sada ne pokazuje znakove devijacije

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a javim vam se kad rodim, ne znam kakva ću biti mama.... vjerojatno malo strožija
    ali što je da je mrzim kad se djeca plaše s nečim, to mi je strašno... tipa evo cigani će te, ili Boga će te karati i tako.... strašno....

ali da ne fulamo temu.... ja bih već sad išla kupit kinderbet i sve ostalo.... ono kad mi MM sestra kaže da ima hrpu toga da mi da, ja onako bezveze mislim da mi ne treba, ali ovu 1godinu brzo preraste, bolje da joj ostavim novac pa da joj kupim kad bude bila veća i imala većih potreba.
    sad samo leži, papa i raste, još je to što ona ima 2 curice, a ja garantiram da je moje muško, ali sam rekla u stanu nek bude u rozom , a kad ga izvodim onda ga uplavim, uzelenim.... (ma zezam se)

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

buduće mame, uključite i ovo u pripreme za dolazak bebe

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157
    Jap, AP rules!
    Skoro sve tekstove pročitala a i MM počeo ..da se greške naših roditelja i njihovih roditelja ne ponavljaju generacijama

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Off topic

Ima li šta a da ti ivana NISI pročitala

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nina2007 prvotno napisa
    Off topic

Ima li šta a da ti ivana NISI pročitala
    A čuj..već pomalo načinjem i Dobne skupine od 13-18

Šta drugo da radim kad su mi sve 4 u zraku već mjesecima,sva literatura na policama prelistana a laptopić leži kraj mene i izaziva me

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana, proglašavam te reformatoricom 8)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da se beba ipak najsigurnije osjeća sa svojom mamom.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ivana, proglašavam te reformatoricom 8)

Zasad sam koliko znam uspjela "reformirati" jedino MM (dok mama još koluta očima na platnene pelene al neće ni ona zadugo)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odmah počela kupovati ni dan danas nisam stala

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

što se spavanja tiče zaspe s nama onda neko vrijeme je u kinderbetu a kad skuži većinu noći s nama i SVI uživamo!!! :D

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na stranu sva istraživanja jer sve treba uzimati sa rezervom. Svako vrijeme donosi svoje novosti i tvrde da je upravo to najbolje, tako su 60-tih godina prošlog stoljeća masovno davali Talidomid za smirenje trudnica, i onda su se počela rađati bebe sa malformacijama. Danas daju normabel, a za par godina tko zna što će za njega reći. isto tako govore da je spavati do 5.-te godine s roditeljima ok, a možda za 20 godina skuže da to izaziva npr. erektilnu disfunkciju kod muške djece - bezveze lupam. Ne treba svako mišljenje uzimati zdravo za gotovo, a posebno ona pročitana na internetskim portalima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa da, treba vjerovati i zdravom razumu i majčinskoj intuiciji.

ako moj sin bude imao erektilnu disfunkciju, bar će znati otkuda mu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne govorim ja o istraživanjima kao "bogobdanima", nego o činjenicama koja ona donose...
    A zdrav razum je tu da prihvati argumente koji su ponuđeni...

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

istina, ne treba biti nikada isključiv u ničemu. Evo, Luna ima svoju sobu od rođenja, spava sama od rođenja, i ja bih rekla da joj fali malo nježnosti koje joj možda nisam dala uspavljujući ju itd. Sad joj je naime, svaka druga rečenica, idemo se maziti. Kaj ja znam, možda bi to bilo i da je spavala sa nama, a možda ne bi... Bila sam jako stroga i nije bilo šansi da joj stavim krevet pokraj našeg.
    Sad čekamo novu bebu i odlučili smo bebin kutak napraviti u našoj spavaćoj koja je fakat ogromna. Zašto? Zato što smo lijeni isprazniti drugu dječju sobu- koja je u međuvremenu postala radna
    Tako da velim... ne biti isključiv i znati prepoznati, inače dobijemo ono čega se još vjerojatno svi sjećamo
    "Oni su mali, ali su veliki, mislim nisu vise mali ali su dovoljno veliki da ne budu mali.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    Zato što smo lijeni isprazniti drugu dječju sobu- koja je u međuvremenu postala radna
    krivo sam rekla... nije to glavni razlog. glavni razlog je naravno, da ne ponovimo grešku, ali sam samo htjela reći kako sad više nismo isključivi, i kako smo na žalost morali s L. napraviti grešku da dođemo pameti!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sorry, ali meni ni metode odgoja naših roditelja/djedova i baka, od kojih smo se zapravo učili odgoju, ne ulijevaju baš neko povjerenje. (npr.batina je iz raja izašla ).Jednostavno ne želim tako odgajati svoje dijete.
    Želim reći da se prije manje znalo o tome nego što se danas zna.
    Nisu to neke radikalne metode koje će okrenuti tvoj život za 180 stup. nego savjeti kako da se ne ponašaš impulzivno prema djetetu (u negativnom smislu).Vjerojatno ih nisi ni pročitala a već ih osuđuješ.
    A za sve ove odgojne metode imaš poveznice na linkove organizacija koje su istraživale tu materiju, npr. Harvard university,Naturalchild organization itd. ,pa i raznorazna literatura

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana b ti očito imaš traume iz djetinjstva U odnosu na moje roditelje možda želim promijeniti samo neke sitnice, i brat i ja smo izrasli u normalne i poštene ljude.
    Čitala sam nešto, i ne znam kako su vas odgajali, ali u odnosu na moje roditelje ja tu nisam našla ništa novo.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ima i ovo....
    što dokazuje da sam i ja i vi bili u krivu, svatko sebi radi i ničije nije krivo

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

coolinarika je odlična za recepte, ali za "safe cosleeping" bih ipak tražila druge izvore. pokušajte proguglati.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

http://www.net.hr/bebe/page/2002/10/04/0081006.html

(zaboravih staviti link u prethodnom postu)

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne govorim ja o istraživanjima kao "bogobdanima", nego o činjenicama koja ona donose...
    A zdrav razum je tu da prihvati argumente koji su ponuđeni...
    pa ponuđeni su argumenti i pro i kontra.
    Nemojte odmah vrijeđati one koji se ne slažu s vašim mišljenjem da nemaju zdrav razum...jako nisko
    Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Naravno loše je biti ograničen, u svemu je dobro sagledati i tuđe mišljenje - koje se može uvažiti, a i ne mora 8)
    Ne znam čemu tolika frka...netko će kupiti krevetić, nečije će dijete spavati s roditeljima u krevetu. Sve je to stvar osobnog izbora.
    btw niti sam zagrižena pristalica spavanja s roditeljima niti solo. Postoji i zlatna sredina, zar ne ;

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ima i ovo....
    što dokazuje da sam i ja i vi bili u krivu, svatko sebi radi i ničije nije krivo
    potpisujem
    pa valjda svatko želi sebi&svom djetetu najbolje...a kažu da mama zna najbolje

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

coolinarika je odlična za recepte, ali za "safe cosleeping" bih ipak tražila druge izvore. pokušajte proguglati.
    da, da, da je tako nešto navela roda, bio bi drukčiji komentar
    i to je bio rezultat guglanja

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja nikako nisam za spavanje u istom krevetu. Samo u istoj sobi!
    Kad je moja mama rodila sestru u Njemačkoj, žena je u bolnici zaspala dojeći bebu i ugušila ju. Mama mi nikad nije dala da zaspem dojeći Lunu, a kamoli da spava s nama u krevetu! To nema šansi. Jer događa se!

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I možeš ti googlati do sutra, ali ako postoji jedan slučaj, a postoji, onda ću rađe dijete staviti u kinderbet nego da moje dijete postane još jedan takav slučaj!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nina, želim samo istaknuti da je nezahvalno donositi odluke i formirati čvrste stavove prije nego što se dijete rodi. postoji čitav niz kombinacija a na roditeljima i bebi je da odaberu onu koja njima odgovara, ali pritom treba uzeti i obzir i bebino mišljenje.

zapravo, jedini čvrsti stav koji treba formirati prije bebinog rođenja je: slušat ću svoje dijete.

/"slušati" kao "uzimati u obzir" a ne kao "pokoravati se", da ne bi slučajno bilo nesporazuma/

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Malo kontradiktoran tekst..prvo veli:
    Za djecu, zajedničko spavanje osigurava povjerenje i sigurnost, što im pomaže postati samouvjerenima i samosvjesnima.
    pa onda..
    Za djecu, samostalno spavanje pomaže u izgradnji neovisnosti, odnosno zdravoj automnosti i samopoštovanju.
    Pa kako roditelj odluči..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

blondie, pa možeš skinuti stranicu kinderbeta i prisloniti ga uz svoj krevet. tako ste ti i beba u kontaktu a ne moraš se bojati da ćeš je prignječiti (iako, takvi se slučajevi obično povezuju s pušenjem, alkoholom, poremećajima sna...).

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nina, želim samo istaknuti da je nezahvalno donositi odluke i formirati čvrste stavove prije nego što se dijete rodi. postoji čitav niz kombinacija a na roditeljima i bebi je da odaberu onu koja njima odgovara, ali pritom treba uzeti i obzir i bebino mišljenje
    s ovim gore napisanim se u potpunosti slažem, samo mi nije drago kad se nekome uporno gura svoje mišljenje
    Sve odluke će doći spontano i intuitivno, zato se i kaže "majčinska intuicija" i "mama zna najbolje"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ponešto kvalitetnih informacija

niccoleta se pitala "mislim, čemu?" pa smo joj odgovorile. to nije u redu?

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sad će moje dijete garant spavati samnom, baš iz tog razloga što sam protiv toga. (iako se nadam da će biti mirno u svom krevetiću pored mene, u istoj sobi)

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ponešto kvalitetnih informacija

niccoleta se pitala "mislim, čemu?" pa smo joj odgovorile. to nije u redu?
    ma sve je to u redu, ali mislim da je ono bilo retoričko pitanje

Inače, nema smisla potezati ovu raspravu...topic-u je ime "Shopping" a ne "Što stvarno treba za bebu", ni "Popis stvari koje uopće ne trebate" ili "Cosleeping"...pa hajmo da ne offtopicarimo više

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •