Evo jednog komentara neiskusne mame (ali jednostavno moram iznjeti svoju zabrinutost)...Naime, apsolutno mi je prekrasan tekst o plemenima Juzne Amerike i kao su bebe famozno uskladjene; sve je savrseno logicno i zaista ima smisla. Ali ja ne zivim u prasumi Juzne Amerike, i mene moja mama nije nosila uz sebe 24 sata na dan - sto je uzrokovalo time da sam i ja vrlo vjerojatno jako zakinuta i nedovoljno ustabiljena osoba...E sad, ako je to tako moje je pitanje - kako sam ja sposobna (ako u meni nije kozmicki mir Juzno Americkih indijanaca) prenjeti mir mojoj bebi, odnosno jedno jos konkretnije pitanje - kako ja mogu staviti svoju bebicu da spava u nasem krevetu kad je u meni osnovni strah da cu zagusiti bebicu svojim tijelom ili da ce se MM naglo okrenuti (ko sto se dogadja svake noci mada je on jedno najnjeznije i najuvidjajnije stvorenje kad je budan )...?

Pretpostavljam da bi trebali biti informirani, ali na kraju cijele price ipak je svako rodjenje jedan novi pocetak i iskustva drugih mama mogu pomoci do odredjene granice - ostalo je na mami i bebi da uspostave liniju komunikacije...Ja se samo mogu nadati da cu dati sve najbolje sto je ce mojoj bebici biti potrebno