Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: bolovanje nakon porodiljnog

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno bolovanje nakon porodiljnog

zanima me kako se obračunava naknada za bolovanje koje koristim manje od mjesec dana nakon porodiljnog. što se uzima za prosjek?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj neznam ali znam kada smo mi zvali zdravstveno zbog radnice koja je tako bila na bolovanju dobila je nešto malo.ali zakon se promijenio od tada najbolje nazovi hzzo i pitaj.možeš se prestaviti da imaš firmu i neznaš kako da radnici obračunaš bolovanje.pa će ti reći.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi o uzroku bolovanja, odnosno da li ti bolovanje isplaćuje poslodavac ili HZZO.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

trenutno poslodavac, a obzirom da će beba u jaslice, izgledno je da ću u idućih 6 mjeseci i na bo koje plaća hzzo pa me zanima i jedno i drugo

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Većina poslodavaca kao osnovicu uzima osnovnu plaću ostvarenu u mjesecu koji je prethodio bolovanju ili tekuću plaću koju bi dobila da si radila i umanjuje ju za određeni postotak (detaljno bi trebalo biti definirano u nekom pravilniku ako nemate kolektivnog ugovora).
    Izračun se vrši na temelju satnice.

Kod bolovanja na teret HZZO uzima se šestomjesečni prosjek, odnosno isplate u 6 mjeseci koji prethode bolovanju. Da bi se prosjek mogao izračunati, moraju biti barem dvije isplate. Ako ih nema, tada je to onaj minimum od 831,50 kn.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kada bolovanje ide na teret HZZO-a, a kada na poslodavca?!

Moj je porodiljni istekao 18.08., poslodavac mi rekao da biram ocu bolovanje, godisnji, a ja jos ponudila i opciju neplaćeni godisnji...
    Ako bi me itko mogao savjetovati kojim redom da idem i sto trebam napraviti, bila bih VRLO ZAHVALNA!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bolovanje

Bolovanje na teret poslodavca ide do 42 dana i iznosi 85% od plaće, osim ako je za njegu bolesnog djeteta onda je 100% ali ograničeno do cca 4.200! Ali zašto uopće opcija bolovanja kad spominješ da imaš godišnji!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne samo bolovanje, nego godisnji i bolovanje
    Poslodavac bi mi izasao u susret pa sam mislila da mozda mogu na bolovanje na teret drzave, ne na njega :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bolovanje

ako ideš na komplikacije zbog trudnoće onda ti ga odmah pokriva HZZO ne poslodavac (koji je izgleda dobar)...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajme, krivo si me razumjela, nema trudnoce, beba je u potpisu, a porodiljni zavrsio s njegovim rodjendanom
    A ja jos nisam pocela raditi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •