-
bolovanje nakon porodiljnog
zanima me kako se obračunava naknada za bolovanje koje koristim manje od mjesec dana nakon porodiljnog. što se uzima za prosjek?
-
joj neznam ali znam kada smo mi zvali zdravstveno zbog radnice koja je tako bila na bolovanju dobila je nešto malo.ali zakon se promijenio od tada najbolje nazovi hzzo i pitaj.možeš se prestaviti da imaš firmu i neznaš kako da radnici obračunaš bolovanje.pa će ti reći.
-
Ovisi o uzroku bolovanja, odnosno da li ti bolovanje isplaćuje poslodavac ili HZZO.
-
trenutno poslodavac, a obzirom da će beba u jaslice, izgledno je da ću u idućih 6 mjeseci i na bo koje plaća hzzo pa me zanima i jedno i drugo
-
Većina poslodavaca kao osnovicu uzima osnovnu plaću ostvarenu u mjesecu koji je prethodio bolovanju ili tekuću plaću koju bi dobila da si radila i umanjuje ju za određeni postotak (detaljno bi trebalo biti definirano u nekom pravilniku ako nemate kolektivnog ugovora).
Izračun se vrši na temelju satnice.
Kod bolovanja na teret HZZO uzima se šestomjesečni prosjek, odnosno isplate u 6 mjeseci koji prethode bolovanju. Da bi se prosjek mogao izračunati, moraju biti barem dvije isplate. Ako ih nema, tada je to onaj minimum od 831,50 kn.
-
Kada bolovanje ide na teret HZZO-a, a kada na poslodavca?!
Moj je porodiljni istekao 18.08., poslodavac mi rekao da biram ocu bolovanje, godisnji, a ja jos ponudila i opciju neplaćeni godisnji...
Ako bi me itko mogao savjetovati kojim redom da idem i sto trebam napraviti, bila bih VRLO ZAHVALNA!
-
bolovanje
Bolovanje na teret poslodavca ide do 42 dana i iznosi 85% od plaće, osim ako je za njegu bolesnog djeteta onda je 100% ali ograničeno do cca 4.200! Ali zašto uopće opcija bolovanja kad spominješ da imaš godišnji!
-
Ne samo bolovanje, nego godisnji i bolovanje
Poslodavac bi mi izasao u susret pa sam mislila da mozda mogu na bolovanje na teret drzave, ne na njega :?
-
bolovanje
ako ideš na komplikacije zbog trudnoće onda ti ga odmah pokriva HZZO ne poslodavac (koji je izgleda dobar)...
-
Ajme, krivo si me razumjela, nema trudnoce, beba je u potpisu, a porodiljni zavrsio s njegovim rodjendanom
A ja jos nisam pocela raditi...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma