Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sto je vama bio konkretan pokazatelj za pocetak dohrane?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Sto je vama bio konkretan pokazatelj za pocetak dohrane?

Mislim da ne treba dodatno prosirivati pitanje iz naslova... zanimaju me one konkretne situacije kada ste znale da je vrijeme za taj korak, a da nije rijec o navrsenih punih 6 mjeseci ili potrebi da dijete naviknete na krutu hranu prije povratka na posao.

Upoznata sam sa kriterijima koji se spominju u tektovima na portalu (evo i prigodnog linka: Kako započeti s dohranom), ali ja bih da se na ovoj temi vise koncentriramo na vase, tj. bebine vlastite pokazatelje za prosirenjem jelovnika.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Sto je vama bio konkretan pokazatelj za pocetak dohrane?

mi smo počeli sa šest mj. laganini, doslovno mrvice, gurala je jezikom hranu iz usta, nekad sam joj dala, nekad sam preskočila
    očigledno nije bila spremna

onda se desilo sa sedam mj. da je imala proljev( reakcija na KM koje sam ja pila) i tad smo odustali od dohrane nekih desetak dana
    kad smo opet počeli stidljivo, jer sam mislila da je zaboravila na drugu hranu, ona je počela jesti bez ikakvog problema, čak količinski poprilično, što je mene začudilo

znači ona nije bila spremna sa šest, a sa sedam i pol očito je

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj nikolicc prvotno napisa
    kako je ovo lijepo.
    nadam se da si doista bila smirena zbog toga, kao što ti i post zvuči

Datum pristupanja
    Jun 2006

mi smo počeli sa šest mj. laganini, doslovno mrvice, gurala je jezikom hranu iz usta, nekad sam joj dala, nekad sam preskočila
    očigledno nije bila spremna
    Zasada i mi ovako. Cini mi se da nije spreman. Jedino sto mu se svidja je sjediti u stolici za hranjenje, izgleda jako ponosno u njoj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj apricot prvotno napisa
    kako je ovo lijepo.
    nadam se da si doista bila smirena zbog toga, kao što ti i post zvuči
    jesam, jer sam ju "poslušala"
    isto tako kad je bila spremna i za drugi obrok, odbila je cicu, ali zato veselo i sa smiješkom navalila na ručak

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:D

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam probala,po kasikicu-dvije,pa kad je poceo gutat hranu a ne je izbacivat skuzila sam da je spreman. inace smo dojili samo 2 ipo mj i to na bocicu (ja sam se izdajala, i po danu i po noci, on je bio 23 dana u bolnici). zadnjih 10 ak dana je odbijao zlicicu jer su mu izlazili zubi, imao je i proljev. danas smo evo malo rucali i malo je voca pojeo...

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam joj pocela dohranu sa 6 i pol mjeseci. Palenta joj nije bila bas nesto previse odusevljavajuca, rizina kasica jos manje, jabukica kako tako... a onda je dobila alergijsku reakciju koja je trajala 2 tjedna. Za vrijeme toga joj nisam nudila nove namirnice jer je non stop bila u nekom osipu ili joj je curio nos. Negdje sa sedam i pol mjeseci jedino sto je jela su bile jabuke, breskve i banane i to jedino ako je mogla sama gristi (sa svoja dva zubica) kasica nije dolazila u obzir odmah bi me pocastila s jednim velikim prrrrrrrrr
    S osam i pol jos uvijek nije prihvacala nista (o pritiscima rodbine ne moram ni pricati) a sad s devet mjeseci jede super (po mojim mjerilima). Obozava jesti proso, zobene pahuljice, rizu, sve voce, no ne voli povrce :/ ja sam to potpuno prihvatila i shvatila da njoj treba malo vise da se privikne na novi okus hrane. Jos uvijek ne voli kasice. Sve zitarice koje jede moraju biti guste.

Znaci Maja je bila spremna tek s punih 9 mjeseci (ali ne bebi hranu vec onu pravu za gristi).

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene takodjer zanima koliko je, hm - opasno (?), sacekati sa pocetkom dohrane iza tih magicnih 6 mjeseci? Zato me izmedju ostalog zanimaju znakovi kojima ste se vodile u odluci da je pravo vrijeme za pocetak dohrane.

Naime, nama taj polu-rodjendan bas pada u sred putovanja i odmora na koji uskoro idemo, i nisam najsretnija s idejom da se bilo kakvi eventualni cirkusi dogadjaju kad nismo doma. Planirala sam ga i dalje iskljucivo dojiti cijelo to vrijeme, a po povratku poceti lagano s dohranom.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo polako počeli sa 6 i pol bezveze isprobati
    sada mu je skoro 8 i još uvijek ne jede ništa osim mm
    ponudim mu tu i tamo neko povrće ili voće ali čim pljune ja prestajem
    inače super napreduje hvala Bogu pa se uopće ne zabrinjavam a (više) ni ljudi iz moje okoline kad vide da A. voli cicu više nego išta
    Danas mu je izbio zubić :D pa možda i on uskoro počne nekaj žvakat

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravila sam napisati da Maja ima 9 i pol kila sa 9 mjeseci i svi koji ju upoznaju pitaju "Ona voli papati zar ne?" uz to je jako aktivna preko dana. Nisam primjetila nikakav zaostatak zato sto je bila duze samo na mm 8)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo poceli sa 6 i dva dana
    a pokazatelj mi je bila njegova nevjerojatna zainteresiranost za nase jelo...pokusaj da dodje do stola i uzme nasu hranu...proucavao je kako zvacemo i s ustima pokusavao oponasati.
    Jos uvijek nema zube i tek polako razvija pinceta hvat.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odbijanje mlijeka. Radje je bila gladna i plakala od gladi nego pila mlijeko.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo počeli sa 5,5 mjeseci ( ne ponosim se uopće time ), ali odlično ju je prihvatila, očito je bila spremna i puno više mlijeka pije otkad jede jednom dnevno kašicu. Nažalost nismo dojili, na adaptiranom je pa znam količinu koju pojede i sad sam zadovoljna količinom, a prije je sve bilo ajme majko...
    Ima dana kad pojede i 250 g kašice... a kad mi pojede 200 ml mlijeka pjevam od sreće :D

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bas smo danas bili kod pedice i kaze da neki njemacki pedijatri u slucaju alergija u obitelji preporucuju ne krenuti sa nadohranom do 1 g.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •