Ja sam koristila Milupine rižine pahuljice u kojima nema adaptiranog, piše na njima da se rade sa mlijekom, ali sam ja radila s vodom.
Prosene pah. sam mu dala par puta. Nije baš oduševljen, meni su isto fuj pa sam odustala. Sad mu dajem zobene i pšenične koje kombiniram s voćem i jogurtom. Ja ih prelijem s malo vode, pa ih onda grijem dok ne počne kuhat i ugasim. Za 2 min se natope i postanu skroz mekane.

Ja nisam niš isusnija od tebe, Mayaa, budući da su nam djeca par dana razlike, ali evo moje mišljenje. Ja joj ne bi nudila to jelo više taj dan. Možda neki drugi dan, pa da dodaš unutra nešto što voli? :?
Neznam, moje dijete još nikad nije niš odbilo. Kad mu se nešto baš ne sviđa, onda pojede malo a ne kao inače, ali dovoljno da znam da nije gladan. Ni ja ne želim nuditi 5 stvari za ručak. Ali opet, naravno da ga neću silit ako nešto ne voli, pa ni ja ne jedem ono što ne volim.

Znam jednu mamu koja za svaki obrok pripremi 4 ili 5 vrsta hrane ispred djeteta; nešto kuhano, (kršitelj koda)ovu kašicu, monte i bananu (neznam dal ide još nešto) pa ide žlica ovoga, žlica onoga i tako dok ne pojede neku "pristojnu" količinu. Ono, bitna je kvantiteta pojedenog, a ne kvaliteta. :/
To je ono što ja nikako ne želim raditi i mislim da je skroz pogrešno, ali ja nemam "izbirljivo" dijete pa neznam što bi ja u tom slučaju.