-
Teica, mala modifikacija, u pravu su u vezi ovoga sa kalcijem, ali za populaciju stariju od 35 god. Dakle, mlijeko kao izvor kalcija ljudima starijima od te dobi je nepotreban, dapače i šteti jer se aktivnost osteoklasta i osteoblasta( stanice koje razgrađuju kost i izgrađuju pomoću kalcija) drastično smanjuje u korist razgradnje (do 35 god. ravnoteža je pomaknuta prema izgradnji), a sav kalcij se tada odlaže u aterosklerotske plakove i tu je začetak vodećih bolesti krvožilnog sustava. (na netu progooglajte radove prof. Reinera sa KBC Zagreb)
Većina još uvijek stavlja naglasak na važnost mlijeka kao izvora kalcija, tako je bilo generacijama, međutim, unazad 10-tak i više godina, kritično se govori o masovnoj uporabi kravljeg mlijeka, a sve više proizvoda je obogaćeno kalcijem ili se daje kao alternativa hrana bogata kalcijem.
Kravlje mlijeko je napravljeno za tele.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma