Uz pomoc ovog foruma uspjela sam s gotovo 100% adaptiranog prijeci na dojenje i jako sam sretna zbog toga!
Trenutno sam pred novom situacijom i ne znam kako si pomoci, odn. treba li ista posebno poduzimati ili jednostavno pustiti da stvar ide svojim tokom.
Uglavnom, imamo djevojcicu od 6 mjeseci...
Posljednjih mjesec dana duzina trajanja podoja se jako skratila, odn. podoj ne traje duze od 5 minuta....maximalno 10ak minuta.
U 24 sata imamo 8 podoja.
U tih posljednjih mjesec dana dogodilo se nekih 3 ili 4 puta da po 2 dana jednostavno gotovo pa nit ne trazi da bi cikila, vec ja sam nudim i onda prihvati, iako se i tada cini da to vise napravi zbog mene, a ne da joj se nesto jede. Istina je da je extremno aktivna i zivahna i ne miruje ni trenutka, pa sam pretpostavila da bi to mogao biti nekakav strajk, jer sve zivo je zanima i jednostavno nema vremena za dugo papanje!
Na tezini dobro dobiva, nije pretjerano puno, ali pedijatrica kaze da je u redu.
Rodjena 13.02.2007 s 3270, nakon 3 dana otpustena iz bolnice s 3120.
Prvih mjesec i dana bila na adaptiranom uz pokoju bocicu mojeg izdojenog, a s 2, 5 mjeseca presli na dojenje.
20.03.=4200
12.04.=5000
25.05.=6000
20.06.=6650
27.06.=6750
03.07.=6850
11.07.=6980
19.07.=7100
06.08.=7300
Vidi se i po tezini da je zadnji prirast bio 200grama, pa se cini malo, iako opet....po njezinom ponasanju ne bih rekla da joj ista fali, osim da je stalno zeljna akcije i da se nesto radi i dogadja....ne place....pa vjerujem da se ne treba brinuti sto je dobila 200gr u tih 3 tjedna, ako je njezino opce stanje i ponasanje u redu. Ispravite me ako tu grijesim!!??
Posljednjih mjesec dana, a narocito zadnjih 10ak dana, stolica joj je zelene boje, odn. sad je jako jako tamno zelena, gotovo crna, ali pedijatrica kaze da je to od zeljeza koje mora uzimati, buduci da joj krva slika nije naj i anemicna. Koliko znam, dok je dijete samo na majcinom mlijeku sve boje stolica su dozvoljene i normalne, pa pretpostavljam da je i to u redu, jer vjerojatno je to od zeljeza (i na pakiranju lijeka pise da boji stolicu u tamno).
Broj mokrih pelena je u redu.
Brine me da li je to normalno, odn. u redu da podoj traje svega 5 minuta i to je to!? Ima li to neke veze buduci da ona sad ipak ima 6 mjeseci, pa je i sama jaca, pa znaci da i jace vuce za vrijeme podoja te se onda brze najede i uzme si dovoljno koliko joj treba i zato nam podoji ne traju vise po 20 minuta kao prije?? Bojim se da ne dolazi do onog najmasnijeg mlijeka, pa ju sama nutkam nakon sat vremena, i nekad cak popije malo (minutu ako traje aktivno gutanje) i to je to.
Pokusala sam tu razne varijante polozaja da vidim postoji li mozda da joj neki vise odgovara, odn. ne odgovara....ali njoj je svejedno, 5 minuta ciki i to je to.
Bude katkad i 3 minute aktivnog gutanja i gotovo.
Ne znam je li to tako u redu, pa molim vasa iskustva i pomoc/savjet??
Radi li se tu ipak samo o strajku, ali ako je tako, da li je moguce da taj strajk nama traje zadnjih mjesec dana svaki tjedan po 2/3 dana....odn. 7 dana zaredom sad ovih posljednjih tjedan dana??
I posljednje pitanje za kraj....
Krecemo s dohranom, pa bih molila savjet kako to treba izgledati s dohranom na pocetku, odn. prvih mjeseci??
procitala sam koje kakve brosure, nasurfala se po internetu i ono sto mi nije jasno je to sto ne znam koliko nuditi dohrane po obroku odjednom i koliko obroka uvesti i koliko tekucine ponuditi, koliko soka smije popiti???
Znam da treba s dohranom biti strpljiv, djeca razlicito prihvacaju dohranu i treba se priviknuti na tu novost u njihovim zivotima.
Buduci da sam procitala kako treba uvoditi namirnicu po namirnicu i barem 3 dana ostaviti razmaka prije uvodjenja nove namirnice, da li to znaci da prva 3 odn. 4 dana treba nuditi samo jabuku, pa sljedeca 4 dana samo krusku, zatim ako nema nikakve reakcije kod djeteta, moze se jesti kombinirano jabuka i kruska, odn. krece se s novom namirnicom, npr. mrkva, pa ako nema reakcije na mrkvu nakon 4 dana moze opet nesto novo ili nesto s kombinacijom te zadnje tri namirnice???
Koliko kolicinski nuditi? Dok dijete prihvaca i jede (ako jede) te onda jos ponuditi i dojku, ili treba nenako drugacije?
Jos mi nije jasno koliko vocnog soka se smije djetetu dati dnevno u toj dobi? Ima li neko pravilo? Ne bih pretjerivala sa sokovima, ali recimo odeci dnevno neki maksimum, je li to u redu?
Ugnjavila sam pitanjima i mozda su malo zbrda-zdola postavljena, ali ne mogu si pomoci jer osim sto je 3 ujutro i ja napokon imam kratko vremena zatraziti vasu pomoc/savjet, malena se svako malo nesto budi, ljuti i vrti po kindacu tako da moram pozuriti s tipkanjem.
Ne bih voljela da zbog neznanja i zato sto nisam zatrazila pomoc od vas Roda (ne znam stvarno koga drugoga uopce u Lijepoj Nasoj mogu pitati ista vezano uz dojenje, a da cu cuti nesto konkretno) zabrljam nesto s dojenjem, jer bih svakako voljela nastaviti dojiti sto duze, jer osim sto nam je veliki gust, pedijatrica je savjetovala da pokusam sto duze dojiti dijete zbog zdravstvenih problema koje je imala i koji je jos muce.
Eto, toliko od mene i hvala svima unaprijed!